Connect with us
Advertisement

Abrud

Când s-ar putea introduce gazul în Munții Apuseni. 22 de administrații locale s-au asociat pentru a fi luate în seamă de Guvern

Publicat

Locuitorii din Munții Apuseni mai au de așteptat pe termen nelimitat pentru extinderea rețelei de gaze naturale în zonă, la modul în care se mișcă lucrurile în România.

În ciuda faptului că 22 de administrații locale s-au asociat pentru a avea mai multe șanse în discuțiile cu Guvernul și cu reprezentanții furnizorului, introducerea gazului metan în gospodării ar putea dura câțiva ani, asta dacă se va face.

Primarul din Câmpeni, Călin Andreș, a declarat că o asociație a orașelor și comunelor aflate în zona Munților Apuseni a fost înființată în urmă cu un an și jumătate exact cu acest scop. El a spus că în tot acest timp, asociația a purtat corespondență cu Guvernul și cu Transgaz și că au fost trimise o serie de documentații pe adresa acestora.

Lucrurile merg însă foarte greu. Spre exemplu, orașul Brad a avut nevoie de peste 5 ani pentru a finaliza un asemenea proiect.

Andreș s-a arătat mai optimist și a spus că după ce a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, în timpul vizitei ei la Alba Iulia, solicitarea lorar avea mai multe șanse să fie preluată în 2020, în viitorul masterplan de dezvoltare a rețelelor de utilități și în perspectiva unei finanțări prin PNDL 3.

Acesta a adăugat că au fost identificate 3 surse de unde s-ar putea face extinderea: Zlatna, Mihai Viteazul și Ștei.

În Munții Apuseni locuiesc aproximativ 55.000 de oameni. Mulți dintre aceștia au case răsfirate, departe de drum și de orașele importante din zonă. Cel mai probabil, aceștia nu vor putea fi racordați, spune primarul din Câmpeni. Totuși, rețeaua de gaz este foarte importantă pentru comunitățile mai mari, cum ar fi cele din Câmpeni, Abrud, Baia de Arieș sau Bistra.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement