Eveniment
Câțiva „combinatori”, sursa divergențelor locale între organizațiile ALDE și PSD din Alba
Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a explicat într-o conferință de presă că divergențele pe care le-a avut cu PSD-ul au fost doar pe plan local, din cauza unor „combinatori”.
„Divergențele care le-am avut cu PSD-ul nu le-am avut niciodată la nivel central. Ele au fost pe plan local, din cauza a două-trei persoane, combinatori, așa cum am obișnuit eu să le spun. Despre ei a fost vorba. Ceea ce se întâmplă la București este problema lor internă și nu mi se pare corect ca noi să ne pronunțăm sau să intervenim în problemele dânșilor”, a declarat președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr.
Potrivit acestuia, pe plan local au fost discuții care însă au rămas fără rezultat. „Doar vorbe în vânt, deocamdată nimic concret”, a mai precizat Lazăr.
Referitor la situația la nivel central din PSD, Ioan Lazăr a declarat că este convins că „și-a băgat dracul coada, pentru că și în ALDE încearcă să și-o bage”.
Citește și Premierul Tudose și-a anunțat DEMISIA! Dragnea: ”Se pare că am o mână foarte proastă!”
În conferința de presă organizată luni, 15 ianuarie, la sediul ALDE Alba, s-a discutat și despre situația din comuna Șibot, unde primarul liberal Ilie Tomuș a rămas fără mandat după ce a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), instituție care l-a acuzat că a fost și comerciant, ca persoană fizică autorizată, și primar.
„Cred că odată cu această decizie, Șibotul va trebui să se reorienteze și să se așeze așa cum a fost cu foarte mulți ani în urmă. Va trebui să revină la investițiile care s-au stopat în anul 2007. A rămas singura comună fără canalizare, chiar nu s-a făcut absolut nimic. Cred că odată cu alegerile parțiale care vor fi nu peste foarte mult timp în comuna Șibot, lumea va trebui să aleagă ceva ce este spre binele comunei”, a transmis Dacian Herlea, prim-vicepreședinte al organizației județene ALDE, președinte al organizației ALDE Șibot și consilier local în comună.
Potrivit acestuia, din singurii bani europeni care s-au accesat la Șibot, o comună cu 2.300 de locuitori, s-a achiziționat un buldoexcavator.
„În 2007-2008, comuna Șibot a fost prima comună din județ la capitolul investiții. Șibotul a fost comuna care a asfaltat cei mai mulți kilometri, care a împrejmuit satele cu diguri, care a introdus apa potabilă, adusă de la Cugir. Din acea perioadă, lucrurile au cam stat pe loc. (…) Aparatul de specialitate al primarului în Primăria Șibot s-a încărcat nejustificat. Avem un număr consistent de cetățeni care primesc ajutor social. Am înființat un serviciu de gospodărire comunală care ne costă enorm. Avem o problemă foarte mare cu serviciile externalizate. Toate lucrurile astea nu au dus decât la investiții zero și funcționare foarte bună pentru unii”, a explicat Dacian Herlea.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News