Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Câțiva „combinatori”, sursa divergențelor locale între organizațiile ALDE și PSD din Alba

Publicat

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a explicat într-o conferință de presă că divergențele pe care le-a avut cu PSD-ul au fost doar pe plan local, din cauza unor „combinatori”. 

„Divergențele care le-am avut cu PSD-ul nu le-am avut niciodată la nivel central. Ele au fost pe plan local, din cauza a două-trei persoane, combinatori, așa cum am obișnuit eu să le spun. Despre ei a fost vorba. Ceea ce se întâmplă la București este problema lor internă și nu mi se pare corect ca noi să ne pronunțăm sau să intervenim în problemele dânșilor”, a declarat președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr.

Citește și CRIZĂ MAJORĂ în PSD: Mihai Tudose REFUZĂ INTERIMATUL. Zarurile sunt în mâna președintelui Klaus Iohannis

Potrivit acestuia, pe plan local au fost discuții care însă au rămas fără rezultat. „Doar vorbe în vânt, deocamdată nimic concret”, a mai precizat Lazăr.

Referitor la situația la nivel central din PSD, Ioan Lazăr a declarat că este convins că „și-a băgat dracul coada, pentru că și în ALDE încearcă să și-o bage”.

Citește și Premierul Tudose și-a anunțat DEMISIA! Dragnea: ”Se pare că am o mână foarte proastă!”

În conferința de presă organizată luni, 15 ianuarie, la sediul ALDE Alba, s-a discutat și despre situația din comuna Șibot, unde primarul liberal Ilie Tomuș a rămas fără mandat după ce a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), instituție care l-a acuzat că a fost și comerciant, ca persoană fizică autorizată, și primar.

Citește și Primarul din Șibot își pierde funcția. Documentele care constată încetarea mandatului au ajuns la Prefectură

„Cred că odată cu această decizie, Șibotul va trebui să se reorienteze și să se așeze așa cum a fost cu foarte mulți ani în urmă. Va trebui să revină la investițiile care s-au stopat în anul 2007. A rămas singura comună fără canalizare, chiar nu s-a făcut absolut nimic. Cred că odată cu alegerile parțiale care vor fi nu peste foarte mult timp în comuna Șibot, lumea va trebui să aleagă ceva ce este spre binele comunei”, a transmis Dacian Herlea, prim-vicepreședinte al organizației județene ALDE, președinte al organizației ALDE Șibot și consilier local în comună.

Potrivit acestuia, din singurii bani europeni care s-au accesat la Șibot, o comună cu 2.300 de locuitori, s-a achiziționat un buldoexcavator.

„În 2007-2008, comuna Șibot a fost prima comună din județ la capitolul investiții. Șibotul a fost comuna care a asfaltat cei mai mulți kilometri, care a împrejmuit satele cu diguri, care a introdus apa potabilă, adusă de la Cugir. Din acea perioadă, lucrurile au cam stat pe loc. (…) Aparatul de specialitate al primarului în Primăria Șibot s-a încărcat nejustificat. Avem un număr consistent de cetățeni care primesc ajutor social. Am înființat un serviciu de gospodărire comunală care ne costă enorm. Avem o problemă foarte mare cu serviciile externalizate. Toate lucrurile astea nu au dus decât la investiții zero și funcționare foarte bună pentru unii”, a explicat Dacian Herlea.

Citește și Ioan Lazăr: PNL și-a trimis „magii” să racoleze un membru al ALDE Șibot, posibil candidat la Primărie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax