Eveniment
Cauzele prăbușirii avionului MiG și a elicopterului plecat în căutare: autoritățile exclud o agresiune
Autoritățile încearcă să stabilească cauzele prăbușirii avionului MiG 21 și a elicopterului plecat în căutare, prăbușite miercuri seară la Constanța.
Incidentele au fost provocate cel mai probabil probleme tehnice, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.
În cazul avionului de vânătoare MiG 21 prăbușit, este exclusă o agresiune, pentru că aeronava zbura în formație de două aeronave.
De asemenea, în cazul elicopterului, cauza cea mai probabilă e reprezentată de condițiile meteo, cel mai probabil înghețul (givrare) la nivelul paletelor, potrivit surselor citate.
Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordine să se întoarcă la bază. Deşi se fac analize meteo înainte de zbor, condiţiile meteo se pot schimba extrem de rapid, potrivit surselor citate. Comandantul bazei este cel care aprobă misiunea de salvare.
Reamintim că un avion de luptă MiG 21 Lancer a dispărut de pe radar în jurul orei 19:50. În căutarea sa a fost trimis un elicopter cu 7 oameni la bord, dar și acesta a dispărut și acesta, la scurt timp.
Doi dintre militarii morți în tragicul accident aviatic, de miercuri seara erau absolvenți ai Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia. Unul a fost absolvent al promoției 1999, iar altul al promoției 2003.
Vezi și: Doi dintre militarii decedați în accidentul aviatic de miercuri seara sunt absolvenți ai Colegiului Militar din Alba Iulia
Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.
Pilotul MiG-ului, căpitanul Costinel Iosif Niţă, avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii, scrie dcnews.ro. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
neoo
joi, 03.03.2022 at 16:43
Cum incercati sa ne manipulati cu abureli care nici copii mai isteti nu cred balivernele voastre,spuneti adevaru ca rusii testeaza bombele magnetice High Power Electromagnetic Pulse pe avioane sau tot ce zboara si in campuri larg deschise sa nu dea de banuiala ca a fost distrus din acest caz.