Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cazul unei femei care nu a fost lăsată să intre la piscină din cauza etniei. Cum s-a terminat procesul la Judecătoria Sebeș

Publicat

Un caz rar desfășurat pe rolul instanțelor din Alba s-a finalizat recent, la Judecătoria Sebeș. Este vorba despre un proces pentru purtare abuzivă după ce o femeie nu a fost lăsată să intre la un ștrand din Petrești, iar problema ar fi fost etnia femeii. 

Cazul a primit o rezolvare în data de 26 iunie 2024, iar recent motivare Judecătoriei Sebeș a fost făcută publică. 

Fapta pentru care patronul ștrandului a fost judecat a avut loc, în urmă cu patru ani, în data de 25 iulie 2021. În data de 19 octombrie 2023, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Oprită la poarta ștrandului pe motive de etnie

Potrivit documentului emis de magistrați, fapta s-a petrecut în data de 25 iulie 2021.

Atunci femeia a mers alături de copiii săi și alte persoane la ștrandrul din Petrești.

CITEȘTE ȘI: O femeie din Alba nu a fost lăsată să intre la piscină din cauza etniei. Patronul, trimis în judecată pentru purtare abuzivă

Când au ajuns la poartă, magistrații au notat că soția bărbatului, a refuzat să îi primească la piscină deoarece ar fi fost atinsă capacitatea maximă a ștrandrului.

Însă, persoana vătămtă din dosar a văzut că alte persoane intră și în acel moment a început o ceartă.

Femeia a scos telefonul și a început să filmeze momentul. Aceasta susținea în filmare că nu este lăsată să intre la ștrand pe motive de etnie.

Ce i-a spus bărbatul femeii

Când a văzut că a pornit un scandal în fața ștrandului, bărbatul, inculpatul în dosar a mers către femeie.

”În acel moment inculpatul a întins mâna spre telefonul cu care persoana vătămată filma şi i s-a adresat acesteia cu expresia „cioara dracului”, după care i-a indicat panoul amplasat pe gard din conţinutul căruia rezulta că societatea îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clienţii.

Din declaraţiile martorilor rezultă că inculpatul se afla în incinta ştrandului şi prepara carne pe grătar iar la un moment dat, văzând că persoana vătămată insistă să intre, s-a apropiat de aceasta şi a numit-o „cioară”.

Declaraţiile martorilor se coroborează cu procesul-verbal de vizionare a înregistrării video din care rezultă că inculpat i s-a adresat persoanei vătămate cu expresia jignitoare „cioara dracului””, se arată în documentul citat.

Ce au decis magistrații

Judecătorii din Sebeș au decis că bărbatul poate fi iertat pentru fapta de purtare abuzivă comisă.

”Instanţa reţine că inculpatul are studii medii, este pensionar, nu are antecedente penale, a recunoscut săvârşirea faptei, a uzitat de procedura recunoaşterii învinuirii, s-a prezentat la judecată, este bine integrat în societate. Judecătorul consideră că ar fi inoportună aplicarea unui pedepse în cauză, având în vedere vârsta înaintată, timpul scurs de la data săvârşirii infracţiunii, inculpatul putându-se îndrepta fără a se stabili vreo pedeapsă”, au notat magistrații.

Drept urmare, aceștia au renunțat la aplicarea unei pedepse pe numele bărbatului.

Momentan decizia nu este definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate