Connect with us
Advertisement

Eveniment

Ce priorități are Victor Negrescu, în mandatul de vicepreședinte al Parlamentului European. Declarații

Publicat

Creşterea influenţei Parlamentului European în procesul decizional european şi democratizarea acestei instituţii se află printre priorităţile eurodeputatului Victor Negrescu, prezentate într-o întâlnire avută miercuri cu mai mulţi jurnalişti români.

”Modul în care ne raportăm la Comisia Europeană şi la Consiliu va conta foarte mult în perioada următoare.

Ştiţi foarte bine că am fost unul dintre cei care a susţinut în mandatul precedent schimbarea unor metode de lucru pentru ca acestea să fie mai dinamice, mai interactive.

Interpelarea comisarilor europeni şi audierea comisarilor europeni sunt subiecte care cred că trebuie să devină lucruri care să se întâmple mai des aici, în Parlamentul European, în aşa fel încât să putem să transmitem mesajele oamenilor, practic, ca Parlamentul European să îşi recapete forţa în procesul decizional european.

Făcând aceste lucruri, evident, îmi doresc ca România să devină mai influentă la nivel european”, a afirmat eurodeputatul social-democrat, potrivit Agerpres.

Victor Negrescu a fost ales marţi unul dintre cei 14 vicepreşedinţi ai Parlamentului European.

”Cred că rezultatul obţinut în Parlamentul European confirmă acest lucru, că ţara noastră deja nu mai este un nou stat membru al Uniunii Europene, ci este un stat capabil să îşi promoveze interesele şi care are oameni prin care poate să facă lucrul acesta printr-o abordare coerentă, profesionistă, serioasă şi nicidecum prin scandal.

Şi cred că în următorii 5 ani principala provocare va fi tocmai să arătăm că cei care abordăm lucrurile astfel, serios şi profesionist, suntem capabili să facem mai multe lucruri pentru România decât cei care fac scandal, cum s-a întâmplat zilele acestea deja în Parlamentul European sau care eventual fac clipuri frumoase pe Tiktok”, a spus el.

Negrescu a menţionat că în discuţia avută de grupul S&D cu preşedinta executivului european, Ursula von der Leyen, aceasta a fost întrebată despre aderarea deplină a României la spaţiul Schengen.

”Şi-a reafirmat sprijinul şi, în intervenţia pe care o voi avea în plenul Parlamentul European, cu ocazia prezentării sale, voi reitera acest subiect de interes pentru ţara noastră.

Există o fereastră de oportunitate după alegerile din Austria şi rezultatul alegerilor va conta foarte mult. Sperăm să o fructificăm, dar din nou, nu putem să facem lucrul acesta singuri, în această logică”, a spus eurodeputatul.

Potrivit acestuia, PSD se află în faza finală de negociere a altor funcţii reprezentative în Parlamentul European, urmând să deţină preşedinţia unei comisii de specialitate a PE şi vicepreşedinţia a încă trei sau patru comisii europarlamentare.

Un alt subiect de interes în perioada imediat următoare pentru noi este legat de bugetul european.

Victor Negrescu este negociator al Parlamentului European pentru bugetul UE pentru 2025.

Intenţia sa este ca Parlamentul European să-şi definească viziunea pe acest subiect până în luna septembrie, urmând ca ulterior să-şi negocieze poziţia cu reprezentanţii statelor membre UE, cu obiectivul ca în luna noiembrie să se ajungă la forma finală a bugetului Uniunii Europene pentru anul viitor.

”Avem o serie de provocări, sunt foarte puţini bani raportându-ne la noile cerinţe.

Avem o realocare financiară consistentă pentru Ucraina şi avem de asemenea presiunea dobânzilor pe care trebuie să le plătim pentru a putea să finanţăm planurile de redresare şi rezilienţă, ceea ce înseamnă că trebuie să ne asigurăm că din resursele limitate alocăm banii acolo unde este nevoie.

O prioritate fermă este să creştem alocările pentru zona de agricultură şi şi dezvoltare rurală. Cred că pentru tinerii fermieri avem o şansă reală să creştem alocarea financiară şi de asemenea să întărim zona de frontiere”, a afirmat el.

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului de subvenții al Parlamentului European în domeniul comunicării. Parlamentul European nu a fost implicat în pregătirea proiectului și nu este responsabil în nicio măsură de informațiile sau punctele de vedere exprimate în cadrul proiectului, iar acestea nu-i impun nicio obligație; responsabilitatea aparține exclusiv autorilor, persoanelor intervievate, editorilor sau difuzorilor programului, în conformitate cu legislația aplicabilă. Parlamentul European nu poate fi considerat responsabil nici pentru daunele, directe sau indirecte, care pot rezulta în urma realizării proiectului.

Foto: Victor Negrescu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement