Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce trebuie să ştie românii care vor să lucreze peste hotare, în Europa. Precizări de la Ministerul Muncii

Publicat

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a făcut precizări de interes pentru persoanele care lucrează cu contract individual de muncă într-un stat membru UE, într-unul dintre răspunsurile oferite pe site-ul propriu, angajaţilor din diferite domenii.

Potrivit sursei citate, perioada în care o persoană a desfăşurat activitate în temeiul unui contract individual de muncă în state membre UE este considerată vechime în muncă. România este obligată să recunoască drept vechime în muncă perioada amintită, prin principiului egalităţii de tratament prevăzut în Regulamentul Nr.492/2001

„Regulamentul (UE) Nr.492/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului din 5 aprilie 2011 privind libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Uniunii, care este direct aplicabil şi României, reglementează libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Comunităţii. Regulamentul prevede înlăturarea obstacolelor în calea mobilităţii lucrătorilor.

În temeiul prevederilor privind exercitarea muncii şi egalitatea de tratament din Regulamentul Nr.492/2011, la art. 7 se stipulează că lucrătorul cetăţean al unui stat membru nu poate fi tratat diferit, pe teritoriul celorlalte state membre, faţă de lucrătorii naţionali, în ceea ce priveşte munca şi avantajele sociale şi fiscal”, se precizează pe site-ul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Persoanele în cauză trebuie însă să aibă acte originale din care să reiasă perioada lucrată într-un stat membru UE.

sursă: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax