Connect with us
Advertisement

Eveniment

Centre de vaccinare, amenajate în locuri neobișnuite. Românii se pot imuniza în gări, muzee, aeroporturi, pe stadion sau acasă

Publicat

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul CNCAV, a declarat marți, 25 mai, că oamenii se vor putea vaccina anti-COVID în gări, muzee, aeroporturi, pe stadion sau în puncte amenajate între blocuri.

Ideea de vaccinare în centre atipice a pornit de la frica oamenilor cărora le este teamă de injecții și spitale, astfel aceștia se vor simți și vor merge mai relaxați la imunizare.

„În momentul de faţă este important să aducem vaccinul cât mai aproape de beneficiari, ceea ce înseamnă operaţionalizarea unui număr cât mai mare de echipe mobile la nivelul fiecărui judeţ”, a menționat Valeriu Gheorghiță.

În acest mod va exista o acoperiră geografică ridicată, în special în zonele rurale.

Medicul a mai specificat că echipele de vaccinare din orașe vor merge în mediul rural, din poartă în poartă și vor vaccina doritorii.

Conceptul se va numi „orașul vaccinează satul”

De asemenea, Gheorghiță a spus că există multe persoane care doresc să se vaccineze, în mediul rural, însă există mulți factori care îi împiedică să facă imunizarea.

„Tocmai de aceea cred că pentru vaccinarea în mod deosebit pentru mediul rural am identificat câteva soluții punctuale și anume, unul dintre conceptele pe care le propunem și pe care ne dorim să îl punem în practică în perioada următoare este cel care se referă la „Orașul vaccinează satul”.

Vaccinare din poartă în poartă

Echipe vaccinatoare medicale din centre de vaccinare din mediul urban se vor deplasa în localități arondate fiecărui oraș și vor efectua cel puțin o dată – de două ori pe săptămână pe anumite intervale orare activități de vaccinare.

Vaccinarea poate avea loc fie la gospodăria fiecărei persoane, fie din poartă în poartă, fie în gospodăria unei persoane vor fi organizate puncte de vaccinare în care vecinii vor veni și vor fi vaccinați sau se vor face o serie de activități mini-maraton de vaccinare în spații puse la dispoziție de autoritățile locale”, a mai transmis Gheorghiță.

Teamă de injecții

„Echipele de vaccinare din urban vor merge în localități din rural unde nu sunt centre de vaccinare.

Am luat în calcul transportul persoanelor către centrele de vaccinare.

Sunt multe persoane cărora, din cauza activităților din mediul rural, le e greu să găsească momentul potrivit să meargă la un centru, de aceea avem aceste modalități pe care ne dorim să le punem în practică”, a declarat medicul.

Pentru că sunt multe persoane cărora le este teamă de spitale și injecții, ideea de a deschide centre de vaccinare în locații inedite, reprezintă un nou concept propus.

„Sunt persoane care evită să meargă la spital, care au temeri față de injecții și tratamente, doctori.

E bine să găsim acele locații potrivite, cum ar fi muzee, gări, aeroporturi, stadioane, diverse localități turistice, litoral, munte, unde e interacțiune crescută între persoane.

Când ridicăm o serie de restricții, oamenii vor interacționa mai mult.

În urban ne gândim să organizăm puncte de vaccinare între blocuri, grupat anumite blocuri să fie arondate unor puncte de vaccinare fixe, care să poată fi ulterior mutate de la o regiune la altă, ca să avem o acoperire mai mare.

E nevoie de o fragmentare cât mai mare a procesului în puncte mai mici, dar cu acoperire mai ridicată”, a conchis coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement