Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: Lansare de carte, conferință științifică și concert cameral, cu ocazia Zilei Naționale

Publicat

Manifestările cultural artistice, organizate de Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba pentru a marca Ziua Națională a României și împlinirea a 105 ani de la Marea Unire din 1918, vor debuta duminică, 26 noiembrie 2023, cu lansarea cărții „Activitatea muzicală bisericească și laică din Alba Iulia în sec. XX”, autor pr. Bogdan-Laurențiu Avram.

Cartea este tipărită cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. Evenimentul este prezentat de pr. prof. univ. dr. habil. Domin Adam și se va desfășura, începând cu ora 18:00, la Palatul Principilor Transilvaniei – Sala Transilvania. Vor fi invitați Vlad Lință, Alexandra Bacria, Grupul coral ,,Cantores Domini” al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Vezi și 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia – Programul OFICIAL pentru Ziua Națională: Parada militară, spectacole de artificii și concerte

Marți, 28 noiembrie 2023, de la ora 19:00, va avea loc la Palatul Principilor Transilvaniei, un concert cameral in memoriam dedicat Anului Ciprian Porumbescu, concert susținut de Orchestra de Cameră a Județului Alba. Soliști vor fi Ovidiu Pârjol ( pian), Dan-Liviu Cernat (vioară). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Miercuri, 29 noiembrie 2023, de la ora 18:00, va avea loc la  Centrul Etnografic al Județului Alba „TRANS/META/ÜBER – Despre traducere și Béla Bartók – Muzica țărănească  maghiară”, conferință științifică susținută de prof. univ. dr. habil. Ioan Haplea și lansare de carte cu titlul ,,Béla Bartók – Cântecul țărănesc maghiar” – traducere în limba română după ediția I, Budapesta, 1924.

Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și celelalte instituții de cultură subordonate, organizează și în acest an o serie de concerte, evenimente și acțiuni culturale dedicate Zilei Naționale a României și împlinirii a 105 ani de la Marea Unire din 1918.

Lansat anul trecut, proiectul „România Tradițională – festival de tradiții și obiceiuri” continuă și în 2023 în Cetatea Alba Iulia cu ateliere de meșteșuguri tradiționale românești, obiceiuri tradiționale, momente susținute de soliști vocali și instrumentiști, rapsozi și poeți populari, grupuri instrumentale și grupuri vocale tradiționale și dansuri.

Manifestările vor culmina în 1 Decembrie, cu un spectacol folcloric extraordinar susținut de artiști din toate zonele istorice ale României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax