Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Combinație de medicamente într-un NOU TRATAMENT pentru cancer, care dă speranțe pacienților rămași fără alte opțiuni

Publicat

Un nou tratament pentru cancer poate opri progresul bolii la pacienții care sunt rezistenți la imunoterapie, au descoperit medicii.

Imunoterapia folosește sistemul imunitar pentru a ținti și ucide celulele canceroase și poate salva vieți atunci când alte opțiuni de tratament, cum ar fi intervenția chirurgicală, radioterapia sau chimioterapia, au eșuat.

Cu toate acestea, nu poate ajuta toți pacienții, iar unele tumori pot evolua pentru a-i rezista, scrie The Guardian, într-un articol dedicat acestui subiect.

Acum, oncologii din Marea Britanie au descoperit că un tratament în două direcții – imunoterapia combinată cu guadecitabină, un nou medicament experimental – poate fi extrem de eficient.

Toate datele disponibile despre studiul amintit, găsiți AICI, pe siteul University College London Hospitals.

Pacienții aflați într-o situație critică după ce au epuizat toate opțiunile de tratament au supraviețuit mult mai mult, au descoperit ei.

  • Studiul a folosit pembrolizumab și guadecitabină pentru a trata 34 de pacienți cu cancer. La fiecare trei săptămâni, timp de trei ani, au primit o injecție cu guadecitabină timp de patru zile la rând – și pembrolizumab în prima dintre acele zile.

Combinația de pembrolizumab, un medicament de imunoterapie și guadecitabină, un agent de ultimă generație de hipometilare a ADN-ului, a oprit progresul cancerului la mai mult de o treime dintre pacienții înscriși în studiul de fază incipientă 1.

Rezultatele sunt publicate în Journal for ImmunoTherapy of Cancer.

Toate tipurile de cancer, vizate de tratament

Pacienții din studiu, de la spitalul Royal Marsden și University College din Londra, au fost din toate categoriile: cu cancer pulmonar, de sân, de prostată și intestin.

„Cred că unul dintre cele mai importante lucruri despre acest studiu este că am folosit mai multe metode diferite pentru a căuta modificări ale sistemului imunitar, arătând fără tăgadă că acesta a fost influențat de tratamentul combinat”, a spus cercetătorul șef al studiului, profesorul Johann de Bono.

De Bono, profesor de medicină experimentală a cancerului la Institutul de Cercetare a Cancerului și consultant oncolog medical la Royal Marsden, a adăugat:

„Pe termen lung, sperăm că, dacă aceste efecte sunt confirmate în alte grupuri de pacienți și studii viitoare, guadecitabină și pembrolizumab ar putea ajuta la combaterea rezistenței la imunoterapie pe care o vedem în prea multe tipuri de cancer.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax