Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisia Europeană: România are puţine femei în funcțiile de conducere ale companiilor listate. Unde sunt cele mai multe

Publicat

afaceriRomânia se află în coada clasamentului european referitor la procentajul de locuri ocupat de femei în conducerile marilor companii listate, cu doar 11,3%, în aprilie 2015, în timp ce media europeană este de 21,2%, potrivit datelor Comisiei Europene.

Pe primul loc în clasament se află Franța, cu 32,8% femei în conducerile marilor companii, iar ultimul loc este ocupat de Malta, cu doar 2,5%.

În același timp, multe dintre țările europene au ținte clare pentru pentru promovarea femeilor în funcții de conducere, însă România nu are stabilită o astfel de țintă. În Franța, ținta este de 40% până în 2017, în Austria — 35% până în 2018 (de la 17,8% în prezent), în Belgia — 33% până în 2017 (de la 23,4%), în Germania — 30% până în 2016 (de la 25,4%), în Grecia — 33%, pe termen neanunțat (de la 10,3%), în Italia — 33% în 2015 (de la 25,8%), în Olanda — 30% până în 2016 (de la 23,8%) și în Spania — 40% până în 2015 (de la 16,8%).

„În Marea Britanie, avem încă din 2011 rapoarte anuale care reflectă situația femeilor în board-urile companiilor și progresele înregistrate de la an la an. În primul raport, din 2011, doar 12,5% din locurile din conducerile celor mai mari 100 de companii britanice erau ocupate de femei, iar acum am ajuns la 26%. Până în 2020, avem ca țintă să ajungem la o treime femei în board-urile celor mai mari companii din Marea Britanie”, a declarat, marți, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, în conferința intitulată „Gender Diversity in the Boardrooms — Key Driver to Company Performance”.

Evenimentul a fost organizat de Professional Women’s Network Romania.

În opinia ambasadorului Marii Britanii, diversitatea de gen este importantă pentru orice afacere, pentru că firmele trebuie să aibă reprezentanți din societatea cu care interacționează și o conducere care reflectă diversitatea societății căreia i se adresează. În plus, oficialul britanic susține că este important și corect ca femeile și bărbații să aibă aceleași drepturi pentru a accede în posturi similare, iar firmele să poată selecta cei mai buni oameni pentru conducerile lor, indiferent de gen, cultură, vârstă etc.

Referitor la România, ambasadorul Marii Britanii a apreciat „că stă bine” în anumite domenii cu privire la ponderea femeilor în funcții de conducere, respectiv în administrația publică, însă nu la fel de bine în altele, cum ar fi reprezentarea feminină în Parlament.

„Dacă ne uităm în Parlament, România are numai 14% femei, în timp ce în Marea Britanie suntem la 23%. În Rwanda, 64% dintre membrii Parlamentului sunt femei! Bine lucrat Rwanda!”, a adăugat Paul Brummell.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax