Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă: Raportul de activitate asupra mandatului 2016-2020, al deputatului PNL Sorin Bumb


Publicat

Au trecut 4 ani de când alegătorii din județul Alba au votat în majorate PNL, alegându-și reprezentanții în Parlamentul României.

Au fost 4 ani dificili pentru România, marcați de o continuă luptă împotriva mafiei PSD și a corupției reprezentate de acest partid.

Personal, m-am preocupat tot timpul să acord întâietate problemelor locuitorilor județului Alba, care m-au trimis în camera Deputaților, prin votul lor, în fața oricăror dispute politice. Paramentul este locul în care se decide soarta țării, prin legile care se adoptă și prin conlucrarea cu Guvernul.

Pentru mine cel mai important lucru a fost să sprijin dezvoltarea județului Alba, având o relație foarte strânsă cu administrațiile locale, ale căror problemele, doleanțe și observații le-am preluat spre a le găsi o rezolvare legală.

De aceea, încă de la începutul mandatului meu, am ales Comisia de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților pentru a-mi desfășura activitatea parlamentară și am rămas tot timpul în această comisie, unde am fost ales, pe rând, Vicepreședinte și apoi Președintele al acestei comisii.

Întreaga mea activitate parlamentară poate fi consultată pe site-ul camerei Deputaților.

Sintetizată în cifre, ea înseamnă 133 de propuneri legislative inițiate, din care 31 au fost deja promulgate legi, 79 de luări de cuvânt, în 63 de ședințe ale plenului, 25 de moțiuni depuse și 467 de întrebări interpelări adresate membrilor guvernului, pentru a atrage atenția și a soluționa diverse probleme de larg interes.

Pe lângă acestea, în cadrul Comisiei de Industrii și Servicii am participat la sute de ședințe în care s-au dezbătut proiecte de acte normative, s-au dat avize și s-au întocmit rapoarte pentru solicitările transmise de Guvern sau de Parlament.

Cele mai importante legi la care am lucrat sunt Legea energiei electrice și a gazelor naturale și Legea privind Programul Național de racordare a populației și consumatorilor non-casnici la sistemul de distribuție a gazelor naturale.

A fost un proces legislativ complex, fiind necesari mai mulți pași pentru a permite un mai bun acces la energie, prețuri mult mai mici pentru racordarea la rețele, timpi mult scurtați pentru lucrările de racordare și proceduri birocratice mult simplificate.

Au fost necesare modificări legislative pentru a descentraliza sectorul distribuției de gaze, declarând această infrastructură drept una de utilitate publică și pentru a da posibilitatea primăriilor să înființeze direct rețele de distribuție a gazelor naturale, finanțate din fonduri europene.

Programul Național de racordare la gaze este o promisiune făcută de PNL românilor, care acum este dusă la îndeplinire. O șansă extraordinară de dezvoltare pentru comunitățile locale, deoarece va permite racordarea la gaze și creșterea gradului de confort și de siguranță energetică a câtorva milioane de români folosind bani europeni.

Am lucrat îndelung la acest act normativ, alături de colegii mei din PNL, de reprezentanți ai administrațiilor locale și de specialiști din industrie, făcându-l accesibil pentru cât mai mulți oameni și având în vedere să permitem acoperirea tuturor costurilor investiției, de la magistrală și până în casele oamenilor și să aducem cât mai mulți bani europeni în România.

Pe de altă parte, modificările pe care le-am introdus legislației privind conectarea la rețele de energie vor scădea semnificativ costurile pe care românii trebuie să le plătească pentru a se racorda și timpul în care lucrările vor fi realizate.

Pentru gaze, de exemplu, cetățenii nu vor mai trebui să se împrumute la bănci ca să-și permită să se racordeze la conductă, ci firma va fi obligată să-i racordeze pe cheltuiala sa, urmând ca apoi să-și recupereze banii treptat, din tarifele de distribuție care sunt incluse în prețul de furnizare al gazului.

Aceste diferențe de tarif vor fi însă nesemnificative, pentru că vor fi suportate în ansamblu, regăsindu-se în tariful general de distribuție, care este oricum destul de mic. Diferența va fi de sub 1%, după cum au calculat deja reprezentanții  Guvernului, dar va permite racordarea tuturor românilor la rețea. Totodată, am eliminat din factura cetățenilor redevența pentru gaze.

Aceste sume vor fi plătite, de acum înainte, de distribuitorii și furnizorii de gaze, din propriul lor beneficiu, și nu se vor mai regăsi în factura consumatorilor de gaze.

În plus, pentru a proteja consumatorii, noua lege prevede obligativitatea asigurării cantității de energie necesare pentru funcționarea Sistemului Energetic Național, înainte de a vinde energia la export. Mai simplu spus, după ce românii au asigurată energia pentru consumul intern, producătorii sunt liberi să vândă și la export.

Alte acte normative la care am lucrat și care au devenit deja legi aflate în vigoare sunt Legea cadastrului, Legea protecției drepturilor persoanelor cu handicap, Legea privind modificarea şi completarea Legii nr.33/1996 privind repunerea în unele drepturi economice a locuitorilor Munţilor Apuseni, Legea privind achizițiile publice, sau Legea privind impozitarea pensiilor speciale.

Prin cele peste 450 de întrebări interpelări adresate membrilor Guvernului am atras atenția asupra a numeroase probleme cu care se confruntă cetățenii județului Alba și societatea românească.

Ele se referă la probleme diverse: 

sănătate (solicitările privind funcționarea cardului de sănătate,

dotarea secțiilor ATI, funcționarea cabinetelor medicilor de familie, posibilitatea de a folosi o rețetă medicală și în alt județ decât cel în care a fost emisă, dezvoltarea sistemului de telemedicină, funcționarea sistemului de rețete electronice, dezvoltarea capacității de radioterapie din spitalele publice, pentru bolnavii de cancer și a secțiilor de îngrijiri paliative, criza medicamentelor, salarizarea personalului medical),

educație (dezvoltarea sistemului de învățământ dual, în special pe zona de agricultură și turism, extinderea rețelelor de internet, dotarea școlilor din mediul rural și asigurarea transportului pentru elevi, bursele profesionale, extinderea programului Euro 200 pentru achiziția de calculatoare și tablete),

administrație (descentralizarea serviciilor de înmatriculări, eliberare pașapoarte și eliberare permise de conducere și realizarea de centre zonale, precum cel recent deschis la Câmpeni,  pentru a nu mai aduce cetățenii din tot județul până la Alba Iulia, restituirea taxelor auto, protejarea românilor afectați de Brexit, simplificarea prevederilor de acordare a indemnizației de creștere a copiilor, scăderea prețului asigurărilor RCA și calcularea în funcție de istoricul fiecărui șofer, realizarea bazei de date RAR cu istoricul autovehiculelor, valabilitatea polițelor RCA emise on-line), atragerea fondurilor europene (realizarea programului de finanțare de tip ITI pentru Munții Apuseni, starea programelor de finanțare, programele destinate românilor din străinătate și românilor care doresc să se reîntoarcă acasă) agricultură (realizarea depozitelor regionale de produse agricole, sprijinirea exportului de produse agricole, protejarea producătorilor de miere și vin în fața comerțului cu produse falsificate, implementarea programului pentru meșteșuguri și artizanat, realizarea de pasaje pe sub autostradă pentru accesul la terenurile agricole în zona Aiud-Rădești, funcționarea APIA),

infrastructură (starea drumurilor naționale care fac legătura între Alba Iulia și Munții Apuseni, realizarea lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor, finalizarea autostrăzilor Sebeș-Turda și Sibiu – Arad, îmbunătățirea spațiilor de servicii de pe autostrăzile Sebeș-Turda, Sibiu-Arad și Cluj-Borș, modernizarea stațiilor CFR din județul Alba, starea infrastructurii de gaze și energie electrică, funcționarea Poștei, creșterea siguranței traficului la intersecția între șoseaua de centură a Municipiului Alba Iulia și DJ de legătură cu comuna Ciugud), economie (funcționarea Fabrici de Arme din Cugir, Funcționarea Cuprumin, activitatea birourilor de promovare economică, funcționarea agențiilor regionale de atrage a investițiilor, înființarea incubatoarelor și acceleratoarelor de afaceri, Legea Muntelui).

Sorin Ioan Bumb, Deputat PNL de AlbaDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Soț și soție din Alba, confirmați cu COVID, decedați după ce au făcut o formă severă a bolii. Nu erau vaccinați

Publicat

O familie, soț și soție din Alba, confirmați cu COVID-19, au decedat la Spitalul Orășenesc din Abrud. Aceștia au decedat în data de 21 octombrie 2021. 

Bărbatul de 75 de ani și femeia de 60 de ani din localitatea Bucium au ajuns la spital cu o formă gravă de COVID. Potrivit reprezentaților unității medicale, cei doi au fost internați la spital în data de 9 octombrie 2021.

Cei doi nu apăreau în evidențele medicale ca fiind vaccinați anti COVID. Ca și comorbidități aveau hipertensiune arterială.

Femeia a fost confirmată în data de 7 octombrie, iar bărbatul în data de 9 octombrie.

Managerul unității medicale din Abrud a declarat pentru alba24.ro, că situația este critică. Foarte greu mai găsești paturi libere, în județ, pentru pacienții cu forme puternice de COVID.

”Anul trecut a fost greu, anul acesta este și mai greu” a spus Anca Ionela Nicoleta managerul spitalului, despre evoluția pandemiei.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia, REȚINUT de polițiști pentru complicitate la înșelăciune prin metoda „accidentul”. Cum a procedat

Publicat

Un bărbat de 36 de ani din Alba Iulia a fost reținut de polițiști pentru complicitate la înșelăciune prin metoda „accidentul”. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 20 octombrie 2021, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 36 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de complicitate la înșelăciune.

În sarcina acestuia s-a reținut că, în noaptea de 17/18 august 2021, s-ar fi deplasat la locuința unei vârstnice, de 76 de ani, din comuna Rădești, județul Alba, pentru a ridica o sumă de bani, după ce femeia ar fi fost sunată de către o persoană care s-a prezentat ca fiind medic și i-ar fi spus că fiul său are nevoie de asistență medicală după ce ar fi fost implicat într-un accident.

Femeia i-ar fi înmânat complicelui toți banii pe care i-a avut în casă, respectiv suma de 100 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubitei.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

21 octombrie: 448 de pacienți COVID au decedat în ultimele 24 de ore. Au fost descoperite 16.110 de cazuri noi

Publicat

Autoritățile au anunțat că în ultimele 24 de ore, 448 de pacienți COVID au decedat. 

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 21 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.110 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Detaliile legate de situația sanitară prin care trece România, vor fi anunțate la ora 13.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Termenii negocierii dintre PNL și PSD pentru susținerea unui guvern minoritar condus de Ciucă. Ce obțin social democrații

Publicat

PNL a început consultările cu președintele Klaus Iohannis, urmând să îl propună pe Nicolae Ciucă drept premier al unui guvern minoritar susținut de PNL. 

Se pare că negocierile s-au încheiat de ieri, iar PSD a decis că varianta cu actualul ministru al Apărării este acceptabilă.

Susținerea nu vine însă degeaba. Chiar dacă nu intră în guvern, social-democrații au negociat, potrivit unor surse politice, o serie de condiții.

O parte din termenii negocierii dintre PNL și PSD

Susținerea PSD pentru guvernul minoritar al PNL-UDMR va fi una de șase luni, până la traversarea acestei crize sanitare.

PSD va impune câteva obiective în programul de guvernare.

PSD va obține finanțare pentru administrațiile locale din teritoriu pe care le conduce.

Social-democrații nu vor intra oficial în Guvern, adică nu vor propune miniștrii. Totuși, potrivit unor surse din partid, este posibil să primească funcții în eșalonul doi, al societăților de stat și al agențiilor guvernamentale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate