Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Judeţean Alba a câştigat un proces „de milioane”, în seria dosarelor pentru traseele de transport

Publicat


sedinta Consiliul Judetean Alba

Încă o decizie definitivă în dosarele din contencios administrativ privind alocarea traseelor publice de călători în judeţul Alba. Curtea de Apel Cluj a dat hotărâre favorabilă Consiliului Judeţean Alba, în procesul cu Arion Trans SRL Alba Iulia. Este vorba despre cauza în care firma cerea despăgubiri compensatorii în valoare de peste 2 milioane lei, după ce nu a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei din urmă cu aproape 10 ani.

“Admite recursul principal formulat de recurenta-reclamantă Arion Trans Alba Iulia SRL şi recursurile incidente formulate de intimaţii pârâţi Judeţul Alba şi CJ Alba împotriva sentinţei civile nr. 391/25.01.2017 şi a încheierilor pronunţate în 07.03.2014, 05.12.2014, 23.01.2015, 23.12.2015 şi 09.03.2016 de Tribunalul Cluj în dosarul nr. 8538/117/2013 pe care le casează în întregime, cu excepţia încheierii din 07.03.2014 pe care o casează în parte în ceea ce priveşte soluţia dată excepţiei prescripţiei dreptului material la acţiune şi, rejudecând, admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâtul Judeţul Alba şi, în consecinţă, respinge ca prescrisă acţiunea formulată de Arion Trans Alba Iulia SRL în contradictoriu cu pârâţii Judeţul Alba şi CJ Alba. Respinge excepţia nulităţii raportului de expertiză. Încuviinţează onorariul definitiv în cuantum de 10.000 de lei pentru expert CM şi respinge restul pretenţiilor expertului cu acest titlu. Obligă reclamanta Arion Trans Alba Iulia SRL la plata către expert CM a diferenţei de onorariu de 8.500 de lei. Decizia este definitivă şi executorie. Pronunţată în şedinţă publică azi, 08.03.2018”, este solutia pe scurt de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Arion Trans este una dintre firmele de transport care a dat în judecată Consiliul Judeţean Alba în urma licitaţiei din 2018 pentru atribuirea traseelor de transport persoane. A cerut în instanţă aproximativ 1,3 milioane lei despăgubiri daune interese compensatorii, sumă completată cu indicele de inflaţie şi dobândă, aferente perioadei în care nu a executat serviciul de transport călători. A mai cerut şi daune morale, cuantumul total al despăgubirilor solicitate fiind de peste 2 milioane lei.

Tot războiul păgubos din instanțe a pornit în urma deciziei Consiliului Județean Alba de acum 10 ani, prin care a votat în unanimitate cedarea câtorva rute din județ către două firme la care erau acționari doi consilieri județeni, Eugen Popa (PSD) și Ioan Iviniș (PDL). Firmele care au pierdut licitația, Man Tour SRL, Arion Trans SRL și Transgilyen SRL, au contestat decizia și de acolo au început procese lungi și complexe. Firmele respective au cerut despăgubiri inclusiv președintelui Consiliului Județean Alba.

Cele trei societăţi cu obiect de activitate în domeniul transportului de călători au contestat în instanţa de judecată rezultatul procedurii de alocare a traseelor de călători din anul 2008. Prima sentinţă definitivă a fost pronunţată în 2013, Consiliul Judeţean Alba fiind obligat să reia procedura de atribuire pentru traseele pentru care a depus oferte Man Tours SRL şi Arion Trans SRL. Pentru traseul vizat de Trangilyen SRL s-a recalculat vechimea neîntreruptă, cu consecinţa eliberării licenţei de traseu, desemnată direct câştigătoare. În 2013, Consiliul Judeţean a pus în aplicare hotărârea judecătorească numai în privinţa firmei Transgilyen SRL, care a primit traseul de transport călători Alba Iulia – Aiud.

Celelalte două societăţi au acţionat în judecată instituţia şi au obţinut despăgubiri financiare importante pentru neexecutarea hotârârii judecătoreşti. Mai întâi, în iunie 2015, Man Tours a câştigat despăgubiri de circa 75.000 de lei din partea Consiliului Judeţean şi de 120.000 de lei de la preşedintele instituţiei. În noiembrie 2016, Arion Trans a primit o decizie favorabilă prin care urma să încaseze tot suma de aproximativ 75.000 de lei de la administraţia judeţeană. Ulterior, reprezentanţii celor trei societăţi au intentat alte procese prin care au solicitat despăgubiri financiare pentru perioada în care nu au executat serviciul de transport călători.

Citeşte şi Consiliul Judeţean Alba a pierdut, în primă instanţă, procesul cu foştii consilieri Iviniş şi Popa. Lovitură cu efect de 3 milioane de euro

Procesele au ajuns să se judece la Cluj-Napoca în condiţiile în care cauza iniţială a fost strămutată, în 2009, la solicitarea reclamanţilor, de la Tribunalul Alba. Ulterior, reprezentanţii firmelor au transferat sediile sociale în Cluj şi, astfel, au putut să deschidă procesele civile în acest judeţ.

În martie 2017, Consiliul Judeţean Alba a câştigat definitiv un alt proces cu societatea Transgilyen SRL, care a solicitat anularea unei hotărâri din 2012 prin care s-a adoptat regulamentul şi caietul de sarcini aferente programului de transport călători pentru perioada 2013 – 2019. Decizia pronunţată la Curtea de Apel Cluj a permis CJ Alba să facă demersurile privind organizarea unei noi licitaţii de atribuire a traseelor de transport public.

Citeşte şi Consiliul Judeţean Alba câștigă în instanță o „bătălie” din „războiul” cu transportatorii. Va putea începe licitația de atribuire a traseelor

Procesul cu Man Tours SRL se află în continuare la Curtea de Apel, după ce Consiliul Judeţean a avut câştig de cauză la instanţa de fond.

foto: arhivă


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Desan

  marți, 13.03.2018 la 16:58

  CJ Alba a castigat un proces pe mana a 3 judecatori care si-au scimbat propria practica de parca nu au auzt de cauza Beian .
  Mi-e scarba sa stiu ca in 2018 judecatorii sunt slugarnici politicului , ascund si ingropesc faptele marsave ale politicienilor , institutiilor si functionarimii-parazitare .

  Mare dreptate au avut cei care au spus : ” Cine uita trecutul este obligat sa-l repete ” cu trimitere la anii 44 si urm. , or Confucius ne spune ca:: „Omul superior este sensibilizat de dreptate, omul inferior este sensibilizat de avantaj material.”
  Felicitari marilor sustinatori ai lui I.D., un personaj comunist pana in maduva oaselor , inconjurat s sutinut de analfabeti si comunistii – cancerul societatii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Vodafone a anunțat planul fuziunii cu UPC. Integrarea va dura trei ani și vine cu bonusuri pentru clienții ambelor companii

Publicat

vodafone-UPC-integrare

Fuziunea Vodafone cu UPC va avea loc în prima parte a anului 2020, dar finalizarea întregului proces de integrare – legală, de portofoliu și mai ales de sisteme IT va dura circa trei ani, au anunțat marți oficialii UPC și ai Vodafone, informează românia24.ro. Aproape 10 milioane de clienți, o rețea mobilă care acoperă 3,1 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bonuri de ordine electronice, muzică ambientală și poștă pneumatică pentru analize. DOTĂRI la noua Policlinică din Alba Iulia

Publicat

Cetățenii care vor ajunge pentru consultații medicale la Policlinica din Alba Iulia, după finalizarea lucrărilor de modernizare a locației în care aceasta va fi mutată, în incinta Spitalului Județean de Urgență, vor beneficia de servicii și echipamente medicale noi. Pentru reducerea timpului de așteptare și creșterea numărului de consultații se va instala un sistem electronic […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sediul în care va funcționa viitorul centru medical din Ocna Mureș a fost renovat. Serviciile medicale, disponibile din 2020

Publicat

colaj ocna mures
ocnamureșonline.ro

Speranță pentru locuitorii din Ocna Mureș, în ceea ce privește serviciile medicale din oraș. Lucrările de amenajare a viitorului centru multifuncțional de sănătate situat în clădirea fostului Spital Orășenesc sunt finalizate în proporție de 90% și se estimează că la începutul anului 2020, acesta va fi funcțional. La primul etaj al clădirii, vor funcționa în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Frig, brumă și prima zăpadă la munte. Joi va fi cea mai friguroasă zi din această toamnă

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 17 – 29 septembrie 2019. Valul de aer polar a acoperit deja jumătatea de nord a ţării, unde temperaturile au scăzut cu mai mult de 10 grade Celsius faţă de ieri. Miercuri, aerul rece va pune stăpânire şi pe sudul ţării, urmând ca joi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate