Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Judeţean Alba vrea să modernizeze DJ 107K la Întregalde cu bani europeni. Investiţie de 1,8 milioane de euro

avatar

Publicat

drum gropi pietruit

Consiliul Judeţean Alba a aprobat, în şedinţa din 30 august, documentaţia pentru modernizarea DJ107K Galda de Jos-Mesentea-Benic-Întregalde, pe un segment de 6 kilometri, lucrare pentru care va fi depusă cerere de finanţare prin POR 2018, apel proiecte nefinalizate. Valoarea investiţiei este de 8,3 milioane lei, inclusiv TVA, iar durata lucrărilor este de 9 luni.

Drumul județean DJ 107 K: Galda de Jos (DJ 107 H) – Mesentea – Galda de Sus – Măgura -Poiana Galdei – Modoleşti – Întregalde – Ivăniş – Ghioncani – DJ 107 I (Bîrleşti) traversează localităţile Galda de Jos, Mesentea, Galda de Sus, Măgura, Poiana Galdei, Modoleşti, Întregalde, Ivăniş, Ghioncani și Bîrleşti, asigurând legătura cu drumul județean DJ 107H și drumul național DN1, una dintre principalele artere de circulație care străbate teritoriul județului Alba, potrivit documentaţiei de proiect.

Drumul are lungimea totală de 37,5 km iar lățimea platformei drumului județean este cuprinsă între 5 şi 6 metri, cu o lățime a părții carosabile între 4 şi 5 metri și acostamente cu lățimi variabile de 0-0,50 m. Din punct de vedere al structurii rutiere drumul este asfaltat între km 0 şi 17,7, iar restul de 19,8 km este pietruit.

Tronsonul de drum județean DJ107K poziționat de la km 17+700 – km 23+700, respective în intravilanul și extravilanul comunei Întregalde, prezintă numeroase degradări la nivelul căii de rulare cât și cedări ale structurii rutiere. Elementele geometrice nu corespund cerințelor de trafic actual și de perspectivă, iar lucrările de colectare și evacuare a apelor sunt nefuncționale și cu gabarite depășite. Principala problemă a drumului este generată de lipsa unui sistem rutier adecvat traficului actual și prognozat precum și de scurgerea necontrolată a apelor pluviale către emisar, mai precizează reprezentanţii CJ Alba, în documentaţia proiectului.

Aceştia propun modernizarea acestui tronson de drum, având în vedere lansarea apelului de proiecte nefinalizate POR 2018/6/6.1/6, destinat pentru finanţarea proiectelor care se afla la stadiul de contract de lucrari semnat sau care se află în procesul de încheiere a contractului.

Prin soluția de proiectare adoptată în Studiul de fezabilitate s-a propus modernizarea sectorului de drum cuprins între km 17+700 – 23+700, realizarea unei structuri rutiere elastice din mixturi asfaltice, colectarea și dirijarea apelor de suprafață prin realizarea de rigole, șanțuri și podețe precum și semnalizarea corespunzătoare.

Conform devizului general actualizat, valoarea totală a investiției este de 8.309.360,18 lei (inclusiv TVA), din care lucrări de construcţii-montaj 7.347.467,46 lei (inclusiv TVA). Durata de realizare a investiției este estimată la 9 luni.

Indicatori economici:

– valoarea totală a investiţiei 6.983.740,02 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 1.325.620,17 lei, cu un total de 8.309.360,18 lei (inclusiv TVA) din care C+M 6.174.342,40 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 1.173.125,06 lei, cu un total de 7.347.467,46 lei (inclusiv TVA).

– durata de execuție estimată: 9 luni.

Indicatori tehnici:

– Categoria funcțională a drumului: Drum județean;

– Categoria de importanță: C;

– Clasa tehnică: IV;

– Viteza de proiectare: 25 km/h;

– Lungimea totală a traseului amenajat: 6000 m;

– Lățimea părții carosabile: 4 – 5 m;

– Lățimea acostamentelor: 0 – 0,50 m;

– Lățimea platformei: 5 – 6 m;

– Panta unică de 2,5% și pantă de acoperiș de 2,5%.

– Structura rutieră adoptată:

Structură rutieră nouă:

– strat de bază din piatră spartă în grosime de 25 cm după compactare;

– strat de legătură din mixtură asfaltică de tip BAD 20 în grosime de 6 cm

conform AND 605-2014);

– strat de uzură din beton asfaltic de tip BA 16 în grosime de 4 cm conform

AND 605-2014);

Pentru scurgerea şi evacuarea apelor pluviale s-a prevăzut executarea următoarelor amenajări:

– rigole carosabile – 792,60 ml;

– rigole de pământ – 5207,40 ml;

Descărcarea apelor din dispozitivele de colectare a apelor se va face la podeţele proiectate:

– poduri existente reparate/înlocuite – 4 buc.;

– podețe traversare noi DN1000 – 9 buc.;

– lucrări de consolidare – gabioane: 443 ml;

– parapet metalic: 443 ml.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Magistrații ÎCCJ au decis: Toate adunările publice din piețe sau căi publice trebuie declarate în prealabil

avatar

Publicat

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Decizia e obligatorie.Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima creșă din orașul Cugir a fost inaugurată. 28 de micuți, admiși în anul școlar 2018-2019

avatar

Publicat

O creșă ultramodernă, construită la standarde europene, a fost inaugurată luni, 15 octombrie, în orașul Cugir. 28 de copii au fost admiși pentru a frecventa creșa Kunterbunt în anul școlar 2018-2019.Fosta grădiniță din localitate a fost reabilitată și modernizată, de către administrația locală, având sprijinul celor de la Star Transmission Cugir și a Școlii Gimnaziale […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 28 octombrie. Când scad temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

avatar

Publicat

toamna

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 15-28 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea rămâne caldă până în jurul datei de 20 octombrie, apoi se mai răceşte. Sunt aşteptate ploi, din 19 octombrie.În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei zile de sărbătoare de ZIUA ROMÂNIEI la Alba Iulia. Se pregătesc 35.000 de porții de mâncare pentru „Masa Populară”

avatar

Publicat

Ziua României va fi sărbătorită la Alba Iulia timp de trei zile. Începând cu 30 noiembrie și până în 2 decembrie vor avea loc momente solemne, concerte, parada militară și nu în ultimul rând „Masa Populară”. Cei peste 100.000 de turișiti vor fi întâmplinați cu 35.000 de porții de mămăligă cu brânză și friptură. VEZI: Cum […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate