Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Corecţii de 6,3 milioane de euro pentru 8 proiecte ale administraţiei din Alba Iulia. Mircea Hava: „Ne simţim nedreptăţiţi”


Publicat

Primăria Municipiului Alba Iulia este nevoită să ramburseze aproximativ 6,3 milioane de euro la bugetul de stat, după ce au fost aplicate corecții financiare la opt dintre cele zece proiecte cofinanțate din fonduri europene, derulate în oraș de mai mulți ani sau finalizate. Primarul Mircea Hava și-a exprimat dezamăgirea față de aceste măsuri, susținând că sunt nedrepte, că este convins că administrația din Alba Iulia nu a greșit cu nimic astfel încât acestea să fie îndreptățite și că este „o înșelătorie”. Mai mult, acesta a accentuat latura politică a acestui „atac”.

La conferință au participat și city managerul Nicolaie Moldovan, directoarea Serviciului de Investiții, Silvia Moldovan, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Coșer, directoarea direcției Programe, Crina Iacob și șefa departamentului economic, Teofila Țâr, care au explicat punctual că aceste corecții vin din interpretarea greșită a legislației.

S-au înregistrat un număr de 18 corecții financiare, aplicate exclusiv la procedurile de achiziții publice pe care noi le-am efectuat în cadrul a 8 contracte de finanțare nerambursabilă, toate finanțate de Programul Operațional Regional.

Cea mai importantă modificare financiară a fost semnalată la proiectul de reabilitare al Laturii de Vest a Cetăţii Alba Carolina, în cazul căreia va trebui recuperată 25% din valoarea eligibilă nerambursabilă a proiectului. Autoritatea care a dispus aceste corecții financiare este Direcția de Control, Verificare și Optimizare Fonduri Comunitare din cadrul Autorității de Management pentru programul Operațional Regional, din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Corecțiile au fost înregistrate oficial începând cu luna ianuarie 2012. Primăria Municipiului Alba Iulia a contestat toate aceste corecții în instanță, iar două dintre acțiunile care contestau corecții primite la proiectul „Reabilitare Centru istoric traseul estic, traseul sudic, traseul nordic, Fortificația de tip Vauban, căi de acces, iluminat și mobilier urban, Alba Iulia” au fost admise de Curtea de Apel Alba Iulia.

„Este o încercare de politică ieftină pe care o fac unii oameni care nu au făcut nimic în viața lor. Ne simţim nedreptăţiţi, e o înşelătorie care, din păcate, se transformă într-o luptă politică. Primăria și orașul nu va muri pentru banii ăștia, dar ne vor încetini lucrările”, a declarat primarul Mircea Hava, referitor la această situaţie.

Primarul Mircea Hava a citit, în conferința de presă, definiția cuvântului „neregulă”, așa cum este prezentată în Ordonanța de Urgență nr. 66/2011, privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene/naționale, prevăzută la articolul 2: „Orice abatere de la legalitate, regularitate și conformitate în raport cu dispozițiile naționale și/sau europene, precum și cu prevederile contractelor ori a altor angajamente legal încheiate în baza acestor dispoziții, ce rezultă dintr-o acțiune sau inacțiune a beneficiarului ori a autorității cu competențe în gestionarea fondurilor europene, care a prejudiciat sau care poate prejudicia bugetul Uniunii Europene/bugetele donatorilor publici internaționali și/sau fondurile publice naționale aferente acestora printr-o sumă plătită necuvenit”.

„Noi nu avem nicio corecție pentru sume care au fost plătite în mod necuvenit. Pe undeva este re râs. Sigur și din cauza asta peste tot unde am ajuns în instanță am câștigat”, a fost concluzia primarului Hava.

Corecțiile sunt aplicate la contracte de lucrări, la contracte de servicii de proiectare, de dirigenție de șantier, evaluare externă și la un contract de informare și publicitate, fiind aplicate exclusiv la sumele de finanțare nerambursabile, plătite din bugetul Uniunii Europene și din bugetul de stat, și TVA-ului aferent lor. Suma de rambursat, în valoare totală de 28.766.329 lei, a fost achitată parțial până acum, iar în prezent se desfășoară procedura de aprobare a unui împrumut pentru plata restului.

Proiectele la care au fost aplicate corecții financiare sunt următoarele:

1. „Reabilitare Centru istoric traseul estic, traseul sudic, traseul nordic Fortificația de Tip Vauban Alba Iulia, căi de acces, iluminat și mobilier urban specific” – corecție de 2.922.902 lei din valoarea contractată de 46.367.747 lei.

2. „Reparații capitale străzi cu dotare tehnico-edilitară în Municipiul Alba Iulia” – corecție de 995.953 lei din valoarea contractată de 20.894.234 lei.

3. „Modernizare DN 74 de la km 99+870 la km 103+175 pe strada Zlatnei și Calea Moților din Municipiul Alba Iulia” – corecție de 704.733 lei din valoarea contractată de 15.482.837 lei.

4. „Lucrări de intervenție la obiectivul DN1, Sebeș-Alba Iulia, km 378+020, pasaj superior peste calea ferată la Alba Iulia” – corecție de 531.421 lei din valoarea contractată de 9.775.380 lei.

5. „Reconstruire și punere în valoare acces latura de vest Cetatea Alba Carolina, Fortificația de tip Vauban” – corecție de 12.279.848 lei din valoarea contractată de 50.011.803 lei.

6. „Valorificarea resurselor turistice naturale în zona Mamut – Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad – Valea Popii, Municipiul Alba Iulia” – corecție de 364.448 lei din valoarea contractată de 10.874.591 lei.

7. „Modernizare DN 1 – E81 de la km 382+400 până la km 385+160 strada Al. I. Cuza inclusiv podul peste râul Ampoi și pasajul peste calea ferată Alba Iulia” – corecție 5.476 lei din valoarea contractată de 19.356.527 lei.

8. „Reabilitare Centru Istoric exterior – Fortificația de tip Vauban Alba Iulia – Căi de acces, iluminat și mobilier urban – zona interioară” – corecție de 10.961.545 lei din valoarea contractată de 45.332.227 lei.

Cu toate acestea, chiar dacă instanțele vor da câștig de cauză acțiunilor înaintate de Primărie, șansele de a recupera banii sunt foarte mici, dat fiind că aceștia trebuie plătiți de Guvern, care nu are prevăzute sume în buget pentru astfel de cazuri. Administratorul orașului, Nicolaie Moldovan a anunțat că, în ciuda acestor corecții financiare, Alba Iulia nu va înceta să depună proiecte pe finanțare nerambursabilă. Totodată, acesta a oferit câteva posibile soluții la această problemă, printre care transformarea Ordonanței Guvernului în așa fel încât corecția să nu devină cu titlu executoriu, ci cu titlu de creanță abia după pronunțarea justiției.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comments

 1. Laie Moldovan

  marți, 22.01.2013 at 14:32

  Felicitari LAIE! ( „creierele”) din spatele acestor proiecte.Din managementul superb de care a dat dovada + salarii de sute de milioane pt. el si sotie rezulta o mica problema de 7 milioane de euro! Nicolaie Moldovan + Hava = Super „Manageri” !!!

  • hari

   marți, 22.01.2013 at 20:45

   ai adus tu banii astia? Ii avea orasul altfel? Care-i problema ca din 50 de milioane de euro castigati, trebuie sa dam inapoi 7 milioane? ai primit 47 de milioane cu care s-a renovat cetatea, s-au reabilitat strazi etc. Daca nu scria Moldovan proiectele, te plimbai prin balarii si acum. Si pana acum sunt deja castigate doua procese, le vor castiga si pe celelalte. Parerea ta despre ” manageri” nu conteaza, conteaza parerea oamenilor care apreciaza ce s-a facut in oras si ei sunt multi, majoritatea.

 2. florin

  marți, 22.01.2013 at 15:31

  luati aminte la calitatea lucrarilor!!. faceti un tur al cetatii si va veti convinge de spoiala !!!..auzi city manager ?…v-ati tembelizat de tot !!!!

 3. George

  marți, 22.01.2013 at 20:44

  Sabau chiar nu raspunde de nimic?? A luat lucrarea a dat teapa, a venit UE a gasit paguba, albaiulienii platesc.

 4. Pingback: Corecţie financiară de 5,6 milioane lei stabilită de Ministerul Dezvoltării pentru lucrări din Cetatea Alba Carolina, anulată de instanţă | Alba24

 5. Pingback: FOTO | Cetatea Alba Carolina: Se pavează porțiunea de legătură între traseele de sud și nord. Latura de Vest se deschide în SEPTEMBRIE | Alba24

 6. Pingback: Primăria Alba Iulia vrea să recupereze de la bugetul de stat corecţii financiare de 19,4 milioane lei pe patru proiecte europene | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în următoarele 2 săptămâni. Când se mai încălzește, perioadele cu ploi și ninsori. Prognoza meteo până în 7 februarie

Publicat

Vremea se răcește în următoarele zile, iar în weekend temperaturile cresc din nou, până la valori de 6-10 grade Celsius. Vor mai fi perioade cu ninsori, dar și câteva zile cu ploi.

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme în regiuni din țară până în 7 februarie.

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde spre valori de -1…0 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a minimelor spre -8…-6 grade.

Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 4-6 grade, iar cele nocturne spre medii de -3…-1 grad.

Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 2 și 4 grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul a -5…-4 grade.

Temporar și cu caracter local se vor semnala precipitații slabe, pe tot parcursul intervalului.

LA MUNTE

În primele zile ale intervalului vremea se va răci semnificativ, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori în jurul a -8 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -12…-10 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie).

Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 0…2 grade, iar cea a minimelor până spre -5…-4 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de -2…-1 grad și minime în jurul valorii de -7 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datei de 29 ianuarie și în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

MARAMUREŞ

Vremea se va răci în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de -1…0 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -6…-5 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie).

Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 4…6 grade, iar cea a minimelor până spre -2…-1 grad. Ușoare variații ale regimului de temperatură vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când se estimează o medie a maximelor cuprinsă în general între 2 și 4 grade și cea a minimelor de -4…-3 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în 25 ianuarie și în perioada 29 – 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

BANAT

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde spre valori în jurul a 2 grade, iar cea a minimelor spre -4 grade.

Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 8-10 grade, iar cele nocturne spre medii de 2 grade. Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 4 și 6 grade, iar cea a minimelor între -2 și 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datelor de 29 și 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

CRIŞANA

Vremea se va răci în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 1-2 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (în nopțile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, spre sfârșitul primei săptămâni valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 6-8 grade, iar cea a minimelor până în jurul a 0 grade.

Ușoare variații ale regimului de temperatură vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când se estimează o medie a maximelor cuprinsă în general între 2 și 4 grade și una a minimelor între -4 și -2 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar în jurul datelor de 29 și 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

MOLDOVA

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (în 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie).

Ulterior, la sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 4 grade, iar cele nocturne spre medii de -2…0 grade.

Ușoare variații ale regimului termic vor fi posibile și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, când media maximelor se va încadra în general între 1 și 3 grade, iar cea a minimelor se va situa între -5 și -3 grade.

Local și temporar se vor semnala precipitații slabe îndeosebi în perioada 25 – 27 ianuarie și în intervalul 31 ianuarie – 3 februarie, dar pe spații mai mici și cu caracter trecător și în restul intervalului

DOBROGEA

Vremea va fi caldă în prima zi cu maxime medii de 10-11 grade, apoi se va răci, astfel încât temperaturile diurne vor tinde spre o medie în jurul a 2 grade (în 27 și 28 ianuarie), în timp ce media valorilor termice nocturne va coborî -4…-2 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie).

Ulterior, până în data de 1 februarie, regimul termic va fi în creștere, astfel maximele vor ajunge în medie spre 10 grade, iar minimele spre o medie de 2-4 grade. Apoi, va urma o nouă tendință de scădere treptată a temperaturilor, cele diurne urmând a se situa la medii de 4-5 grade, iar cele nocturne la medii în jurul a 0 grade.

În perioada 25 – 27 ianuarie se vor semnala precipitații pe arii extinse și local moderate și însemnate cantitativ, iar în restul intervalului, doar trecător și pe spații mai mici vor mai fi precipitații slabe.

MUNTENIA

În primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în scădere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (în 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie).

Ulterior, până în data de 1 februarie vremea se va încălzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge în medie la 8- 9 grade, iar cele nocturne spre medii de 0-2 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de 4-6 grade și minime în jurul valorii de -2 grade.

Precipitații pe arii relativ extinse și posibil moderate cantitativ vor fi în jurul datei de 26 ianuarie, precum și în perioada 31 ianuarie – 3 februarie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi slabe, trecătoare și pe spații mai mici.

OLTENIA

Vremea se va răci ușor în primele zile ale intervalului, astfel încât media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 2…3 grade (în 27 și 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (în nopțile de 28 și 29 ianuarie). Ulterior, până în data de 1 februarie, valorile termice vor crește treptat, astfel media maximelor va ajunge până la 7-8 grade, iar cea a minimelor până spre -2…0 grade.

Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale specifice perioadei, maxime în medie de 5-6 grade și minime în jurul valorii de -2 grade.

Precipitații pe arii relativ extinse și posibil moderate cantitativ vor fi în noaptea de 25 spre 26 ianuarie, precum și în perioada 31 ianuarie – 3 februarie. În restul intervalului, precipitațiile vor fi slabe, trecătoare și pe spații mai mici.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Recomandări ale specialiștilor pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid. Ce trebuie să facă dacă resimt disconfort

Publicat

În contextul campaniilor de vaccinare anti-COVID-19 care se derulează în aproape toate ţările lumii, specialiştii oferă şi sfaturi utile pentru ca oamenii să ştie ce au de făcut după ce au fost vaccinaţi.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) recomandă, pe site-ul său, ca persoanele care resimt durere sau disconfort după vaccin să discute cu medicul curant despre administrarea unui medicament fără prescripţie medicală, cum ar fi ibuprofen sau paracetamol.

De asemenea, pentru a reduce durerea şi disconfortul la locul administrării, poate fi aplicat un prosop curat, rece şi umed peste zonă. Este indicată folosirea sau efectuarea de exerciţii cu braţul.

Pentru a reduce disconfortul cauzat de febră, se recomandă consumul de lichide suficiente şi îmbrăcăminte lejeră.

Se impune apelarea medicului dacă roşeaţa sau sensibilitatea la locul administrării vaccinului creşte după 24 de ore şi dacă reacţiile adverse nu par să dispară după câteva zile.

De asemenea, Serviciul federal rus pentru supravegherea în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor Rospotrebnadzor recomandă ca cei cărora le-a fost administrat vaccinul să nu se expună la frig şi nici să se supraîncălzească, să evite stresul şi consumul de produse la care ştiu că au alergie, relatează TASS.

Academicianul Viktor Tutelian, consultant nutriţionist pe lângă Ministerul Sănătăţii rus, atenţionează să se evite timp de trei zile umezirea locului în care a fost injectat vaccinul, precum şi băile publice şi saunele. De asemenea, tot atâta timp ar trebui evitate activităţile fizice susţinute şi sportul.

Totodată, persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 ar trebui să acorde atenţie necesarului de vitamina D în organismul lor şi, dacă e nevoie, să elimine această deficienţă. Totodată, li se recomandă să consume alimente cu un conţinut ridicat de proteine. ‘Vaccinul se administrează pentru a stimula producerea de anticorpi specifici, iar anticorpii sunt structuri proteice. De aceea este mare nevoie de proteine, adică ouă, carne, peşte. Este important ca acestea să nu lipsească din alimentaţia zilnică’, explică Viktor Tutelian.

Întrucât alcoolul poate reduce sensibil imunitatea şi astfel poate face ca vaccinarea să fie ineficientă sau lipsită de sens, celor care se vaccinează li se recomandă să renunţe la consumul de băuturi alcoolice timp de trei zile după vaccinare.

Femeile şi tinerele sunt sfătuite să amâne cu două-trei luni după vaccin planificarea unei sarcini sau efectuarea unei ecografii. Sarcina este un factor de risc în cazul infectării cu SARS-CoV-2, conform experţilor ruşi. Sunt expuse unui risc ridicat în special femeile cu comorbidităţi.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii din Rusia – la fel ca instituţiile din domeniul sănătăţii din alte ţări – subliniază că riscurile în cazul vaccinării sunt mult mai mici decât posibilele consecinţe ale infectării cu SARS-CoV-2.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Voluntarii din Alba Iulia adună capace de plastic pentru cazuri medicale. Povestea unei campanii atipice

Publicat

Voluntarii din Alba Iulia s-au alăturat unei campanii naționale care presupune strângerea de capace de plastic, pentru cauze umanitare. 

Aceștia se organizează cu ajutorul grupului de Facebook ”Fapte bune din Alba”. Capacele strânse se adună la câteva magazine din oraș, care îi sprijină pe voluntari, lista lor fiind publică pe grupul respectiv.

Capacele sunt duse la Cluj, unde sunt preluate de Capace cu suflet și vândute, iar banii adunați din reciclarea lor sunt dublați de o persoană cu suflet mare, pe care inițiatorii campaniei o numesc ”îngerul sau păzitor” și care dorește să rămână anonimă.

Banii strânși sunt apoi donați spre diverse cazuri medicale.

 • Una dintre donațiile din anul 2020 a mers către Căsuța Blondie, un spațiu de tranzit realizat de Asociația Blondie, care oferă dreptul la viață și la dezvoltare copiilor bolnavi și singuri, celor care provin din familii cu probleme sociale, care au suferit intervenții chirurgicale complexe sau care au nevoie de un mediu atent controlat pentru o perioadă de timp, după externare.

Voluntarii strâng doar capace datorită raportului volum/greutate și a faptului că pot fi usor stocate și transportate față de alte tipuri de materiale reciclabile.

Sunt bune aproape orice de capace de plastic: de la PET-uri, sticle de lapte, iaurt, gel de duș, șampon, balsam, detergent de vase, stick-uri de lipici, tuburi de muștar, ketchup, de la borcanelele de plastic cu gumă de mestecat, de la borcanele de Nutella, de la cutiile de medicamente sau vitamine, capace de la spray-uri sau creme de față și de corp și multe altele.

Campania a început în 2013, la Cluj, iar treptat a prins amploare mare: se colecteaza acasă, la serviciu, la restaurante, la cafenele, la școli și la gradinițe și oriunde altundeva dorește lumea.

De atunci s-au strâns tone de capace, care au fost transformate în bani pentru cazuri speciale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Sporuri de până la 7,5% din salariu pentru polițiști, cu impact bugetar de 119 milioane lei. Precizările ministrului de Interne

Publicat

Aproximativ 76.000 de angajați ai Poliției Române primesc din luna ianuarie sporul de titlu de specialist de clasă, care se calculează ca procent din salariul de bază și este acordat în trei trepte, de 2,5%, 5% și 7,5%.

Declarația a fost făcută de Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, pentru G4Media.ro

”Am ajuns la o soluție cu sindicatele încă din decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă că acest spor a intrat în plată în ianuarie. Este un spor care exista în legislație, dar nu fusese acordat până acum, și noi am reușit să îl acordăm”, a spus Bode pentru G4Media.ro.

Acordarea sporului are un impact bugetar de 119 milioane de lei anual, potrivit ministrului de Interne.

El a mai spus că sindicatele din poliție, care au organizat proteste în care denunță înghețarea salariilor, ar trebui să îi informeze pe angajați despre noul spor plătit.

Mai multe sindicate ale poliției au protestat în ultimele două săptămâni, reclamând înghețarea salariilor la nivelul anului 2020, în contextul în care zeci de mii de angajați din sectorul privat fie și-au pierdut locul de muncă în pandemie, fie au veniturile scăzute.

sursă: g4media.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate