Connect with us
Publicitate

CUGIR

Crește capacitatea de producție a muniției la UM Cugir și la alte fabrici Romarm. România devine hub de furnizare pentru țări NATO

Publicat

Capacitatea de producție a muniției va crește de trei-patru ori, iar România urmează să devină un hub de furnizare pentru toate țările NATO și alte țări europene, spune ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Planurile de creștere a producției de muniție includ și Uzina Mecanică Cugir.

Liderii europeni și șeful NATO spun că statele membre trebuie să găsească soluții pentru creșterea producției de muniție și alte echipamente militare. În acest context, Romarm, compania de stat specializată în producția de muniție și armament, se pregătește de redeschiderea unor capacități de producție, aflate în conservare, dar și înființarea unei fabrici de pulberi.

”Atât pentru muniția de calibru mic, cât pentru muniția de calibru mare am aprobat planurile investiționale. Urmează să omologăm muniția necesară pentru MApN, pe capabilitățile de apărare pe care ministerul le achiziționează. Păstrăm în continuare capacitatea de producție de muniție non NATO și, în același timp, dezvoltăm aceleași capacități de producție prin achiziția de echipamente, dar și omologări pentru muniția NATO, care va intra stocurile MApN”, a declarat ministrul Florin Spătaru, la TVR Info

Creșteri ale producției de muniție, de 3-4 ori

Ministrul susține că planurile sunt de creștere a capacității de producție a muniției ”de 3-4 ori”, ”poate chiar cinci ori”.

”Vorbim de uzina de la Cugir, de Sadu, de Tohani, de Plopeni, vorbim de Dragomirești. Toate aceste investiții vor face ca România să devină un hub de furnizare pentru toate țările NATO și alte țări europene. Repunem în funcțiune și capabilități pe care le-am avut – din lipsa comenzilor nu au mai fost utilizate – dar acum împreună cu Centrul de Cercetare Dezvoltare de la Romarm le repunem în funcțiune”, a precizat Spătaru.

Acesta a spus că toate companiile Romarm au bugete substanțiale în retehnologizare, iar următoarea etapă este securizarea producției de pulberi. Potrivit ministrului, cifra de afaceri a Romarm a crescut ”de două până la trei ori, față de anii anteriori”.

Angajări în industria de apărare

Pentru a susține creșterea producției de muniție, se susține și angajarea de personal suplimentar. Ministrul spune că unele dintre companiile din subordinea Romarm au depus la Ministerul Educației proiecte pentru crearea unor campusuri de învățământ dual.

”Din discuțiile cu reprezentanții sindicatelor și reprezentanții companiilor din industria de apărare am încurajat dezvoltarea acestor consorții, pentru a atrage în primul rând tineri și a putea dezvolta acest capital uman de care avem nevoie”, a spus ministrul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax