Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cu se se laudă primarii în 2011? Vezi investiţiile în infrastructură realizate la Cugir şi Aiud


Publicat

Cu ce se mai laudă primarii noştri, mai precis care sunt investiţiile în infrastructură rutieră realizate de aceştia, în anul 2011? Acesta a fost întrebarea pe care am adresat-o mai multor administraţii locale din Alba, la finalul unui alt an de recesiune, în încercarea de a afla cum şi-au drămuit primarii bugetele şi câţi kilometri de drum asfaltat au mai fost daţi în folosinţă, cetăţenilor. Primii cărora ne-am adresat au fost primarii din Cugir şi Aiud.

Nu a fost cel mai prolific an din acest punct de vedere. A fost răspunsul primarului din Cugir, Adrian Teban, cu privire la investiţiile făcute în infrastructură. Acesta ne-a explicat că, în ciuda interesului manifestat, a obiectivelor pe care administraţia locală şi le-a propus, realizările de până acum nu sunt pe măsura aşteptărilor şi eforturilor depuse.

La Cugir: „Proiecte împotmolite în desişul birocratic al ministerelor”

„Spunem acest lucru deoarece, în ultimii ani, primarul Adrian Teban şi-a fixat ca obiectiv atragerea de fonduri europene care păreau a fi singura şansă de dezvoltare a localităţii, în condiţiile crizei economice şi a faptului că fondurile guvernamentale şi judeţene au ocolit Cugirul. Din păcate, proiectele depuse s-au <împotmolit> în desişul politic si birocratic al ministerelor (din 10 proiecte aflate în diferite stadii de evoluţie, doar unul singur fost aprobat anul acesta)”, au declarat reprezentanţii Primăriei Cugir.

Aceştia ne-au explicat că, la începutul anului, au fost alocaţi 1.000.000 lei pentru repararea străzilor, amenajarea parcărilor şi pentru reparaţii la trotuare. În primăvară, a fost refăcut covorul asfaltic dintre străzile Rozelor, 1 Decembrie 1918 şi Alexandru Sahia, pe o lungime de 85 m, precum şi pe strada Principală din Vinerea. De asemenea, pe străzile I.B. Deleanu, Mihai Viteazu şi Libertăţii s-a intervenit pentru refacerea carosabilului cu piatră cubică. Au fost prevăzute lucrări de plombare a gropilor pe străzile Victoriei, I. Creangă, Grigore Ureche, Ştefan cel Mare, Doinei, Constructorului, Tineretului, N. Bălcescu, Stadionului, 21 Decembrie 1989, Râul Mic, G. Coşbuc, Ghe. Asachi, Spicului, Unirii, Mărăşeşti.

„Tot anul acesta a fost demarat programul privind amenajarea parcărilor, care este stabilit a se desfăşura în trei etape. În prima etapă s-a lucrat în zona străzilor Grigore Ureche, Ştefan cel Mare, Aleea Ştefan cel Mare, Emil Racoviţă, unde au fost amenajate 136 de parcări. S-a urmărit nu doar să se descongestioneze zona blocurilor de locuit, ci şi să se dea un plus de civilizaţie şi confort prin modernizarea trotuarele cu piatră cubică, reabilitarea spaţiilor verzi şi turnarea de covor asfaltic pe zona carosabilă aferentă parcărilor. Au fost începute deja demersurile pentru etapa a doua care va avea loc pe străzile Rozelor, Trandafirilor şi Lalelelor, unde vor fi amenajate 239 parcări”, au mai declarat reprezentanţii administraţiei locale din Cugir.

400.000 lei de la Primăria Cugir pentru reabilitarea unei părţi din strada 21 Decembrie 1989

Potrivit primarului Adrian Teban, de o săptămână, s-a intervenit pe str. 21 Decembrie 1989, a cărei reabilitare a fost amânată, în speranţa că se va obţine finanţare europeană pe un proiect care prevedea reabilitarea şi modernizarea a 8 străzi din Cugir. Din păcate, proiectul, care ar fi scutit administraţia locală de o cheltuială de zeci de milioane zace de mai bine de doi ani la Ministerul Dezvoltării şi Turismului. În aceste condiţii, Primăria va cheltui 400.000 lei pentru reabilitarea doar a unei părţi din strada 21 Decembrie 1989, porţiune cuprinsă între poarta fabricii şi podul Cîndeni, urmând ca pentru restul străzii să fie alocate fonduri din bugetul local de anul viitor.

9 miliarde de lei vechi, investiţi în infrastructura spitalului Cugir

O importantă sumă de bani s-a investit anul acesta la Cugir în infrastructura spitalului, pentru care s-au alocat din bugetul local aproximativ 900.000 lei (9 miliarde de lei vechi). Până în momentul de faţă, s-a reparat acoperişul clădirii ce găzduieşte secţiile de Interne şi Chirurgia, precum şi şarpanta Maternităţii şi de la Pediatrie. Tot anul acesta au fost montate geamuri termopan la mansarda celor două clădiri, cu scopul de a îmbunătăţi randamentul tehnic. Din bugetul local a fost finanţat şi un proiect tehnic pentru amenajarea unei spălătorii.

Investiţie de aproape 1 milion de euro în modernizarea infrastructurii rutiere, finalizată la Aiud

Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud

Puţin mai opţimişti decât colegii din Cugir, reprezentanţii administraţiei loale din Aiud au anunţat finalizarea unei investiţii de aproape 1 milion de euro în modernizarea şi reabilitarea şi infrastructurii rutiere.

Investiţiile programate în anul 2011 de către autorităţile locale din Aiud privind reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere au ţinut cont de proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”, finanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu, în cadrul căruia, în Aiud, vor fi executate lucrări de extindere de reţele de alimentare cu apă şi canalizare, în valoare de peste 15 milioane de euro, fiind totodată prevăzută şi modernizarea staţiei de epurare. În acest context, primarul Mihai Horaţiu Josan a prevăzut, în bugetul pe anul 2011, sumele necesare reabilitării şi modernizării infrastructurii de drumuri, astfel încât acestea să poată fi circulate în cele mai bune condiţii, luând însă în calcul lucrările la reţelele de apă şi canalizare care vor începe în 2012.

Contractul pentru lucrările la infrastructura rutieră a fost încheiat cu SC „Diferit” SRL Cluj Napoca şi a avut o valoare totală de 965.000 lei, bani achitaţi integral de la bugetul local. A fost asfaltat drumul către localitatea Ciumbrud, pe o suprafaţă de peste 6.000 mp, iar străzile Stadionului şi Morii, în zona Penitenciarului, pe unde se desfăşoară traficul greu, a fost modernizată tot pe o suprafaţă de peste 6.000 mp, în sensul în care benzile de sens au fost lărgite, trotuarele reparate, bordurile deteriorate au fost înlocuite, iar condiţiile de circulaţie din zonă au fost optimizate. Totodată, au fost executate plombări pe o suprafaţă de peste 9.000 mp şi au fost reabilitate trotuare, alei de acces şi parcări pe o suprafaţă de peste 3.000 mp, în toate zonele din Aiud care puneau probleme din punctul de vedere al circulaţiei rutiere şi pietonale.

Planuri pentru 2012: Primarul Aiudului vrea să înfiinţeze Polul de Dezvoltare Aiud – Ocna Mureş

Cel mai important proiect iniţiat de primarul Mihai Horaţiu Josan pentru anul 2012 este crearea polului de dezvoltare Aiud – Ocna Mureş, care, pentru început, va funcţiona ca o asociaţie de dezvoltare inter-comunitară şi se doreşte a fi o microregiune de dezvoltare, care să poată accesa mult mai uşor fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană. În viziunea primarului municipiului Aiud, ţinând cont de faptul că zona Aiud – Ocna Mureş nu a primit bani nici de la Guvernul Boc, nici din fondul de dezvoltare al Consiliului Judeţean Alba, trebuie găsite metode alternative pentru rezolvarea problemelor comunităţilor din zonă, pentru că ele sunt similare, iar potenţialul întregii zone poate fi exploatat în beneficiul tuturor localităţilor ce o compun.

„Este ştiut faptul că Uniunea Europeană finanţează cu prioritate proiecte mai complexe, cu un grad de adresabilitate mai mare, de aceea se şi pune accentul pe dezvoltarea regională. În acest moment, Aiud – Ocna Mureş reprezintă doar un colegiu electoral, cu probleme multiple, de învăţământ, sănătate, servicii, infrastructură, economie, care sunt ignorate de către guvernanţi. Bugetele locale sunt atacate continuu prin măsurile Guvernului, a cărui singură preocupare e să adune cât mai mulţi bani la centru şi să lase autorităţile locale cu bugete tot mai mici. Dorinţa mea, pe care o împărtăşeşte şi primarul oraşului Ocna Mureş este să transformăm acest colegiu electoral într-un pol de dezvoltare, în cadrul căruia putem să ne valorificăm împreună resursele şi să ne rezolvăm problemele cu banii pe care îi vom atrage de la Uniunea Europeană. Polul de dezvoltare Aiud – Ocna Mureş este o prioritate şi soluţia în care cred în sensul dezvoltării zonei, din toate punctele de vedere”, a declarat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 2 Mai, de Paști, în Transilvania, la munte și în celelalte regiuni din țară. Prognoza meteo pe 2 săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

În Transilvania, până în 2 mai, de Paște, vremea se încălzește apoi se răcește din nou.

Posibile ploi vor fi în intervalul 27-28 aprilie și la începutul lunii mai.

Vezi și Prognoza meteo / Vremea de FLORII, Paște și 1 Mai 2021

TRANSILVANIA

Valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, astfel în 22 aprilie se va ajunge la o medie a acestora de 16-17 grade.

Spre finalul săptămânii, este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18-20 de grade.

În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, până în 26 aprilie media acestora se va situa în jur de 3 grade, cu o probabilitate destul de ridicată de fi mai scăzute în jurul datei de 25, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 5-7 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, sunt prognozate ploi locale, probabilitatea de apariție a acestora fiind mai ridicată în prima săptămână, în 27 și 28 aprilie și spre începutul lunii mai.

LA MUNTE

Până în 26 aprilie, vremea se va menține relativ rece, cu valori termice diurne pentru întreaga zonă ce vor oscila între 4 și 7 și minime preponderent negative, în general, cuprinse între -4 și 0 grade.

Spre sfârșitul intervalului de prognoză, se va încălzi treptat, media maximelor urmând să atingă 10-12 grade, iar minimele termice vor înregistra o medie de 2-4 grade.

Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, sub formă de ploaie, iar în zona înaltă și sub formă de lapoviță și ninsoare.

MARAMUREŞ

În primele zile ale intervalului vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel în 22 aprilie se va ajunge la o medie a maximelor de 16 grade.

Spre finalul săptămânii (23 – 25 aprilie), este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale maximelor apropiate de normalul climatologic al perioadei, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie în creștere treptată spre 20 de grade.

Media temperaturilor minime va fi de 4-5 grade în primele zile ale intervalului, însă în jurul datei de 25 aprilie sunt estimate valori apropiate de limita de îngheț (1-2 grade).

În a doua săptămână de prognoză, sunt prognozate minime în limite normale pentru această perioadă, în medie de 6-8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații, izolat mai însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 20 – 23 aprilie, dar și spre finalul lunii aprilie (în zilele de 27 și 28) și începutul lunii mai.

BANAT

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel de la valori termice diurne în jur de 12 grade în prima zi a intervalului se va ajunge la o medie a acestora de 18-19 grade în data de 22 aprilie.

Ulterior este posibilă o scădere ușoară de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa în jurul valorii de 21 de grade.

Media valorilor minime de temperatură va oscila între 4 și 7 grade în prima parte a intervalului, valori mai scăzute fiind posibile în jurul datei de 25 aprilie, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 6-10 grade.

În prima săptămână sunt prognozate ploi locale și trecător descărcări electrice, iar ulterior probabilitatea de apariție a acestora se va menține ridicată, în special în zilele de 26 și 27 aprilie și spre începutul lunii mai.

CRIŞANA

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel de la valori termice diurne sub mediile multianuale, ce se vor situa în jurul a 12 grade, se va ajunge la o medie a acestora de 17-18 grade în data de 22 aprilie.

Ulterior este posibilă o scădere de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de normele climatologice, care la nivelul regiunii vor înregistra o medie de 18-20 de grade.

În perioada 19 – 26 aprilie, media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 4 și 7 grade, valori mai scăzute fiind posibile în jurul datei de 25, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 6-9 grade.

În prima săptămână sunt prognozate ploi locale îndeosebi în timpul după-amiezelor, când trecător se vor semnala și descărcări electrice. Ulterior probabilitatea de apariție a ploilor se va menține ridicată, în special în jurul datei de 27 aprilie și spre începutul lunii mai.

MOLDOVA

Vremea se va încălzi ușor în primele zile ale intervalului, de la o medie a maximelor termice de 12-13 grade, până la 18 grade în 22 aprilie, însă spre finalul săptămânii se va reveni la o medie regională de numai 14 grade.

Pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, sunt estimate valori termice diurne apropiate de normele climatologice, la o medie pentru întreaga regiune de 18-20 de grade.

Minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, valori mai ridicate urmând a se înregistra spre finalul perioadei, când se vor atinge 8-10 grade.

Probabilitatea pentru ploi temporare va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. În special în primele zile ale intervalului, izolat sunt posibile și cantități mai însemnate.

DOBROGEA

La începutul intervalului pe fondul nebulozității persistente, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decadă a lunii aprilie, respectiv o medie de numai 12-13 grade.

Vremea se va încălzi în 22 și 23 aprilie, când la nivelul regiunii se vor atinge maxime de 17-18 grade, dar spre finalul săptămânii se întrevede o scădere de temperatură, la valori diurne în medie de 14-15 grade.

În această perioadă minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 6 și 8 grade. Pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, sunt estimate maxime în jurul a 18 grade și minime, în medie de 9-11 grade.

În primele două zile temporar va ploua, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul intervalului ploile vor fi posibile pe arii mai restrânse.

MUNTENIA

La începutul intervalului pe fondul nebulozității persistente, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decadă a lunii aprilie, respectiv o medie de numai 13-14 grade.

Ulterior vremea se va încălzi, iar în 22 și 23 aprilie, se vor atinge maxime, în medie de 19-20 grade, dar spre finalul săptămânii sunt prognozate maxime mai scăzute, în jurul a 16 grade.

În această perioadă minimele termice nu vor avea variații semnificative și se vor situa în medie între 4 și 7 grade.

După 26 aprilie regimul termic va fi caracterizat de valori termice normale pentru această perioadă, respectiv o medie regională a maximelor de 20-22 de grade și de 8-10 grade pentru temperaturile minime.

Va ploua pe arii extinse la începutul intervalului, când și cantitățile de apă vor fi însemnate, iar local și temporar și în restul perioadei.

OLTENIA

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel de la valori termice diurne în jurul a 12 grade în prima zi se va ajunge la o medie a acestora de 19-20 grade în zilele de 22 și 23 aprilie.

Ulterior este posibilă o scădere ușoară de temperatură, însă după 26 aprilie sunt prognozate medii ale temperaturilor maxime apropiate de mediile multianuale, ce se vor situa în jurul a 22 de grade.

Media valorilor minime de temperatură va oscila între 4 și 6 grade în prima parte a intervalului, iar pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai sunt prognozate minime, în medie de 8-10 grade.

La începutul săptămânii pe arii extinse vor fi ploi în general moderate cantitativ. În restul perioadei, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în zilele de 23 și 24 și după 27 aprilie.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: CRIMA din Răhău. Polițiștii care l-au prins pe atacator sunt din Sebeș și l-au căutat cu motociclete enduro prin pădure

Publicat

Cei doi polițiști care l-au prins pe autorul crimei de la Răhău sunt de la Poliția Sebeș și au plecat în căutarea acestuia cu motociclete enduro. Atacatorul se ascunsese în pădure.

Detaliile au fost făcute publice pe pagina de Facebook Polițiști-Uniți suntem puternici.

Crețu Ionuț Dragoș din cadrul – Secției 7 Politie Rurală Sebeș și Pop Horea Cosmin din cadrul Poliției Sebeș – Biroul Rutier, în cursul zilei de azi, 19.04.2021, au reușit prinderea autorului infracțiunii de omor săvârșit în noaptea de 18/19.04.2021 în localitatea Răhău, jud. Alba, după ce acesta a fugit de la locul faptei și s-a ascuns în pădure.

Precizez că cei doi colegi au plecat în căutarea autorului cu 2 motociclete de teren, iar după mai multe ore de căutări au reușit să identifice și să rețină autorul care avea asupra sa un cuțit, fiind extrem de violent, într-o pădure din apropierea mun. Sebeș”, este mesajul menționat.

Unul dintre cei doi polițiști precizează că au fost ajutați de trei voluntari, că fără aportul acestora era posibil ca suspectul să nu fie găsit și le mulțumește pentru ajutor.

Reamintim că luni dimineața, în jurul orei 4.00, Alexandru P., bărbatul 36 de ani din Răhău, l-ar fi înjunghiat pe un tânăr de 22 de ani din sat, cu un cuțit, în zona inimii și a rănit-o pe iubita acesteia, o tânără de 21 de ani.

După ce i-ar fi atacat, bărbatul a fugit de la locul faptei. Atacatorul a fost prins luni, în jurul amiezii, într-o pădure din apropierea localității Răhău.

Vezi și FOTO-VIDEO: CRIMA de la Răhău. Principalul suspect, la audieri, la sediul Poliției Sebeș. Va fi prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și va fi propus pentru arestare preventivă.

sursă foto: Facebook (Polițiști – Uniți suntem puternici)

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Stenograme din ședința Coaliției. Cum l-ar accepta USR PLUS pe Florin Cîțu și ce spun liderii PNL

Publicat

Premierul Florin Cîțu are susținere totală din partea PNL, demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății a fost corectă, iar declarațiile ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă au fost criticate – sunt câteva dintre ideile conturate în contextul ședinței de luni a liberalilor.

În ședința Coaliției, USR PLUS ar fi anunțat mai multe condiții pentru a-l accepta în continuare pe Florin Cîțu ca premier, după cum a prezentat Realitatea Plus, pe surse, potrivit dcnews.ro.

Condițiile ar fi:

– reguli noi pentru funcționarea Coaliției

– acord de non-agresiune

– remanierile să treacă prin filtrul Coaliției

– USR PLUS să vină cu un ministru la Sănătate

Vezi și Vlad Voiculescu spune că ar putea fi nominalizat din nou de USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății

– l-ar accepta pe Cîțu dacă ar avea garanția că nu vor mai fi remaniați alți miniștri USR PLUS.

Totodată, Dan Barna ar fi declarat că „vrea să îi recupereze pe parteneri”. De cealaltă parte, Dragoș Tudorache, europarlamentar USR PLUS, ar fi spus: „Nu putem trece peste asta ca și cum nu s-a întâmplat nimic. S-a luat o decizie unilaterală, fără consultarea partidului”, făcând referire la decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Tot luni, în ședința PNL, Florin Cîțu, Rareș Bogdan și Ludovic Orban ar fi avut un schimb de replici, potrivit dcnews.ro.

Antena 3 a prezentat, pe surse, ce s-ar fi discutat, astăzi, la Partidul Naţional Liberal:

Florin Cîțu: Eu am tot spus, miniştrii sunt evaluaţi. Eu nu am luat o decizie peste noapte. Am tot amânat şi am analizat. Noi trebuie să ne concentrăm pe mesaje despre buna guvernare. Nu intrăm în jocurile USR PLUS. Nu poţi să faci asemenea declaraţii şi apoi să vii la şedinţa de guvern. Vă asigur că, data viitoare când un ministru va ataca un alt ministru sau prim-ministru, va pleca acasă. Nu poţi să fii şi la putere şi în opoziţie şi să îţi ataci premierul. Ei trăiesc din conflicte.

În cazul Drulă, dacă data viitoare se mai întâmplă, iau imediat o decizie, fără să mai întreb pe nimeni. Nu poţi să faci asemenea declaraţii, apoi să vii la şedinţa de Guvern. Guvernul are un singur premier. Nu există miniştri evaluaţi de USR, PNL, UDMR, ci de premier. Vlad Voiculescu a administrat prost ministerul, nu au fost făcute nici măcar bugete.

Ludovic Orban: Premierul face evaluări pentru toată lumea, indiferent de partid. Guvernul a fost făcut zdrenţe din cauza lui Vlad Voiculescu, a fost o catastrofă de management, iar premierul nu se poate schimba când un partiduleţ are mofturi.

Florin Cîțu: Varianta unui guvern minoritar este exclusă. Un guvern minoritar nu poate duce România înainte.

Rareş Bogdan: Nu se pune problema ca Florin Cîțu să plece. Voi propune şi un vot de susţinere pentru Cîțu. Politicile reformatoare vrem să le vedem cu toţii, legat de coaliţia USR de a face reforma promisă.

sursă: dcnews.ro

sursă foto: Facebook (Florin Cîțu)

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Când încep programele Rabla pentru mașini și electrocasnice. Precizările ministrului Mediului

Publicat

electrocasnice

Programele Rabla pentru mașini și pentru electrocasnice devin operaționale în scurt timp, după ce Guvernul va aproba, săptămâna aceasta, bugetul Administrației Fondului de Mediu, a anunțat telefonic la Digi24 ministrul Mediului Tanczos Barna.

„Se va aproba acest buget, sper, miercuri”, a spus ministrul, care a precizat că este vorba despre programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Electrocasnice.

Ministrul spune că bugetul pentru Rabla Plus, care finanțează automobile plug-in și electrice, a fost dublat, și că a fost dublat astfel și numărul de mașini ce vor putea fi achiziționate, avansând și ideea unei suplimentări de buget pentru această zonă a pieței auto.

Pentru Rabla Clasic creșterea este de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, adică aproximativ 1.500 de euro pentru un tichet, iar valoarea ecobonusului crește de la 1.000 la 1.500 de lei și de la 2.500 la 3.000 de lei, „astfel încât mașinile care au emisii mai scăzute să beneficieze de un sprijin în plus”, a precizat ministrul Mediului.

Tanczos Barna spune că după aprobarea bugetului AFM este o chestiune de zile până când programele vor deveni operaționale.

Ministrul a adăugat că platforma pentru Rabla Electrocasnice va fi funcțională, după problema de anul trecut.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate