Connect with us
Advertisement

Actualitate

Cum alegi o mașină de tencuit (P)

Publicat

Tencuirea unei case presupune o muncă intensă și destul migăloasă. De aceea, multe persoane apelează la o mașină de tencuit, pentru a prelua un pic din munca pe care oricum o face un meseriaș.

Vrei să achiziționezi o mașină de tencuit? În acest articol îți vom da mai multe detalii despre această mașină și îți vom spune care sunt lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când trebuie să cumperi o mașină de tencuit.

Tencuiala mecanizată

Tencuiala mecanizată prezintă o serie de avantaje care ar trebui luate în calcul atunci când se doreşte o lucrare bună, executată la timp. Practic, o mașină de tencuit ia locul sculelor şi omului, făcând treaba acestora într-un timp semnificativ mai scurt şi într-un mod mult mai eficient. Evident, vei avea nevoie de un om care să mânuiască mașina și să se asigure că funcționează bine.

Mașina de tencuit: Tot ce trebuie să știi

În această secțiune a articolului vei afla care sunt tipurile de mașini de tencuit, dar și cum să alegi o mașină de tencuit perfectă pentru nevoile tale. Să începem!

Tipuri de mașini de tencuit

Mașină de tencuit cu mortar tradițional

Această mașină este folosită de către meseriașii care preferă să prepare ei mortarul, după rețeta tradițională. În general, această mașină este utilizată în zonele rurale sau pentru construcțiile ale căror aspect se dorește a fi cât mai tradițional.

Mortarul făcut de către meseriași este pus în cuva mașinii de tencuit și apoi este aplicat.

Mașină de tencuit cu mortar prefabricat

Această mașină este utilizată cu mortar prefabricat, care vine sub formă de pastă și care poate fi aplicat imediat pe suprafețe. Este o mașină mai potrivită pentru cei mai puțin experimentați sau pentru cei care doresc un finisaj cât mai perfect.

Trebuie să știi că există și modele care permit utilizarea ambelor tipuri de mortar, dar acelea sunt pentru profesioniști care fac la cererea clientului. De asemenea, prețul de achiziție al acestor mașini este mult mai mare.

Randamentul unei mașini de tencuit

Mașina de tencuit are un anumit randament. Mai exact, în cât timp poate tencui o anumită suprafață. Există diferite tipuri de mașini în această categorie .

Modele profesionale: O mașină de tencuit profesională trebuie să aibă un randament de minim 80mp pe oră. Există modele care au randament și de 100 de mp pe oră. Evident, prețul de achiziție a unei mașini de acest tip este mare.

Modele clasice: Aceste mașini au un randament de aproximativ 50-60 de mp pe oră. Sunt potrivite pentru lucrările mai mici, de uz casnic.

Modele hobby: Mașinile de tencuit de tip hobby au un randament de aproximativ 30 de mp pe oră. Sunt potrivite pentru lucrările foarte mici, pentru reparații minore.

În funcție de randamentul mașinii îți poți da seama și de cât de mult timp ar lua pentru a putea să termini lucrarea. În funcție de cât de mare este suprafața, câte ore se lucrează pe zi și câte pierderi există, atunci poți avea un estimat.

Greutatea

Un alt lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este greutatea mașinii de tencuit. Modelele tip hobby sunt cele mai ușoare și au în jur de 3 kg. Modelele mai mari pot ajunge și până la 8 kg.

În general, modelele profesionale cu randament mare ajung și la 20 de kg. Desigur, cu cât este mai grea mașina, cu atât este mai greu de manevrat.

Numărul de duze

În final, un alt criteriu este numărul de duze. Modele mai simple de mașini de tencuit au doar o singură duză. În schimb, există și modele cu până la 6 duze. Evident, cu cât sunt mai multe duze cu atât are mașina de tencuit un randament mai mare.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre o mașină de tencuit. Alege un model potrivit pentru tine și pentru nevoile tale. Citește și recenziile înainte de a achiziționa un anumit model.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement