Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum îți poți trimite numele în spațiu, cu o navă de explorare a satelitului Europa. Programul ”mesajul din sticlă” al NASA

Publicat

Pasionații de Spațiul Cosmic sunt invitați să-și adauge numele la o poezie originală dedicată misiunii Europa Clipper a NASA, înainte ca nava spațială să-și înceapă călătoria către luna Europa a lui Jupiter, în octombrie 2024.

Poezia și numele vor fi ca un mesaj într-o sticlă, călătorind miliarde de kilometri prin spațiu. Misiunea investighează dacă oceanul despre care se credea că se află sub crusta înghețată a Europei ar putea susține viață.

În cadrul campaniei „Mesaj într-o sticlă”, numele primite înainte de ora 23:59 a zilei de 31 decembrie 2023, vor fi imprimate pe un microcip, împreună cu poemul, scris de poetul Ada Limón și intitulat „În laude misterului: o poezie pentru Europa”.

Pentru a semna, a citi poezia și a-l auzi pe Limón recitând poezia într-un videoclip animat, faceți click AICI.

Site-ul permite, de asemenea, participanților, să creeze și să descarce un suvenir personalizabil. Participanții sunt încurajați să-și împărtășească entuziasmul pe rețelele sociale.

NASA: Message in a Bottle

„Message in a Bottle este convergența perfectă a științei, artei și tehnologiei și suntem încântați să împărtășim lumii oportunitatea de a face parte din călătoria Europa Clipper”, a declarat Nicola Fox, administrator asociat pentru misiunea științifică a NASA, Direcția din Washington.

„Îmi place doar gândul că numele noastre vor călători prin sistemul nostru solar la bordul navei spațiale care încearcă să dezvăluie secretele lunii înghețate a lui Jupiter.”

Campania „Mesaj într-o sticlă” face parte din tradiția îndelungată a agenției de a trimite mesaje inspiraționale pe nave spațiale care au explorat sistemul nostru solar și nu numai.

„Inspirația este cea care a alimentat oamenii care au dezvoltat această misiune emblematică și care au creat manual cea mai mare navă spațială trimisă de NASA pentru a explora sistemul solar.

Este ceea ce determină omenirea să pună marile întrebări la care va contribui această misiune”, a declarat Laurie Leshin, directorul Laboratorului de propulsie cu reacție (JPL) al NASA din California de Sud, care conduce dezvoltarea Europa Clipper.

Europa Clipper este în prezent asamblată și pregătită să se lanseze de la Cape Canaveral, Florida.

Nava spațială va parcurge 1,8 miliarde de mile (2,6 miliarde de kilometri) pentru a ajunge în ”apropiere” Jupiter, în anul 2030.

Pe măsură ce orbitează Jupiter și zboară pe lângă satelitul Europa de aproximativ 50 de ori, nava va aduna date despre oceanul subteran, crusta de gheață și atmosfera lunii.

Despre misiunea Europa Clipper

Scopul științific principal al Europa Clipper este de a determina dacă există locuri sub suprafața Europei care ar putea susține viața.

Cele trei obiective științifice principale ale misiunii sunt de a înțelege natura calotei de gheață și a oceanului de sub ea, împreună cu compoziția și geologia lunii.

Explorarea detaliată a Europei va ajuta oamenii de știință să înțeleagă mai bine potențialul astrobiologic pentru lumi locuibile dincolo de planeta noastră.

Administrat de Caltech din Pasadena, California, JPL conduce dezvoltarea misiunii Europa Clipper în parteneriat cu Laboratorul de Fizică Aplicată Johns Hopkins (APL) din Laurel, Maryland, pentru Direcția Misiunii Științifice a NASA din Washington.

APL a proiectat corpul principal al navei spațiale în colaborare cu JPL și Goddard Space Flight Center al NASA din Greenbelt, Maryland.

Biroul Programului pentru Misiuni Planetare de la Centrul de Zbor Spațial Marshall al NASA din Huntsville, Alabama, execută managementul programului misiunii Europa Clipper.

Foto: Planeta Jupiter – telescop webb- NASA, ESA, CSA credite

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax