Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum să îți pregătești grădina pentru plantările de primăvară, pas cu pas. Sfaturi practice

Publicat

Vine primăvara și gospodarii încep să se gândească la la gradină. Fie că aveți o grădină mare sau un mic petec de pământ pe lângă casă sau bloc, este necesar să faceți câteva lucruri, în această perioadă. 

Dacă vrei plante frumoase, indiferent dacă vorbim despre legume sau flori, trebuie să știi că pământul este obosit după anul precedent.

Culturile anterioare au absorbit nutrienții din sol și ei trebuie regenerați. Dar să o luăm în ordine.

Cât de aproape de gardul vecinului poate fi plantat un copac și cine este proprietarul fructelor care cad dincolo de gard

Pregătirea grădinii pentru lucrările de primăvară este importantă. Alba24 vă oferă câteva sfaturi care vă pot ajuta să începeți:

Curățați grădina: Eliminați resturile de plante uscate din grădină și curățați frumos locul de toate resturile vegetale din sezonul anterior. Specialiștii spun că acestea ar putea conține boli sau paraziți care ar putea afecta sănătatea plantelor din noua cultură.

Afânați solul: Prin afânarea solului, îi oferiți oxigenul necesar pentru dezvoltarea rădăcinilor și a microorganismelor benefice. Puteți amesteca solul cu îngrășăminte organice, precum compost sau gunoi de grajd.

Verificați sistemul de irigare, dacă aveți unul: Verificați dacă sistemul de irigare este funcțional și în stare bună. Dacă nu este, reprați-l.

Planificați ce să plantați: Puteți face o schiță a grădinii, astfel încât să aveți o idee clară despre cum și unde să plantați fiecare plantă.

Țineți cont de lumină, de umiditate și de necesarul de temperatură pentru fiecare plantă.

Atenție la ce plantați. Unele soiuri (de exemplu de mur sau de zmeură) sunt doar docorative și găsiți această informație pe etichetă.

Plantați semințele: În funcție de zona geografică în care vă aflați, semănați plantele mai devreme sau mai târziu în lunile de primăvară.

De multe ori, pe ambalajul semințelor există informații cu privire la perioada de plantare, la adâncimea și la distanța potrivită.

Aplicați un strat de paie sau frunze: După ce ați plantat semințele, puteți aplica un strat subțire de paie sau frunze uscate.

Acest strat ajută la menținerea solului umed și descurajează creșterea buruienilor.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax