Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Curtea Constituțională a amânat a treia oară decizia privind legea care impozitează pensiile speciale. Termen nou, după alegeri

Publicat

p

Curtea Constituțională (CCR) a amânat miercuri, pentru a treia oară, luarea unei decizii privind legea prin care pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei ar urma să fie impozitate cu 85%.

Potrivit unor surse citate de G4Media.ro, motivul amânării a fost absența judecătorului Attila Varga, intrat în carantină după ce soția sa a fost infectată cu Covid-19.

Noul termen a fost stabilit pentru data de 8 decembrie.

Citește și: Analiză RISE Project: Pensiile speciale, paradisul ridicat din bani publici și apărat printr-un război al dezinformării

Sesizările împotriva acestei legi au fost depuse la CCR de către Avocatul Poporului și de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Legea care prevede taxarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei și cu 10% a celor între 2001 și 7001 lei a fost adoptată de Camera Deputaților în iunie.

Potrivit actului normativ va fi taxată diferenţa între pensia specială şi cea realizată pe baza contributivităţii. O decizie privind constituționalitatea legii a fost amânată în mai multe rânduri.

Avocatul Poporului spune că legea de impozitare a pensiilor speciale, așa cum a fost adoptată de parlament, încalcă două articole din Constituție: articolul 16, privind nerespectarea principiului unei juste aplicări a sarcinii fiscale și articolul 56 din legea fundamentală, în baza căruia Avocatul Poporului a identificat o discriminare prin dubla impozitare a pensiilor de serviciu.

În varianta legii respective, pensiile speciale din România vor fi impozitate cu procente diferite, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. Pensiile mai mari de 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85% din suma care depășește acest prag (7.000 de lei). Astfel, o pensie specială de 8.000 de lei, va deveni una de 7.150 de lei, pentru că impozitul de 85% se va aplica doar la suma de 1.000 de lei, care depășește pragul de 7.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 04.11.2020 at 13:29

    Dar cand s-a stabilit 10% o fi fost just ? Cand au fost stabilite pensiile nesimtite o fi fost just ? Dupa cum se stofoaca av. poporului, banuim ca s-a gandit prima data la propria persoana. Pai daca Ciorbea a plecat de acolo cu un munte de bani, ea de ce sa nu poata face acelasi lucru ?

  2. Rusinea

    miercuri, 04.11.2020 at 16:06

    Le este frica ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax