Eveniment
Curtea de Apel Alba Iulia a decis: Inculpaţii din Dosarul pensiilor ilegale de la Casa Judeţeană de Pensii Alba rămân după gratii
Inculpaţii din Dosarul pensiilor ilegale de la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Alba au formulat recurs împotriva sentinţei date de Tribunalul Alba. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia şi s-a judecat marţi, 27 septembrie.
UPDATE: Instanţa a respins recursul formulat de inculpaţi şi a menţinut mandatele de arest preventiv emise de Tribunalul Alba.
Vă prezentăm comunicatul de presă emis de Curtea de Apel Alba Iulia:
„Dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul pensionărilor ilegale, în care s-au judecat recursurile declarate de inculpaţi împotriva încheierii Tribunalului Alba din 22.09.2011, prin care s-au admis propunerile formulate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba de arestare preventivă pentru 29 de zile a celor 8 inculpaţi reţinuţi în 21.09.2011 şi pentru 30 de zile pentru inculpatul lipsă inițial și arestat ulterior emiterii mandatului de arestare.
Inculpaţii sunt acuzaţi că fac parte dintr-o grupare infracţională nestructurată care a acţionat în ultimii ani în principal pe raza judeţului Alba, dar şi pe raza judeţelor Cluj, Bihor, Arad, Maramureş şi a municipiului Bucureşti, în scopul săvârşirii unor infracţiunii de înşelăciune, pentru a obţine venituri ilicite, pentru ei şi pentru alte persoane, din pensionarea frauduloasă a unor persoane şi procurarea unor documente de studii false. Printre inculpaţii reţinuţi se află şi un funcţionar public din cadrul Casei Judeţene de Pensii Alba.
Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursurile inculpaţilor. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât cei 9 inculpaţi vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.”
Cei 9 inculpaţi, printre care şi Viorica Călin, funcţionara CJP Alba, arestaţi preventiv pentru 29 de zile, sunt acuzaţi că fac parte dintr-o grupare infracţională nestructurată care a acţionat în ultimii ani în principal pe raza judeţului Alba, dar şi a judeţelor Cluj, Bihor, Arad, Maramureş şi a municipiului Bucureşti. Aceştia sunt acuzaţi că săvârşeau infracţiuni de înşelăciune, cu scopul obţinerii de venituri ilicite, pentru ei şi pentru alte persoane, din pensionarea frauduloasă a unor persoane şi procurarea unor documente de studii false.
Prejudiciul cauzat prin comiterea acestor fapte se ridică la suma de 10 miliarde lei vechi. Prin recursul formulat, inculpaţii speră să obţină cercetarea în stare de libertate. Aceştia sunt: Constantin Toma, în lipsă (Turda), Marian Cosmin Toma (Bucureşti), Vasile Dacian Pop (Turda), Vasile Toma (Bucureşti), Sabin Coasian (comuna Coaş, judeţul Maramureş), Ionel Toma (comuna Ţibucani, judeţul Neamţ), Alexandrina Marcela Pop (Turda), Gabriela Coman (Bucureşti) şi Viorica Călin (Alba Iulia), angajată a Casei Judeţene de Pensii Alba.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News