Connect with us
Publicitate

Eveniment

Darul de nuntă: cât dau invitații la petrecerea mirilor, în România și în alte țări. Cum se calculează suma pe care o pui în plic

Publicat

În sezonul petrecerilor de nuntă, care au luat avans în acest an, după restricțiile din pandemie, una dintre întrebările la care caută răspuns cei care participă se referă la ”darul” de la astfel de evenimente.

Într-un clasament al valorii și tipului de ”dar de nuntă”, românii se află pe primul loc, spre deosebire de germani sau alți europeni.

  • Românii dau cinste între 100 și 500 de euro de persoană. Se apropie de suma mai mare dacă sunt rude, prieteni apropiați sau de suma mai mică, dacă sunt doar cunoștințe sau colegi de muncă. Darul ar trebui să acopere cel puțin costurile cu meniul și divertismentul din timpul petrecerii, potrivit digi24.ro.
  • Japonezii: până la 370 de euro e ”cinstea” la nunțile japoneze. De obicei, prietenii oferă cel mai puțin, iar șefii mirilor cel mai mult. Suma dată trebuie să fie neapărat un număr par.
  • Germanii dau până la 100 de euro, de regulă, la nunți. Colegii mirilor sau cunoștințele de la 30 de euro în sus, iar familia, domnișoarele și cavalerii de onoare oferă în jur de 100 de euro.
  • Americanii: în Statele Unite ale Americii valoarea darului este între 95 și 118 euro.
  • Polonezii, irlandezii și spaniolii: oferă cel puțin 50 de euro de persoană, iar suma maximă ajunge la 200 de euro.
  • În Suedia sunt preferate cadourile pentru luna de miere. Mirii primesc vouchere de călătorie, o cazare la hotelul preferat sau alte servicii turistice.
  • În Marea Britanie mirii fac o listă de cadouri dorite, pe care o trimit invitaților. Apoi aceștia aleg din tabel, în funcție de banii pe care îi au, darul pentru mire și mireasă.
  • În Australia cuplul menționează în invitația de nuntă dacă dorește bani sau alte cadouri.

Bugetul unei nunți în România, cum se calculează suma pe care o dai la nuntă

În ceea ce privește bugetul unei nunți, în România, variază între 6.000 și 10.000 de euro, excluzând locația și meniul de nuntă. Cifrele arată că, de multe ori, mirii ajung să cheltuiască cu până 30% mai mult decât și-au propus inițial potrivit gândul.ro

În privința darului de nuntă, suma corectă pe care trebuie să o dai este calculată după o formulă foarte simplă: prețul meniului x 2. Astfel, dacă acesta a costat 250 de lei, ar trebui să oferi ca dar minimum 500 de lei.

De asemenea, se ţine cont şi de locaţie, dar şi de muzică. Dacă meniul și băuturile extra sunt de calitate, dacă formația care întreține atmosfera este una de top mai trebuie să scoți niște bani din buzunar.

Această sumă poate să crească în funcție de legătura pe care o ai cu cei doi îndrăgostiți. Astfel, părinţii, naşii, fraţii şi prietenii foarte apropiaţi vor lăsa în plic o sumă de bani mult mai mare decât un invitat obişnuit.

De obicei, naşii le oferă finilor un dar de nuntă de minimum 1500 de lei de persoană. Părinţii oferă câteodată mai mult, dar asta în funcţie de situaţia lor financiară.

Şi rudele apropiate dau ceva mai mulţi bani decât un invitat obişnuit, undeva la 600-900 de lei de persoană.

În cele din urmă trebuie să luaţi în considerare şi propriile venituri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate