Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De ce acte au nevoie conducătorii auto care pleacă din țară cu un autoturism care nu le aparține. Precizări de la Poliția de Frontieră

Publicat

masini coloanaCondițiile în care un cetățean poate părăsi România cu un autoturism care aparține legal unei alte persoane sunt neclare și generează nenumărate confuzii în practică, chiar și printre specialiști. Potrivit Poliției de Frontieră, oamenii legii nu vor solicita conducătorului auto procură sau contract de comodat.

Potrivit Direcției de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei, Poliția de Frontieră Română nu solicită conducătorului auto documente din care să reiasă raporturile juridice dintre acesta și proprietarul mijlocului de transport.

Piese auto pe AutoZilla.ro. Tot ce ai nevoie pentru mașina ta. Magazin online de piese auto originale și aftermarket

Astfel, polițiștii de frontieră nu vor solicita conducătorul auto nici procura, nici contract de comodat. Singurele acte pe care aceștia le verifică sunt:

– permisul de conducere al șoferului aflat la volan;

– asigurarea de răspundere civilă auto;

– certificatul de înmatriculare a mașinii (la acest document fiind vizată rubrica referitoare la valabilitatea inspecției tehnice perioadice a autoturismului).

„La ieșirea din țară sunt aplicabile condițiile privind admiterea vehiculelor în circulație pe drumurile publice, statuate de O.UG. 195/2002 și Convenția asupra circulației rutiere, care  stabilesc ca autoturismele aflate în circulația internațională trebuie să fie înmatriculate, asigurate pentru răspunderea civilă corespunzătoare din punct de vedere tehnic, iar conducătorul auto  trebuie să dețină un permis de conducere valabil, corespunzător categoriei respective de vehicul”, precizează Direcția de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei, într-un punct de vedere formulat ca urmare a unei solicitări.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax