Actualitate
De la 1 Martie, comercianţii trebuie să afişeze un nou ANUNŢ, lângă casele de marcat. Modelul, prezentat într-un proiect al Ministerului Finanţelor
De la 1 martie, operatorii economici care au obligația, potrivit legii, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, trebuie să afișeze un anunț, la locul de amplasare a caselor de marcat, în așa fel încât să fie vizibil clienților. Prin acest anunţ, clienţii sunt informaţi că trebuie să primească bonuri fiscale. Obligaţia este prevăzută într-un proiect făcut public vineri de Ministerul Finanţelor, în contextul organizării Loteriei bonurilor fiscale.
Citeşte şi LOTERIA BONURILOR FISCALE | Ministrul Finanţelor: TOATE bonurile emise începând din februarie intră la extragerea de Crăciun
În proiect este prezentat modelul și conținutul anunțului de atenționare a clienților referitor la obligația obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale (OG nr.28/1999, republicată). Vezi foto.
Operatorii economici care desfășoară activități comerciale în unități de tip restaurant, bar, discotecă, club și altele asemenea asigură informarea clienților și prin tipărirea anunțului de atenționare pe prima pagină a meniurilor pe care le pun la dispoziția acestora, ori prin alte mijloace, astfel încât, la fiecare masă destinată clienților, aceștia să aibă permanent posibilitatea de a citi anunțul de atenționare, se arată în proiect.
Conform art.1 alin.(11) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, astfel cum a fost modificat și completat prin Ordonanţa Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, operatorii economici care au obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale potrivit legii vor afișa la loc vizibil un anunţ detaliat de atenţionare a clienţilor cu privire la respectarea dispoziţiilor art. 1 alin. (9), (10) și (101) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999.
Aceste dispoziţii legale, interzic operatorilor economici să înmâneze clienţilor alte documente care atestă plata contravalorii bunurilor achiziţionate sau serviciilor prestate, în afara bonurilor fiscale, obligând în același timp cumpărătorul să solicite operatorului economic bonul fiscal, în cazul în care acesta din urmă nu înmânează clientului bonul fiscal sau îi înmânează un alt document, se arată în proiect.
Art.1 alin.(101) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, nou introdus prin Ordonanţa Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, prevede dreptul clientului de a beneficia de bunul achiziţionat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia, în situaţia în care operatorul economic refuză emiterea şi înmânarea bonului fiscal clientului.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
muresan florin
duminică, 15.02.2015 at 13:18
Abia astept sa vina 1 martie sa vedem cum se mai fura ? Va raspund ca fura aproape toti , adica fac bani negrii pe care ii baga in buzunarul propriu .
Alooo ITM-ule. si inspectorule antifrauda te rog sa mergi la spalatoria auto de pe bd. Rev****( vis-a-vis de biserica Sf. ^^^^^ ) unde patronul de acolo spala zilnic zeci si zeci sa nu spun sute de autoturisme cu ajutorul unor baieti , unii la negru si nu elibereaza nici un bon fiscal , asta da spalatorie …! Apropo de autoturisme , pe linga spala covoare si mochete exact pe betonul deteriorat si plin de uleiuri si grasimi scurse de la masini incit degradeaza si murdareste mai tare covorul iar uscarea acestora se realizeaza prin intinderea lor pe toata suprafata gardului dintre ei si magazinul M**** cu mobila , „imagine din punct de vedere arhitectonic a urbei super” , poate trece intr-una din zile si inspectorul de la primarie pe acolo. Deasemenea a spalat un prieten al meu un covor acolo si nu a primit nici un bon fiscal , asta da … afacere !
Adr
miercuri, 25.02.2015 at 14:15
Esti mai tampit ca limba rusa. Exact sa moara si capra vecinului. Te ai intrebat pentru ce sa plateasca taxe ?? sa aiba clasa politica si BOR bani de combustibil la masinile de peste 100.000 euro bucata achiztionate tot din taxe si spagi ??
Tu cu ce beneficiezi de pe urma taxelor tot mai mari incasate inaptule ? iti rupi picioarele in gropile de pe strazi, si sa te fereasca sfantul sa ai nevoie de interventie medicala. Platita din banii tai evident
maria
miercuri, 25.02.2015 at 14:55
Lasa asta ca sunt maruntisuri.Ce zici ce manelisti, intrepretii de muzica populara si usoara.Astia trebuie
sa fie impozitati .Uita-te la ei ce masini au , ce excursii fac,Castiga 1000 euro( cel mai putin) pentru 45 de minute de cantat.Vestitii castifa si cate 4000 – 5000 de euro intr-o ora.Cate masini tb.sa spele spalatoria aceea ca sa faca banii astia.Cate pungi de pufuteli sau buc. de guma de mestecat tb. sa vanda un magazin ca sa faca acesti bani? Despre asta de ce nu vorbesc finantistii?Cum sa-i impoziteze pe astia , cand nici nu cred ca au o lista a lor.Acestia fac veri nu spalatoriile si micile magazine de la sata care dau marfa pe caiet.