Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Destinațiile de vacanţă ale românilor în care s-au reintrodus restricţii COVID. LISTA țărilor în care s-au luat primele măsuri

Publicat

În mijlocul verii și a sezonului de concedii, când românii s-au pregătit să-și facă vacanțele în străinătate , multe țări au reintrodus restricții de circulație, din cauza exploziei cazurilor de Covid-19 în Europa.

Condițiile de călătorie pentru români în statele din Europa sunt actualizate în permanență de MAE.

Certificat verde și formular de localizare în Franța, carantină pentru nevaccinați în Malta

Franța: Cu peste 170.000 de noi cazuri de COVID în fiecare zi, francezii sunt printre cei mai restrictivi la graniță. Toată lumea trebuie să prezinte certificatul verde, iar înainte de sosire călătorii trebuie să completeze un formular de localizare.

Deși numărul cazurilor este uriaș, masca de protecție este deocamdată doar recomandată în spațiile publice sau în transportul în comun.

Malta: la intrarea în țară, turiștii sunt obligați să prezinte un certificat verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau faptul că au un test COVID cu rezultat negativ.

Autoritățile au anunțat că turiștii pot fi supuși unei testări selective la intrarea în țară. Cei nevaccinați și fără test sunt obligați să stea în carantină 10 zile de la sosire sau 7 zile dacă au un test negativ în ziua 7.

Pe teritoriul țării masca de protecție și distanțarea socială sunt recomandate în spațiile aglomerate.

Purtarea măștii, recomandată în Grecia. În Italia si Spania, Cipru și Egipt este obligatorie

Grecia: până la finalul verii sunt așteptați să-și vacanța peste un milion de turiști români. Nu este obligatoriu certificatul verde, însă, în condițiile în care numărul de cazuri crește cu câteva mii de la o săptămână la alta, autoritățile elene recomandă turiștilor purtarea măștii în spațiile publice și distanțarea socială.

Cei care au Covid nu sunt obligați să stea în carantină, doar să se izoleze, iar dacă vor să circule, să poarte o mască FFP2.

Italia:  Zilnic se înregistrează în jur de 100.000 de noi cazuri în ultima săptămână. Autoritățile din peninsulă au decis ca masca să fie obligatorie în transportul public în comun. Aceeași regulă este valabilă și în Spania, unde sunt acum 20.000 de noi cazuri pe zi.

În Cipru și Egipt, deși nu aveți nevoie de certificat verde la intrare, masca este obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun.

Formular de intrare în țară obligatoriu în Turcia. Nicio restricție în Albania și Croația

Turcia: înregistrează peste 10.000 de noi cazuri de COVID  zilnic, autoritățile NU cer la vamă certificatul verde. Iar masca nu este necesară.

Turiștii sunt obligați să completeze un formular de intrare în țară, cu 72 de ore înainte de sosire.

Albania: mulți români s-au orientat pentru vacanța din acest an spre Albania. Prețurile mici și condițiile bune de cazare au fost printre motivele petrecerii unui concediu la mare în Albania

Accesul tuturor persoanelor care doresc să călătorească spre Albania este permis fără condiții prealabile impuse anterior în contextul pandemiei COVID-19.

La intrarea în Croația obligativitatea de a prezenta certificatul de vaccinare sau un test negativ în punctele de trecere a frontierei a fost eliminată.

De asemenea la intrarea în Republica Croația nu mai este obligatorie prezentarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID sau a rezultatului negativ al testării anti-Covid.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax