Connect with us
Advertisement

Eveniment

Detalii noi în dosarul polițistului din Alba, acuzat de luare de mită. Ar fi introdus în arest un telefon și o pânză de bomfaier

Publicat

Apar detalii noi în dosarul polițistului din cadrul IPJ Alba, care a fost plasat în arest la domiciliu de magistrații Tribunalului Cluj. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT Cluj, acesta ar fi primit pe parcursul a trei întâlniri cu un coinculpat sumele de 1500 de euro, 5.000 lei și 2.000 lei.

De asemenea, spun anchetatorii, inculpatul i-a promis agent de poliție contravaloarea unui apartament dacă îl va ajuta să evadeze. 

În schimbul acestora, anchetatorii spun că polițistul i-a remis acestuia, care se afla în arest, un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt și o pânză de bomfaier.

Cu pânza de bomfaier intenționa să creeze un spațiu  în care să ascundă telefonul mobil.

Vezi și: Polițist din Alba, acuzat de luare de mită și introducerea unor telefoane în arestul IPJ. A fost plasat în AREST la domiciliu

Reamintim că un polițist care lucra la centrul de reținere (arestul) din cadrul IPJ Alba a fost plasat în arest la domiciliu de magistrații Tribunalului Cluj, fiind inculpat într-un dosar penal.

Polițistul din Alba este inculpat alături de alte trei persoane.

Comunicatul DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj

La data de 06.09.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus  reținerea a doi inculpați (unul având calitatea de agent de poliție), cercetați sub aspectul  săvârşirii  infracțiunilor de luare de mită, dare de mită  și introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reținere și arestare preventivă, de către personalul centrelor de reținere și arestare preventivă.

De asemenea, în aceeași cauză sunt continuate cercetările cu privire la alți doi inculpați (aflați în stare de arest preventiv într-o altă cauză) sub aspectul comiterii infracțiunilor de  instigare la săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive , dare de mită, instigare la introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reținere și arestare preventivă și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efect  psihoactiv.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada mai – septembrie 2024, unul dintre inculpați, aflat într-un centru de detenție i-a dat agentului de poliție, prin intermediul unui coinculpat (pe parcursul a trei întâlniri) sumele de 1500 de euro, 5.000 lei și 2.000 lei în schimbul cărora acesta din urmă i-a remis un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt și o pânză de bomfaier cu care intenționa să creeze un spațiu  în care să ascundă telefonul mobil.

În același interval de timp, inculpatul aflat în stare de arest preventiv i-a promis inculpatului (agent de poliție) contravaloarea unui apartament, pentru a-l ajuta să evadeze.

În sarcina a doi dintre inculpați (aflați sub măsura arestului preventiv) s-a reținut că în perioada 2023 – mai 2024 au procurat, transportat, depozitat,  manipulat  și distribuit substanțe susceptibile să producă efecte psihocative.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

La data de 07.09.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a trei dintre inculpați și măsura arestului la domiciliu față de un alt inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile, în acord cu solicitarea formulate de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul  polițiștilor din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Alba, Pitești și Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, Inspectoratului de Poliției al Județului Cluj, Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj și  Inspectoratelor Județene de Jandarmi Cluj,  Alba, și Dolj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT  și  Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Precizăm că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement