Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Dezastru pentru investițiile din Alba! ”Revoluția fiscală” FURĂ zeci de milioane din bugetele locale


Publicat

”Revoluția fiscală” aruncă în aer bugetele administrațiilor locale din județul Alba și afectează drastic investițiile pe termen mediu și lung. Pierderile destinate investițiilor sunt imense, din cauza modului în care se vor calcula veniturile la bugetele locale. Pe de o parte, va scădea baza de impozitare și pe de alta, va scădea impozitul de la 16 la 10%. De exemplu, Consiliul Județean Alba va pierde anul viitor aproape 20 de milioane de lei, sumă care va dispărea de la capitolul investiții. La Alba Iulia, ”paguba” este și mai mare: 27 de milioane de lei va pierde bugetul local. Primarii altor orașe din județ, consideră că așa-zisa ”revoluție fiscală” va fi ”un dezastru” pentru bugetele localităților pe care le conduc.  Aceasta în contextul în care 71% din impozitele pe veniturile salariale rămân la bugetele locale, reprezentând un procent important din bugetul total al fiecărei administrații, fie că este vorba despre consiliul județean sau despre orașele și comunele județului.

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a spus că bugetul instituției va pierde aproximativ 20 de milioane de lei, o sumă foarte mare care pune în pericol toate investițiile de anul viitor. ”Este vorba despre reparații la drumuri, la clădiri… sunt multe. Le vom face până la urmă, dar ne va lua mai mulți ani. Este o dovadă de iresponsabilitate față de administrația locală” a spus Ion Dumitrel.

Sumă astronomică la Alba Iulia

Cea mai gravă situație este la Alba Iulia, unde la o primă evaluare, bugetul local va pierde o sumă astronomică: 27 de milioane de lei. Primarul Mircea Hava (PNL) a declarat că ”toată lumea a văzut ce se întâmplă”. ”Totul nu este decât o minciună, un fals, totul nu este decât o țopăială, cum spunea președintele României (…) omul câștigă 2 lei, ăsta e marele câștig al cetățeanului (…) eu înțeleg solidaritatea dar asta nu este solidaritate, este un mod de a băga mâna în buzunarul altcuiva, lucrul cel mai grav. Fiți sigur că nu vom sta așa” a spus Hava, adăugând că bugetul național a fost ”construit pe pomeni”.


La rândul său, viceprimarul Gabriel Pleșa (PNL) a spus că este vorba despre ”una dintre cele mai grele lovituri pentru administrația locală”. ”Este o  ipocrizie ce au făcut. Au venit la putere cu promisiuni de creșteri de salarii și venituri și la nici un an vin cu această schimbare a codului fiscal. Repet, este o lovitură foarte grea pentru orice administrație locală din România. Se diminuează foarte grav resursele și probabil va fi nevoie de creșteri de impozite și restructurări de personal, pe care nu ni le dorim. Vor fi multe investiții afectate în mod direct. Încă nu am un exemplu” a declarat pentru Alba24, viceprimarul Pleșa.

Nicolaie Moldovan, City manager al municipiului Alba Iulia, spune că la investițiile pentru care deja s-au organizat licitații, primăria nu v-a renunța chiar dacă probabil va fi nevoită să încetinească ritmul lucrărilor și evident al plăților. Moldovan spune că administrația va continua proiectele pe fonduri europene, unde aportul primăriei este de 2%.  Totodată, acesta spune că finanțările europene nu vor fi afectate drastic dacă Autoritatea centrală de management va respecta termenele de plată și nu vor apărea sincope.

Dispare tot bugetul propriu de investiții

Situația este critică la Blaj, un oraș în plină dezvotare care, potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar (PNL), va pierde tot bugetul propriu pentru investiții.

Este vorba despre o diminuare a bugetului cu suma de 5,5 milioane de lei. ”Rămân doar cu cheltuielile de funcționare. Nici banii de cofinanțare a proiectelor europene nu-i vom mai avea. Repet, este vorba de tot bugetul de investiții propriu al orașului. Eu sunt aici la primărie pentru investiții, nu să mătur străzile. Sunt foarte supărat. Este vorba despre distrugerea comunităților dezvoltate și de aici va fi distrusă și o parte a economiei românești, firme de construcții, etc… toate firmele care țin de investiții”.

Investiția la Spital, în pericol la Sebeș

Pierderile la Sebeș se ridică la suma de aproximativ 9 milioane de lei din bugetul anul de 28 de milioane, deci o pierdere de 22%.

„Investițiile pentru 2018 nu vor fi neapărat afectate pentru că noi ne-am luat în calcul faptul că ele sunt pornite, la anul încep lucrările. Clar că la un moment dat, în 2019, vom vedea efectul mare. Acum sunt 2 variante, ori o să oprim investițiile sau să prelungim termenul, ori găsim alte soluții de finanțare. Investiția care ne preocupă este Spitalul care ar putea fi pus în pericol să dureze mai mult. Suma propusă aici este de 10 milioane de euro pentru câțiva. Trebuie să vedem, să găsim altă sursă” spune primarul Dorin Nistor.

Primăria Aiud va pierde echivalentul banilor alocați în bugetul de anul acesta pentru reparații, spune primarul Oana Badea (PNL). Acesta nu a dorit să ofere o cifra exactă ”până nu este sigura 100%”.
La Cugir, primarul Adrian Teban (PNL) nu este în țară, angajații primăriei neputând furniza aceste date în lipsa lui. Nici primarul din Cîmpeni, Călin Andreș (PSD), nu era la primărie. Acesta a spus că doar vineri va putea face declarații pe acest subiect.
De menționat ar fi că TOATE celelalte unități administrativ teritoriale din județul Alba vor avea de suferit ca urmare a ”revoluției fiscale”. Alba24 v-a prezentat bugetele care au suferit cele mai mari ”pierderi”.

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. m

  joi, 09.11.2017 at 15:46

  astea nu sunt probleme!? roman oricum zicea ca pnl are solutii. sa speram ca solutiile nu sunt bocetele primarilor? sa vedem acum solutiile si cat sunt de performanti primarii mult laudati.daca tot si-au marit salariile primarii si ingreaga functionarime trebuie sa performeze macar la nivelul salariilor.

 2. eu

  vineri, 10.11.2017 at 09:20

  Reduceti imensele salarii pe care le-ati acordat nejustificat la 80% din serviciile care nu au pic de raspundere si la amaratii care lucreaza au sallarii ca si femeile de servici, fara vreo aluzie fata de munca femeilor de servici, doar ca trebuie sa fi gandit inainte de a face umilinta asta intre angajati. Taiati din salariile mari si continuati-va proiectele, nu tot urlati.

 3. cititor

  vineri, 10.11.2017 at 10:39

  Nu va mai plingeti! Ati triplat salariile! Discrepantele fata de mediul privat sunt uriase! V-ati batut joc de cei din mediul privat! Acum puneti mana si munciti!Cautati soluti sau reduceti salariile!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

CNN: Trei foști președinți americani vor să se vaccineze anti-Covid în fața camerelor, pentru a crește încrederea publicului

Publicat

Fostii președinți Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton se oferă voluntari pentru a-și face vaccinul anti-Covid-19, pentru a promova încrederea publicului în siguranța vaccinului, odată ce acestea vor fi autorizate. Cei trei președinți vor fi filmați în timp ce fac acest lucru.

Cei trei foști președinți încearcă să convingă publicul, prin exemplul propriu, de siguranța și eficiența vaccinului.

Freddy Ford, șeful de cabinet al lui Bush, a declarat pentru CNN că cel de-al 43-lea președinte l-a contactat pe doctorul Anthony Fauci – directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase.

„Cu câteva săptămâni în urmă, președintele Bush mi-a cerut să îi anunț pe doctorul Fauci și pe dr. Birx că, atunci când este momentul potrivit, vrea să facă tot ce poate pentru a-și încuraja concetățenii să se vaccineze”, a declarat Ford pentru CNN.

„În primul rând, vaccinurile trebuie să fie considerate sigure și administrate populațiilor prioritare. Apoi, președintele Bush se va pune la rândul său și va face acest lucru cu plăcere în fața camerei.”

Secretarul de presă al lui Clinton, Angel Urena, a declarat miercuri CNN că și el ar fi dispus să ia vaccinul într-un cadru public pentru a-l promova.

„Președintele Clinton se va vaccina cu siguranță, de îndată ce va avea vaccinul la dispoziție, pe baza priorităților stabilite de oficialii din sănătatea publică. Și o va face într-un cadru public dacă va ajuta pe toți americanii să facă același lucru”, a spus Angel Urena.

Barack Obama a declarat într-un interviu că dacă Fauci a spus că un vaccin împotriva coronavirusului este sigur, el îl crede.

„În oameni precum Anthony Fauci, pe care îl cunosc și cu care am lucrat, am încredere deplină”, a spus Obama. „Deci, dacă Anthony Fauci îmi spune că acest vaccin este sigur și te imunizează împotriva Covidu, absolut, o să îl iau”.

„S-ar putea să ajung să-l iau la televizor sau să îl filmez, doar pentru ca oamenii să știe că am încredere în această știință”, a adăugat el.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mituri despre pericolul vaccinului anti-COVID, demontate de oamenii de știință. De la Bill Gates, la ADN modificat

Publicat

Dezvoltarea unor vaccinuri cu eficiență de peste 90% împotriva virusului SARS-CoV-2 a adus nu numai o rază de speranță privind sfârșitul pandemiei, ci și noi îngrijorări privind efecte adverse, conspirații mondiale sau teama de a fi inoculați cu substanțe care ne vor modifica structura biologică.

Mai mulți oameni de știință consultați de BBC demontează cele mai răspândite zvonuri și conspirații legate de vaccinurile anti-COVID. 

Cercetătorii cu care au discutat jurnaliștii BBC au analizat cele mai răspândite temeri despre vaccinuri, de la injectarea de microcipuri, până la remodelarea structurii ADN.

Vaccinul și modificarea structurii ADN 

Una din fricile generate de vaccinul anti-COVID este că va modifica ADN-ul indivizilor vaccinați. Trei oameni de știință independenți consultați de BBC au respins această ipoteză.

Unele dintre vaccinurile dezvoltate pentru combaterea coronavirului, cum sunt cele dezvoltate de Pfizer – BioNTech sau Moderna, folosesc fragmente de material genetic de la virusul SARS-CoV-2, așa-numitul mesager ARN.

„Injectarea de ARN nu afectează deloc ADN-ul celulei umane”, a declarat prof. Jeffrey Almond de la Universitatea Oxford.

Acest tip de vaccin transmite corpului instrucțiuni să producă o proteină care este prezentă pe suprafața coronavirusului. Sistemul imunitar învață apoi să o recunoască și să producă anticorpi împotriva proteinei.

Nu este pentru prima dată când apar aceste temeri că un vaccin va modifica ADN-ul persoanei. Oamenii se plâng că tehnologia vaccinurilor pe bază de mesager ARN nu a mai fost testată și aprobată până acum.

Acest lucru este adevărat, însă în ultimii ani s-au făcut mai multe studii privind folosirea vaccinurilor pe bază de mRNA. De la începutul pandemiei, acest vaccin a fost testat pe zeci de mii de persoane și a trecut prin procese riguroase de aprobare, arată cercetătorii consultați de BBC. Mai mult, monitorizarea celor inoculați va continua și după ce vaccinul va fi aprobat pentru utilizare.

Microcipurile lui Bill Gates

Una din teoriile conspirației vehiculate pretinde că pandemia este pretextul unui plan secret de a implanta microcipuri prin care oamenii să fie urmăriți și că în spate se află Bill Gates, fondatorul Microsoft.

Fundația Bill și Melinda Gates a respins această teorie, arată BBC.

Zvonurile au început să se înmulțească în luna martie, când Bill Gates a declarat într-un interviu că, în viitor, „vom avea un fel de certificate digitale” care vor fi folosite pentru a ține evidența cui s-a vindecat, cine a fost testat, cine a fost vaccinat. El nu a făcut însă nicio referire la microcipuri.

Unul dintre cele mai citate articole apărute după acest interviu a avut titlul: „Bill Gates va folosi implanturi cu microcipuri în lupta împotriva coronavirusului”. Articolul făcea referire la un studiu finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates privind o tehnologie prin care istoricul vaccinării unei persoane ar putea fi stocat într-o cerneală specială, care ar fi administrată odată cu o injecție.

Tehnologia nu este un microcip, ci mai degrabă un „tatuaj invizibil”. Ea nu a apărut încă, nu va permite localizarea oamenilor și nu va stoca informațiile personale ale purtătorilor, a declarat Ana Jaklenec, om de știință care a luat parte la studiu.

Aceasta nu este singura conspirație pusă în cârca lui Bill Gates. În ciuda lipsei oricăror dovezi, un sondaj realizat în luna mai pe 1.640 de persoane a arătat că 28% dintre americani cred că Bill Gates vrea să folosească vaccinul pentru a implanta microcipuri oamenilor.

Vaccin cu țesut de la fetuși

O altă teorie susține că vaccinul conține țesut din plămânii unui fetus avortat. Și aceasta este falsă. „Nu se folosesc celule de la fetuși în niciun vaccin produs”, a declarat dr. Michael Head de la Universitatea din Southampton.

Un video postat pe una dintre cele mai urmărite pagini de Facebook ale antivacciniștilor face trimitere la un studiu care, susține naratorul, arată din ce este compus vaccinul dezvoltat de AstraZeneca și Oxford. Dar interpretarea naratorului este greșită – studiul în cauză vorbește despre cum se comportă vaccinul când este inoculat în celule umane în laborator.

Confuzia poate apărea pentru că în timpul procesului de creare a unui vaccin este o fază în care se folosesc celule crescute în laborator, celule provenite din celule embrionare care altfel ar fi fost distruse. Tehnica a fost dezvoltată în anii 1960 și niciun fetus nu a fost avortat pentru a folosi acestui studiu.

Multe vaccinuri sunt dezvoltate astfel, arată dr. David Matthews de la Universitatea din Bristol, adăugând că orice urmă de celulă este îndepărtată în urma unui proces foarte minuțios, la „standarde extrem de ridicate”.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au declarat că au lucrat cu celule clonate, iar aceste celule „nu sunt celule de la fetuși avortați”.

Celulele lucrează ca o uzină care produce o formă foarte slăbită a virusului, care a fost adaptată să funcționeze ca vaccin. Dar chiar dacă virusul slăbit este creat folosind celule clonate, materialul celular este îndepărtat când virusul este purificat și nu se folosește în vaccin.

Mitul fals al vindecării

Un alt argument împotriva vaccinului este acela că la ce folosește, din moment ce rata de mortalitate provocată de coronavirus este atât de mică.

O memă foarte răspândită pe rețelele sociale susține că rata de vindecare dup COVID este 99,7% și că e mai sigur să faci boala decât vaccinul.

În primul rând, procentajul nu este corect. Aproximativ 99% din oamenii care se îmbolnăvesc de COVID supraviețuiesc, arată Jason Oke, statistician la Universitatea Oxford.

Deci, aproximativ 100 de oameni din 10.000 care fac boala mor – mult mai mult decât 3 din 10.000, cum sugerează mema.

Jason Oke a adăugat că „în toate cazurile riscurile depind foare mult de vârstă și nu iau în calcul morbiditatea „pe termen scurt și lung provocată de COVID”.

În plus, nu este vorba doar despre supraviețuire. Pentru fiecare pacient care moare sunt alții care supraviețuiesc, dar trec prin tratamente în spital, iar unii rămân cu sechele pe termen lung.

Acest lucru conduce la presiuni uriașe pe sistemele de sănătate, care sunt supraaglomerate cu pacienți COVID, reducând drastic posibilitatea de tratate a altor afecțiuni.

sursa: digi24.ro, bbc.com

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat Călin Matieș: ”Pe 6 decembrie votăm PSD pentru salvarea producătorilor români” (P)

Publicat

”Producătorul român, afacerile de familie și micile companii au ajuns, astăzi, bătaia de joc a unui guvern iresponsabil, care nu știe ce înseamnă munca asiduă și cum câștigă fiecare leu oamenii care își lucrează pământul.

Cei care au făcut banii din combinații sau doar din funcții la stat, cum este cazul premierului Ludovic Orban care a fost toată viața politician, nu vor pune niciodată preț pe munca celor care au clădit ceva, oferind un venit familiei și creând locuri de muncă în comunitate.

Închiderea activităților economice timp de mai multe luni, închiderea piețelor și lipsa unor măsuri de sprijin pentru sectorul HORECA reprezintă o parte din răspunsul oferit de un PNL captiv unor interese obscure și lipsit de umanitate la nevoia antreprenorilor locali de a fi ajutați într-o perioadă extrem de dificilă pentru ei.

Pentru a da un vot de blam celor care au făcut din județul Alba o zonă roșie pe harta națională a pandemiei, dar mai ales pentru a arăta sprijinul pentru toate activitățile economice locale și pentru păstrarea locurilor de muncă, județul Alba are nevoie în Parlamentul României de un adevărat luptător, care să se asigure că drepturile și interesele lor sunt cu adevărat respectate! În caz contrar, în acest ritm, în câțiva ani, vom ajunge să mâncăm doar produse de calitate slabă, iar județul Alba va ajunge la rata șomajului record de peste 10% din perioada guvernării de dreapta PDL, actualul PNL.

”Pe 6 decembrie votăm PSD pentru a salva producătorii locali de la faliment. Votăm singurul partid care susține cu adevărat companiile românești, afacerile de familie, activitățile economice locale și păstrarea locurilor de muncă din județul Alba. În viitorul meu mandat, voi pune pe primul plan susținerea și promovarea produselor agroalimentare românești, promovarea produselor fabricate în România și a serviciilor oferite de firmele care activează pe teritoriul țării noastre, sprijinirea fermierilor pentru a deveni mai puternici în competiția europeană și nevoia de a avea cât mai multe locuri de muncă, plătite bine, în România. Voi munci pentru a ajuta oamenii să își dezvolte afacerile și să își poată atinge potențialul profesional. Voi lupta pentru respectarea drepturilor celor mulți care, la fel ca mine, au pornit de jos și care au trecut sau trec prin greutăți pentru a răzbi într-o țară în care dreapta ne vrea pe toți sclavi. Revoluția producătorului roman trebuie să înceapă acum!”, a spus Călin Matieș, candidat PSD Alba la Senatul României.

Călin Matieș, președintele Federației Producătorilor de Produse Tradiționale, a demonstrat în nenumărate rânduri că iubește județul Alba și apreciază munca și roadele producătorilor locali. Prin tot ceea ce a făcut până acum, a demonstrat că este un susținător al tradițiilor, companiilor și produselor românești. A făcut ca produsele locale să fie apreciate, s-a luptat pentru scăderea TVA la produsele tradiționale și ecologice, a promovat specificul județului Alba în țară și peste hotare, fiind convins că doar prin muncă și voință se pot schimba lucrurile.

Călin are astăzi nevoie de sprijinul tău. Îi invită pe toți românii, duminică, 6 decembrie, să meargă la vot îmbrăcați în ie, în semn de solidaritate față de producătorii locali. ”#IAatitudine pentru România!” – este mai mult decât un slogan, este un mesaj către toți cei care vor o Românie respectată, este un apel la solidaritate și la acțiune prin vot.

Aceste alegerile parlamentare sunt despre salvarea normalității, despre apărarea producătorilor locali, companiilor românești și a locurilor de muncă, despre posibilitatea de a merge la școală în condiții normale, despre capacitatea de a reveni la o viață fără restricții. Duminică, pe 6 decembrie, votăm Partidul Social Democrat, votăm pe Călin Matieș și pentru cei care, la fel ca el, au dus o viață onestă și nu vor ceda niciodată! Și se vor lupta până la capăt pentru drepturile lor!”

Călin Matieș, candidat PSD Alba la Senatul României

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal https://alba24.ro/

– CUI mandatar financiar județean 11200020

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 3.800 de persoane verificate de Poliția Alba la intrările și ieșirile din localitățile carantinate. Amenzi

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  Au continuat și controalele pe timp de noapte și s-a acționat în filtre amplasate la intrarea în/ ieșirea din cele 5 localități carantinate, transmite IPJ Alba.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 257 de polițiști și polițiști locali, alături de lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 120 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 154 de mijloace de transport din care 84 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 6.016 persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 90 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 90 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 6.000 lei.

În filtrele constituite la intrările / ieșirile celor 5 localități carantinate (Alba Iulia, Blaj, Cugir, Vințu de Jos și Ciugud), precum și pe raza acestora au acționat 100 de forțe de ordine care au controlat 3.884 de persoane și 2.447 de autovehicule.

Au fost depistate și sancționate 59 de persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu noile restricții de circulație.

Scopul controalelor este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus. Pentru verificarea motivului deplasării persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate