Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dispare venitul minim garantat? România vrea să introducă venitul de incluziune, care va cuprinde toate beneficiile sociale

Publicat

bani

Ministrul Muncii, Raluca Turcanu, a prezentat astăzi câteva proiecte sociale prioritare care ar putea fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programele Operaționale. Printre acestea, introducerea venitului minim de incluziune.

La această oră este în derulare o campanie națională de evaluare a beneficiilor sociale, care va oferi Ministerului Muncii o imagine clară asupra grupurilor de persoane vulnerabile din România și a nevoilor lor reale.

„Din datele pe care le avem în momentul de față, din cei 413.000 de beneficiari reali de venit minim garantat, peste 155.000 sunt copii care trăiesc în sărăcie și care au risc de abandon școlar. Programul de sprijin pentru copii, pe care îl avem în lucru, se adresează atât copiilor din familiile beneficiare de venit minim garantat, cât și celor cu părinții încadrați în muncă, dar ale căror venituri îi plasează la limita sărăciei. Pachetul de sprijin va include atât ajutor material care să le asigure condiții decente de viață și acces la educație, cât și servicii medicale, consiliere și mediere”, precizat Raluca Turcan pe pagina de Facebook.

Un alt proiect pe care ministrul Muncii ar dori să fie finanțat din bani europeni este venitul minim de incluziune.

Este o formă de sprijin care va corela cele trei tipuri de beneficii sociale aplicabile acum: venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei și ajutorul pentru încălzire. De această formă de sprijin ar urma să beneficieze și persoanele care au o încadrare pe piața muncii, dar ale căror venituri în familie rămân la un nivel foarte scăzut. Având în vedere impactul bugetar pe care îl presupune, ne-am propus să identificăm și să folosim oportunitatea finanțării europene”, a precizat Raluca Turcan.

De asemenea, ministerul va acorda „sprijin țintit”, tot prin proiecte finanțate din fonduri europene, și altor grupuri vulnerabile, cum sunt vârstnicii sau persoanele cu dizabilități.

O altă investiție care ar putea fi susținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programele Operaționale este digitalizarea instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii.

Proiectele au fost prezentate în cadrul dezbaterii ”Cum generăm schimbări reale pentru cei mai vulnerabili” organizată de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax