Connect with us
Publicitate

Eveniment

Două drumuri forestiere din zona orașului Zlatna, reabilitate de Romsilva. Accesibilizează peste 850 ha de fond forestier

Publicat

Două drumuri forestiere din zona orașului Zlatna, în lungime totală de peste 5 kilometri, vor fi reabilitate de către Romsilva, prin Direcția Silvică Alba. Cele două drumuri accesibilizează peste 850 de hectare de fond forestier. 

Regia Națională a Pădurilor (Romsilva) prin Direcția Silvică Alba a lansat miercuri, în SEAP, două licitații pentru reabilitarea a două drumuri forestiere de pe raza județului, respectiv Feneșeasa și Roșioara.

Valoarea totală estimată pentru cele două drumuri este de 1.982.100 de lei, fără TVA (1.044.100 de lei pentru drumul forestier Feneșeasa și 938.000 de lei pentru drumul forestier Roșioara).

Potrivit caietului de sarcini, drumul forestier Feneșeasa, este situat în nord-vestul localității Feneș, localitate ce este în subordinea administrativă a orașului Zlatna, fiind racordat la drumul forestier axial  Feneș-Groza.

Drumul forestier accesibilizează 464,35 ha de fond forestier, din care 463,90 ha fond forestier proprietate publică de stat și 0,45 ha fond forestier aflat în alt tip de proprietate.

Lungimea traseului propus spre reabilitare este de 2,9 km. Drumul este prin pădure și pornește de la cota 810 m și ajunge la cota 955. Acesta se află în prezent în stare de degradare și nu permite accesul autovehiculelor de transport lemn decât în perioadele uscate din an.

Se propune astfel realizarea unei platforme de 3,5 metri, cu partea carosabilă de 2,75 m și acostamente 2 x 0,375 m. Structura rutieră urmează să fie realizată din piatră spartă.

Au fost proiectate, de asemenea, trei stații de încrucișare și două stații de întoarcere.

Drumul forestier Roșioara este situat în nord-vestul localității Budeni, localitate ce este în subordinea administrativă a orașului Zlatna. Acesta se desfășoară din DN 74 spre vest și nord-vest, paralel cu granița cu județul Hunedoara.

Drumul forestier accesibilizează 387,3 ha de fond forestier, din care 323,77 ha fond forestier proprietate publică de stat și 63,53 ha fond forestier aflat în alt tip de proprietate.

Lungimea traseului propus spre reabilitare este de 2,146 km. Drumul este prin pădure și pornește de la cota 650 m și ajunge la cota 760. Acesta se află în prezent în stare de degradare și nu permite accesul autovehiculelor de transport lemn decât în perioadele uscate din an.

Se propune astfel realizarea unei platforme de 3,5 metri, cu partea carosabilă de 2,75 m și acostamente 2 x 0,375 m. Structura rutieră urmează să fie realizată din piatră spartă.

Au fost proiectate, de asemenea, stații de încrucișare și o platformă de întoarcere.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate