Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drumul „pe urmele lui Avram Iancu”, în lungime de 5,8 km, va fi modernizat. Proiectul a primit undă verde de la APM Alba

Publicat

anunt mediu

Proiectul privind modernizarea mai multor drumuri din comuna Avram Iancu, în lungime totală de 5,8 km, a primit undă verde din partea Agenției pentru Protecția Mediului Alba. 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat recent luarea deciziei etapei de încadrare – fără evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul „Modernizare infrastructură rutieră comuna Avram Iancu – pe urmele lui Avram Iancu”.

Drumul comunal ce face obiectivul prezentei documentaţii se află în administrarea comunei Avram Iancu din județul Alba, este amplasat în localitatea Avram Iancu și are o lungime de 5,81 km și ocupă o suprafață de 20.311 mp în intravilanul și extravilanul comunei Avram Iancu.

Drumul va avea structură formată din 4 cm beton asfaltic, 6 cm beton asfaltic deschis, 20 cm piatră spartă și 10 cm balast.

Traseul drumului strabate localitatea Cârțulești, pe o lungime de 344 m, DC 237 – Verdești pe o lungime de 1.511 m, Cocoșești, pe o lungime de 437 m, Vidrișoara – Bont, pe o lungime de 150 m, Cocești – 427 m, Soicești – 296 m, Incești – 48 m, Dumăcești – 690 m, Drumul Iazului – 97 m, Cărăști – Gojăiești – 1.410 m.

Sunt prevăzute 17 podețe tubulare metalice cu diametrul de 600 mm, pentru descărcarea apelor din șanțuri, cu lungimea totală de 102 m și 4 podețe cu diametrul de 1.500 mm.

La traversarea pârâurilor se vor amplasa două podețe cadru.

Rigolele și șanțurile pentru preluarea apelor pluviale vor avea o lungime de 5.810 m, care vor avea următoarea componentă:

  • șant trapezoidal din pământ – 1.762 m,
  • rigolă de acostament – 3.708 m,
  • rigole carosabile pentru accese la proprietăți – 340 m.

De-a lungul traseului sunt necesare lucrări de apărare consolidare pentru protejarea taluzului de rambleu și a platformei drumului împotriva eroziunii. Zidurile de sprijin sunt din zidărie din piatră cu mortar de ciment pe o lungime de 122 m. Gabioanele vor avea înălțimea de un metru, fiind executate din carcase tip G1(g1) pe o lungime de 85 m.

Anrocamentele în lungime de 153 m se vor executa din blocuri de piatră având greutatea între 0,5 – 1,5 t furnizați de carierele din apropiere. Prismul de anrocamente se va încastra în albia văii la o adăncime de 0,5 m.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax