Connect with us

Eveniment

Drumul „pe urmele lui Avram Iancu”, în lungime de 5,8 km, va fi modernizat. Proiectul a primit undă verde de la APM Alba

anunt mediu

Publicat

Proiectul privind modernizarea mai multor drumuri din comuna Avram Iancu, în lungime totală de 5,8 km, a primit undă verde din partea Agenției pentru Protecția Mediului Alba. 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat recent luarea deciziei etapei de încadrare – fără evaluarea impactului asupra mediului pentru proiectul „Modernizare infrastructură rutieră comuna Avram Iancu – pe urmele lui Avram Iancu”.

Drumul comunal ce face obiectivul prezentei documentaţii se află în administrarea comunei Avram Iancu din județul Alba, este amplasat în localitatea Avram Iancu și are o lungime de 5,81 km și ocupă o suprafață de 20.311 mp în intravilanul și extravilanul comunei Avram Iancu.

Drumul va avea structură formată din 4 cm beton asfaltic, 6 cm beton asfaltic deschis, 20 cm piatră spartă și 10 cm balast.

Traseul drumului strabate localitatea Cârțulești, pe o lungime de 344 m, DC 237 – Verdești pe o lungime de 1.511 m, Cocoșești, pe o lungime de 437 m, Vidrișoara – Bont, pe o lungime de 150 m, Cocești – 427 m, Soicești – 296 m, Incești – 48 m, Dumăcești – 690 m, Drumul Iazului – 97 m, Cărăști – Gojăiești – 1.410 m.

Sunt prevăzute 17 podețe tubulare metalice cu diametrul de 600 mm, pentru descărcarea apelor din șanțuri, cu lungimea totală de 102 m și 4 podețe cu diametrul de 1.500 mm.

La traversarea pârâurilor se vor amplasa două podețe cadru.

Rigolele și șanțurile pentru preluarea apelor pluviale vor avea o lungime de 5.810 m, care vor avea următoarea componentă:

  • șant trapezoidal din pământ – 1.762 m,
  • rigolă de acostament – 3.708 m,
  • rigole carosabile pentru accese la proprietăți – 340 m.

De-a lungul traseului sunt necesare lucrări de apărare consolidare pentru protejarea taluzului de rambleu și a platformei drumului împotriva eroziunii. Zidurile de sprijin sunt din zidărie din piatră cu mortar de ciment pe o lungime de 122 m. Gabioanele vor avea înălțimea de un metru, fiind executate din carcase tip G1(g1) pe o lungime de 85 m.

Anrocamentele în lungime de 153 m se vor executa din blocuri de piatră având greutatea între 0,5 – 1,5 t furnizați de carierele din apropiere. Prismul de anrocamente se va încastra în albia văii la o adăncime de 0,5 m.

Raul Baciu a intrat în echipa Alba24 în anul 2011. Scrie despre administrație, proiecte de investiții și lucrări de interes public. Este pasionat de fotografie și videografie, deține certificări de pilot la distanță (pilot de drone), este un împătimit de tehnologie și gadgeturi și un vezi mai mult ...

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement