Administrație
Efectele reorganizării Poliţiei rurale: Volum mai mare de muncă pentru agenţi. Se ia în considerare suplimentarea forţelor din rândul tinerilor absolvenţi
Procesul de reorganizare a secţiilor de Poliţie rurală demarat în luna iulie a acestui an dă bătăi de cap agenţilor de poliţie. Aşa cum era de aşteptat, aceştia opun rezistenţă la schimbare, iar principalul motiv îl reprezintă volumul mai mare de muncă.
Potrivit unui analize realizate de IPJ Alba, primele efecte ale reorganizării, identificate la 4 luni de la implementare au arătat că există riscul de creştere a timpilor de intervenţie la evenimente, precum şi gradul redus de cunoaştere a populaţiei. Întrebat dacă este de părere că această reorganizare se poate dovedi a fi ineficientă, prefectul Ştefan Bardan a declarat că nu se poate vorbi încă de aşa ceva: „Dacă ar fi să punem în balanţă avantajele şi dezavantajele, am vedea că balanţa înclină înspre efecte pozitive. Oricum, o dată la 6 luni vor realiza şi alte analize, iar în funcţie de rezultate ne vom adapta”.
Şeful IPJ Alba, chestorul Nicolae Căbulea a explicat că, în proporţie de 75%, primarii din Alba se declară mulţumiţi de noua organizare a secţiilor de poliţie rurală, dar că au existat în câteva comune cereri de relocare. Este vorba despre Almaşul Mare, Şugag şi Roşia Montană, unde unde distanţele străbătute de la secţia de poliţie la evenimentele ce au loc în localităţile arondate acesteia sunt destul de mari.
Potrivit conducerii IPJ Alba, o soluţie ar putea fi reînfiinţarea posturilor de poliţie comunală: „Începând cu 6 ianuarie vom putea lua în considerare şi această variantă. Posturile de poliţie comunală ar putea fi reînfiinţate şi să funcţioneze cu 1-2 agenţi. Se vor face analize şi vom vedea ce îmbunătăţiri se pot aduce”, a declarat Nicolae Căbulea.
Şeful IPJ Alba a declarat că este posibil să se apeleze la forţe proaspete din rândul absolvenţiilor de şcolilor de poliţie care pot fi repartizaţi la secţiile din mediul rural.
În paralele cu creşterea numărului de deplasări a poliţiştilor a crescut şi cantitatea de motorină alocată dar şi uzura autoturismelor din dotare. Reamintim că secţiile de poliţie rurală au devenit operaţionale în 6 iulie 2011 când cele 67 de posturi de poliţie rurală au fost structurate în 11 secţii de poliţie rurală, unde funcţionează 190 de agenţi.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
adi
luni, 13.08.2012 at 17:33
Renuntarea la parule este cea mai mare prostii ce urmeaza a ase face .
Nici unde in Europa nu mai exista sistemul comunist cu Posturi de Polite .
In actualul sistem o patrula ajungea la eveniment in maxim -10-15 min de acum o sa asteptati mult si bine pana vine seful de Post de la sapa sa ajunga la scandal ..
Toti cei care vorbesc isi dau cu parerea fara a avedea adevaratul lucru bun al patrulelor de acum la orele 16.00 o sa gasiti lacatul pe usa si nici patrula nu o sa mai existe care sa ajunga intr-un timp onorabil la evenimentele cetatenilor..
Toti se plang de carburant .. dar nu poti sa lupti importiva infractorilor decat consumand benzina nu stand pe scaune in birouri..