Administrație
Emil Boc: Regionalizarea României trebuie făcută după alegerile din 2024, dar trebuie asumată încă de acum de liberali
Emil Boc a vorbit, duminică, la B1 TV, despre reforma administrativ-teritorială a României. El a spus că regionalizarea trebuie asumată de acum și realizată imediat după alegerile din 2024.
Emil Boc consideră că reforma administrativ-teritorială a ţării nu va putea fi oprită și a amintit că a încercat să facă acest lucru în 2011, când era premier.
”Reforma administrativ-teritorială a ţării nu va putea fi oprită în România, mai devreme sau mai târziu ea va trebui făcută, deja suntem cu apa la gură cum se spune sau suntem în ceasul al 12-lea şi aceată reformă nu trebuie privită pasional şi nu trebuie făcută în an electoral, fiindcă se pierde esenţa discuţiei.
De aceea, eu nu cred că această reformă administrativă poate fi făcută anul acesta sau anul viitor, fiindcă ea va fi analizată în context electoral (…) Sunt lucruri bune care vor trebui păstrate şi va trebui să ne uităm ce trebuie să facem să avem o Românie funcţională”, a precizat Emil Boc.
Regionalizarea României: Mai multe organizații patronale cer restrângerea numărului de județe la 15. Ce s-ar întâmpla cu Alba
”Cred că o asemenea reformă administrativ-teritorială a României trebuie făcută imediat după alegerile din 2024, dar asumată încă de acum.
Să se ştie că un viitor guvern care va guverna România şi sunt convins că din acel guvern PNL cu siguranţă va face parte, într-o formă sau alta, îşi va asuma o asemenea reformă funcţională a României” a spus primarul din Cluj-Napoca.
Regionalizare, dar nu pe numărul de locuitori
Emil Boc nu este de acord ca reorganizarea teritorială să fie făcută după numărul de locuitori.
”Nu trebuie să pornim cu idei preconcepute ca număr. Trebuie să facem analiza funcţională. Ce înseamnă asta?
Să avem administraţie funcţională care să poată oferi populaţiei două lucruri: servicii de bază pe care le oferă orice administraţie publică locală, educaţie, sănătate, transport public şi altele; să îşi poată asigura din veniturile proprii pe care le colectează, funcţionarea minimă a serviciilor de bază pe care trebuie să le ofere cetăţenilor.
Pornind de la aceste două principii, vedem exact de câte comune avem nevoie, de câte oraşe, de câte judeţe, de câte municipii”, a mai adăugat Emil Boc.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
luni, 24.04.2023 at 10:59
Eşti convins, dar cu proştii care tot timpul vor guverna şi de aici încolo, nici o şansă.