EVENIMENT
EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Probele încep în 15 iunie. NOUTĂȚI din proiectul Ministerului Educației
Ministerul Educației a pregătit proiectul pentru desfășurarea examenului de Evaluare Națională 2020. Acesta va începe în 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Actul normativ include și noutăți.
Ministerul Educației vrea să scadă de la 1,5 la 1 punct diferența dintre notele de la contestații și cele de la evaluarea inițială pornind de la care o a treia comisie să reevalueze lucrarea, potrivit proiectului de ordin privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020, obținut de Edupedu.ro.
Evaluarea Națională este examenul susținut de absolvenții gimnaziului la finalizarea clasei a VIII-a, iar nota obținută la aceste probe contează în proporție de 80 la intrarea în liceu.
VEZI AICI: EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Primele teste de antrenament pentru elevi, publicate de minister. Modele subiecte pentru Română și Matematică
CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2020 – proiect:
2 – 5 iunie 2020: Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la Evaluarea Națională 2020
5 iunie 2020: Elevii de clasa a VIII-a termină școala
15 iunie 2020: Limba şi literatura română – probă scrisă
17 iunie 2020: Matematică – probă scrisă
18 iunie 2020: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
22 iunie 2020: Afişarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00); înregistrarea contestațiilor (între orele 14:00 – 20:00)
27 iunie 2020: Afișarea rezultatelor finale
Potrivit sursei citate, proiectul de ordin mai prevede: “Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale va transmite comisiilor județene/comisiei municipiului București, anexă la procedura specifică evaluării naționale, modelul borderoului de evaluare care va fi utilizat în centrele zonale de evaluare și în centrul de contestații județean/al municipiului București”.
În ceea ce privește datele personale ale elevilor, Ministerul Educației propune ca listele cu rezultatele examenului, ce se afișează la avizierul unităților de învățământ/centrelor de examen, pe pagina de internet a Ministerului Educației Naționale şi a inspectoratelor şcolare să cuprindă: numele, inițiala tatălui și prenumele candidaților, unitatea de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile “absent”, “eliminat din examen”, după caz.
Listele vor fi păstrate o lună la aviziere și doi ani pe site-urile MEN și IȘJ.
sursă: edupedu.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.