Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fapta pentru care un bărbat din Alba va sta un an și nouă luni după gratii. Condamnat după mai bine de doi ani de judecată

Publicat

aiud penitenciar

Un bărbat din Alba a fost condamnat la un an și nouă luni de închisoare cu executare, după mai bine de doi ani de judecată pe rolul instanțelor din Alba. 

Fapta pentru care a fost condamnat este nerespectarea unui ordin de protecție, la care s-a adăugat o condamnare mai veche pentru distrugere. 

Mai exact, în cursul anului 2018, în luna mai, la cererea soției, pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție care îi interzicea să se mai apropie de familie, sau de locuința comună. Bărbatul a plecat să locuiască la o altă adresă.

Însă, câteva luni mai târziu, în data de 18 august bărbatul s-a întors în Bistra și și-a vizitat mama. A doua zi, mama bărbatului a decedat.

O zi mai târziu bărbatul a vrut să ia legatura cu familia sa, dar soția nu a dorit acest lucru și au plecat la o rudă. Bărbatul a fost scos din locuință de către polițiști.

Noaptea, în jurul orelor 23:00, ”aflat în stare de ebrietate, inculpatul D.G. a revenit la imobilul din loc. Bistra,  și a pătruns în locuință, prin spargerea unui geam de la parter. Soția a fost anunțată de un vecin, despre revenirea inculpatului, astfel că a sesizat poliția prin intermediul 112.

Inculpatul a fost găsit de organele de poliție dormind, pe o canapea, în interiorul locuinței. Datorită stării de ebrietate în care s-a aflat, a fost transportat la Spitalul Orășenesc Câmpeni, unde a rămas, până a doua zi.

Inculpatul D. G.a motivat că a pătruns în jurul orelor 12:40 în imobil, cu scopul de a se schimba de haine, pentru a merge la priveghi și înmormântare. Nu a menționat nici o justificare, cu privire la pătrunderea din timpul nopții în locuință”, se arată în motivarea instanței.

Pentru nerespectarea ordinului de protecție, bărbatul a fost condamnat în data de 18 decembrie 2019, la Judecătoria Câmpeni, la o lună de închisoare, însă la pedeapsa finală s-a mai adăugat o condamnare de un an și opt luni pentru o altă faptă comisă 2018.

În data de 10 martie 2021, instanța superioară, Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul bărbatului la sentința dată de magistrații Judecătoriei Câmpeni și l-au condamnat definitiv la pedeapsa cu închisoare cu executare.

La data de 11 martie 2021, în jurul orei 13.30, polițiștii din Bistra l-au depistat și reținut pe un bărbat de 58 de ani din comuna Bistra, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Câmpeni.

Condamnatul a fost depus la Penitenciarul Aiud în vederea executării pedepsei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax