Connect with us
Advertisement

Actualitate

Femeie de 65 de ani din Alba Iulia înșelată cu 22.000 lei, prin metoda ”Accidentul”. Vinovații încă nu au fost identificați

Publicat

inselaciune Metoda ”Accidentul” continuă să facă ravagii în bugetele celor care sunt înşelaţi în cazuri de evenimente rutiere fictive. O albaiuliancă de 65 de ani a fost înșelată cu suma de 22.000 lei de către un ”avocat” anonim, cerându-i suma pentru a-l scoate ”din arestul poliţiei” pe ginerelui său, care ar fi provocat un accident rutier.

Joi, 22 ianuarie, la ora 16,15, la Poliţia Municipiului Alba Iulia s-a prezentat o femeie în vârstă de 65 de ani, din Alba Iulia, care a reclamat faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în aceeaşi zi, în jurul orelor 12.00, femeia a fost sunată de o persoană care s-a prezentat ca fiind avocat şi care i-a spus că ginerele său a provocat un accident rutier în urma căruia doi copii au fost răniţi grav.

Aşa zisul avocat i-a cerut suma de 5.000 de euro sau 22.000 lei pentru a-i folosi la „scoaterea din arestul poliţiei” a ginerelui său.

Femeia a fost de acord, iar, la scurt timp, la domiciliul său s-a prezentat un tânăr de circa 20 de ani, atletic, care purta geacă şi geanşi, căruia i-a înmânat suma de 22.000 lei.

În jurul orelor 16.00, victima înşelăciunii a aflat că ginerele să nu a fost implicat în nici un accident şi a sesizat poliţia.

Poliţiştii din Alba Iulia fac cercetări pentru identificarea autorilor faptei de înşelăciune, în vederea tragerii lor la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetățenilor să nu trimită sau să dea sume de bani unor persoane necunoscute şi să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori au suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.

În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la Poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu sunt legale.

În conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav, este de obicei anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru. Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informaţia înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde vreo acţiune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ssss

    sâmbătă, 24.01.2015 at 10:48

    asa le trebuie. Unii nu se invata minte niciodata.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement