Connect with us
Advertisement

Economie

Ferma cu Omenie din comuna Unirea, în top 3 exportatori de lapte și produse lactate: 60% din producție merge pe piețele externe

foto: delaferma.com

Publicat

Ferma cu Omenie din Alba, Fairy Dairy din Arad și Almera International din Bacău sunt trei afaceri româneşti prezente în topul celor mai mari exportatori de lapte şi produse lactate în primele zece luni din 2022, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică.

Producătorul de lactate din comuna Unirea exportă circa 60% din producţie pe alte pieţe.

Încă din 2013 , 20% din producţie mergea pe pieţele externe, în Spania, Italia, Anglia şi Austria. De atunci, businessul dezvoltat de familia Bîcu a crescut de mai bine de două ori, concurând pe rafturile marilor magazine cu jucători mari din brânzeturi precum Hochland, FrieslandCampina (Napolact) şi Lactalis (Covalact, Rarăul) scrie Zf.ro

Ferma cu Omenie, producător de lactate din Unirea (judeţul Alba), va începe în acest an producţia de mâncare folosind ingredientele de la fermă, dar vrea să devină şi un furnizor mai cunoscut pe plan local, astfel că a mărit forţa de vânzări pentru retailul tradiţional în Alba, Mureş şi Cluj.

O nouă fabrică, un nou tip de produse

Compania a cumpărat o fostă platformă industrială la Ocna Mureş, la circa doi kilometri de fermă, unde voia iniţial să dezvolte un depozit logistic, însă acum producătorul vrea să investească într-o nouă fabrică şi să intre pe piaţă cu un nou tip de produse.

„Vrem să facem papanaşi cu brânză, mămăligă cu brânză, prăjituri şi mâncare care au ingrediente din ferma noastră. Eu cred că la finalul lui 2023 o să fim prezenţi cu aceste produse în Alba, Mureş şi Cluj şi va fi un proiect de dezvoltare şi cercetare, să învăţăm şi să facem şi asta, să devenim sustenabili, să ajungem să producem şi porumbul pentru mămăligă şi grâul pentru făina de la papanaşi şi mâncare de origine vegetală, nu doar de origine animală, astfel încât să devenim o companie 100% sustenabilă în zece ani“, a spus Marius Bîcu, general manager şi acţionar al Fermei cu Omenie, una dintre cele mai dinamice afaceri antreprenoriale din sectorul lactatelor.

Ferma cu Omenie s-a desprins în 2019 din Unilact Transilvania, care are o istorie de aproape trei decenii în zootehnie. Din 2002 Marius Bîcu a preluat frâiele activităţii de procesare.

„În trei ani estimăm o creştere de 127 %. Am terminat strategia pentru următorii trei ani, vrem să fie o dezvoltare prin consolidare.

Aşa cum am zis, vrem să facem paşi spre sustenabilitate, să fim cunoscuţi local, să folosim laptele nostru şi al fermierilor din zonă şi să vindem către aceeaşi comunitate locală.

Eu cred că sustenabilitatea înseamnă şi eficienţă economică, dar şi grijă faţă de mediu, faţă de clienţi şi un consum foarte mic de energie şi cred că toate acestea vor conduce la o dezvoltare sănătoasă a companiei“.

Marius Bîcu: Am făcut export dar nu ne-am concentrat pe clienții care sunt aproape de noi

„Noi ne-am priceput să facem export şi am fost prezenţi în marile lanţuri internaţionale, dar nu ne-am concentrat suficient pe clienţii care sunt aproape de noi şi avem un proiect de marketing prin care vrem să fim furnizor local.

Noi avem ferma noastră, avem terenul, facem furaje, obţinem laptele, totul se întâmplă local, procesăm laptele, toate activităţile pe un deal în Unirea.

În 2022, Ferma cu Omenie a avut o cifră de afaceri de circa 25 de milioane de lei (circa 5 mil. euro) şi şi-a majorat cu 70% profitul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement