Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Fermierii pot primi granturi de la stat de 1000 de lei la hectar. Care este condiția. Decizie la Guvern

Modificări la Legea Cadastrului

Publicat

Fermierii pot primi granturi de la stat de 1000 de lei la hectar. Guvernul a aprobat miercuri, suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu bani din Fondul de rezervă bugetară.

Bugetul MADR pe anul 2024, al direcțiilor pentru agricultură județene și al municipiului București, a fost suplimentat 2 miliarde lei.

Suma este pentru asigurarea fondurilor necesare schemei „Despăgubiri acordate producătorilor agricoli în caz de calamități naturale în agricultură”.

Aceasta va permite acordarea unui ajutor de stat fermierilor afectați de fenomenul de secetă atmosferică şi pedologică severă semnalată de Administrația Națională de Meteorologie și de Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești“.

Grantul acordat prin actul normativ este de 1.000 lei/ha. Acesta reprezintă o valoare procentuală cuprinsă între 14,53% și 24,31% din cheltuielile eligibile prevăzute în tehnologiile – cadru la culturi din recolta 2023-2024, potrivit MADR.

Fermierii pot primi granturi de la stat de 1000 de lei la hectar. Condiții

Beneficiarii schemei sunt producătorii agricoli care au înființat culturi agricole în toamna anului 2023 și/sau în primăvara anului 2024. Aceștia trebuie să dețină procese-verbale de constatare și evaluare a pagubelor pentru culturile/ suprafețele agricole care au fost calamitate de seceta pedologică în procente  de peste 30% și până la 100% inclusiv.

Sprijinul va putea fi acordat pe baza proceselor-verbale de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole. Acestea sunt întocmite conform prevederilor Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, coroborat cu influența și manifestările indicilor climatici comunicați atât de către Administrația Națională de Meteorologie, cât și de către Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”,

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate