Connect with us
Advertisement

Aiud

Florin Dănoaie la Radio Alba24: Podgoria Ciumbrud, una dintre cele mai vechi din România, premiată în SUA pentru un produs nou

Publicat

Florin Dănoaie, directorul unei companii importante din domeniul viticulturii din județul Alba, a fost invitatul jurnalistului Emil Pojar la emisiunea ”Versiune și Adevăr” de pe Radio Alba24

El reprezintă una dintre cele mai vechi zone viticole din România, Podgoria Ciumbrud, atestată documentar pentru prima dată acum 800 de ani.

”Podgoria Ciumbrud este într-adevăr una dintre cele mai vechi din România, datează din anul 1.220, deci am sărbătorit deja 800 de ani de vechime” a spus Florin Dănoaie.

El a adăugat că anul 2023 a fost unul dificil, ”un an în care vegetația a rămas puțin în urmă, cu o primăvară rece” și cu multe precipitații.

”Asta ne-a pus serios în gardă, ne-a dat destule bătăi de cap, atunci când sunt multe precipitații, apar și multe probleme: dăunători, boli care trebuie combătute, trebuie să fii tot timpul în vie.

Din punct de vedere al calității, strugurii sunt frumoși. Luna septembrie a fost o lună grozavă, cum nu am mai avut de mult, cu temperaturi ridicate ziua, care au dus la o acumulare de zahăr foarte liniară și în același timp nu s-a pierdut aciditatea naturală.

Va fi o recoltă foarte bună din punct de vedere al calității” a spus Dănoaie.

Ela adăugat că vinurile de la Domeniile Ciumbrud, din recolta anului 2022, au obținut o medalie de aur foarte importantă la concursul intenațional Sauvignon du Monde și au fost medaliate al Berliner Wine Trophy și la un concurs din Spania.

”O noutate o reprezintă medaliile de aur și argint obținute la concusul internațional specific doar pentru vinurile îmbuteliate la doză, concurs ce a avut loc în Statele Unite în luna august, ceea ce ne confirmă că și acest ambalaj inovativ pe care noi l-am lansat recent pe piața din România, vin la doză de aluminiu, este un vin care îndeplinește înalte standarde de calitate” a adăugat Floin Dănoaie.

El a mai spus că vinul la doză are foarte multe avantaje practice: se poate bea în cantități mici (nu e nevoie să deschizi o sticlă), se poate transporta mai ușor, răci mai rapid și se poate deschide fără tirbușon.

El a mai vorbit și despre cât de complicată este deschiderea pieței externe pentru vinurile românești.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement