Actualitate
Fostul şef al Poliţiei Şibot, Ioan Traian Neagu, ACHITAT de Tribunalul Alba, în dosarul de corupţie. Decizia nu este definitivă
Fostul şef al postului de poliţie din comuna Şibot, Ioan Traian Neagu, a fost achitat de Tribunalul Alba, unde a fost judecat pentru fapte de corupţie. Instanţa a pronunţat sentinţa după trei termene de amânare şi a hotărât că fapta nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni. Neagu are de plătit însă o amendă administrativă de 1000 de lei. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.
Ioan Traian Neagu, fost şef al postului de poliţie din comuna Şibot, a fost trimis în judecată în noiembrie anul trecut, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru fapte de corupţie. A fost acuzat că a eliminat o plângere formulată de un localnic care reclamase un furt de stupi.
Agentul şef Traian Neagu este judecat pentru abuz în serviciu, sustragere şi distrugere de înscrisuri şi participaţie improprie la fals material în înscrisuri oficiale. Procurorii au stabilit că acesta a determinat o poliţistă care îi era subordonată să şteargă din registrul de lucrări o plângere privind furtul unor stupi, formulată de un bărbat. Fapta s-ar fi petrecut în 5 noiembrie anul trecut. Apoi şeful de post a luat plângerea şi declaraţia bărbatului, iar în registru, la numărul de dosar atribuit plângerii, a înregistrat altceva.
Traian Neagu a fost schimbat din funcţia de la Şibot şi a fost pus la dispoziţia IPJ Alba.
La termenul din 12 mai, Tribunalul Alba a decis achitarea inculpatului în baza articolului 18, indice 1 din Codul Penal şi aplicarea unei amenzi administrative în valoare de 1.000 de lei. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Potrivit articolului citat din Codul Penal, “nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, dacă prin atingerea minimă adusă uneia din valorile apărate de lege şi prin conţinutul ei concret, fiind lipsită în mod vădit de importanţă, nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni.
La stabilirea în concret a gradului de pericol social se ţine seama de modul şi mijloacele de săvârşire a faptei, de scopul urmărit, de împrejurările în care fapta a fost comisă, de urmarea produsă sau care s-ar fi putut produce, precum şi de persoana şi conduita făptuitorului, dacă este cunoscut.
În cazul faptelor prevăzute în prezentul articol, procurorul sau instanţa poate aplica una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art. 91.”
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Vint-Force
sâmbătă, 17.05.2014 at 14:09
Pai, la cat e de ‘smenar’ (afaceri cu terenuri, imobile etc) de tot Vintu ii stie de frica si ‘nu se pune’ cu el, ma mir ca a durat atat sa scape….probabil s-a asteptat intrarea in vigoare a noilor coduri care, vadit, avantajeaza infractorii.
‘Succesuri’ mai departe d-le Neagu caci sunteti ‘bazat’ si ‘acoprit’!