Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO: A 14 duminică de protest anti-RMCG. Aproximativ 200 de oameni au ieșit în stradă în centrul orașului Cîmpeni

Publicat

La Cîmpeni continuă seria de proteste împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, chiar dacă, deocamdată, cel puţin, acesta a rămas în aşteptare. Manifestarea de duminică a fost paşnică şi a adunat mai puţini oameni de această dată, în centrul oraşulului. Aproximativ 200 de persoane au ieșit în stradă la Cîmpeni, în timp ce în Alba Iulia și în celelalte localități din Apuseni nu s-a mai organizat protest.

Este vorba despre al 14-lea miting căruia i s-a alăturat un grup de tineri din Iași, dar și tineri plecați la muncă peste hotare, în Germania, potrivit organizatorilor. Mesajul celor adunați la Câmpeni a fost cel cunoscut, „Uniţi salvăm Roşia Montană şi Munţii Apuseni”.

Cei prezenți la protest au dorit să adreseze astfel mesaje Parlamentului și Guvernului României şi tuturor politicienilor să ţină cont de voința lor, ca locuitori ai Munților Apuseni și nu doar a unei companii private. Au vrut totodată să atragă atenţia ca modificările de legi pe care le preconizează să nu încalce principiile dezvoltării durabile a Țării Moților și să respecte principiul transparenței.

Protestatarii susţin demersurile întreprinse de Academia Română și Federația “Europa Nostra” ca Roșia Montană să fie inclusă în patrimoniul mondial UNESCO.

În timpul manifestării din Cîmpeni, alături de drapelul României s-a aflat şi steagul statului Peru, în care există o exploatare similară cu cea propusă la Roșia Montană.

Protestul a cuprins un miting în Piaţa Avram Iancu şi un marș pe principalele străzi din oraș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

14 Comentarii

14 Comentarii

  1. Vasile Brascovita

    luni, 25.11.2013 at 13:42

    Vechile exploatari miniere de la Rosia Montana, facute fara protejarea mediului, au lasat urme adanci, vizibile astazi din plin la Rosia Montana. In premiera pentru Romania, RMGC a creat o statie pilot de epurare a apelor acide.

    • Rusu Mirel

      luni, 25.11.2013 at 18:26

      Principalul punct forte al proiectului este faptul ca vom genera cateva mii de locuri de munca, intr-o zona unde somajul este 80%, intr-o zona din care pleaca oameni. Astfel, proiectul minier va crea peste 2.300 de locuri de munca directe pe perioada etapei de constructie a minei, 880 de locuri de munca directe in timpul exploatarii si 3.600 de locuri de munca in total (directe si indirecte) pe
      perioada operarii.

  2. Alexa

    luni, 25.11.2013 at 18:22

    Acest proiect aduce numai beneficii (atat localnicilor cat si tarii)! Daca Rosia Montana va intra in UNESCO oamenii nu vor mai avea cum sa-si intretina familiile! Vrem locuri de munca, vrem un trai mai bun!

  3. Vasile Brascovita

    luni, 25.11.2013 at 18:43

    rusine celor care protesteaza impotriva locurilor de munca !!!

  4. Vasile Brascovita

    luni, 25.11.2013 at 20:05

    vrem minerit, vrem locuri de munca. rusine sa le fie celor care conduc aceste manifestatii

    • gicu

      marți, 03.12.2013 at 11:33

      Aveti deja locuri de munca de PAID TROLLS (Postaci Platiti).
      Dati-i ignore.

  5. Edy Sarbu

    joi, 28.11.2013 at 18:37

    Vrem locuri de muncă în minerit și un viitor pentru familiile noastre. Sper ca acest semnal să fie înțeles și să ne bucurăm de sprijinul factorului politic de la București pentru ca proiectul minier din Roșia Montană să înceapă cât mai repede, pentru a crea mii de locuri de muncă pentru oamenii de aici și din împrejurimi.

  6. Cristi

    luni, 02.12.2013 at 20:56

    ies ies…cine a iesit cand au facut varza padurile??…cine iese cand fac varza in continuare ce a mai ramas.???…pacat ca nu depinde de ei soarta comunei

  7. Mihai Tomita

    vineri, 06.12.2013 at 00:06

    Exemplul de succes al Canadei și Australiei ne motivează să credem că şi Roșia Montană va avea şansa de a renaște prin minerit. Ne dorim locuri de muncă și stabilitate financiară, pentru noi și familiile noastre!Ne dorim repornirea mineritului pentru că ne aduce locuri de muncă și pune o pâine pe masa localnicilor, pentru a-și creşte copiii liniștiți, ca odinioară. Comunitatea noastră are nevoie de minerit!

  8. Bogdan M.

    luni, 09.12.2013 at 18:29

    credeam i eu in aceste proteste daca oamenii care iesau in strada o faceau din convingere…nu din abligatie sau din dezinformare…

  9. Dany Bogdan

    joi, 12.12.2013 at 16:08

    Daca Doamne fereste RMGC se retrage din Romania, oare cu ce o sa se ocipe „frunzultia”???

  10. Robi Raicu

    vineri, 13.12.2013 at 15:11

    De 8 ani de când așteptăm reluarea mineritului, acești pretinși salvatori ai Roșiei Montane nu au făcut nimic concret pentru noi și pentru mediul poluat din zonă. Doar mineritul poate salva Roșia Montană de la sărăcie!

  11. Eugen Sarbu

    joi, 02.01.2014 at 17:28

    Mineritul și valorificarea resurselor naturale sunt activitățile prin care România își poate asigura un viitor european.În condițiile actuale de sărăcie și șomaj, țara noastră are nevoie de investitori. Mineritul este o soluţie pentru dezvoltarea României și pentru șansa noastră la un loc de muncă!

  12. Ada Sarbu

    luni, 13.01.2014 at 21:41

    Dacă i-am întreba pe „împotriviști” ce știu despre Roșia Montană și istoria mineritului în Apuseni probabil că s-ar lăsa tăcerea. Noi știm bine însă ce ne dorim, vrem locuri de muncă și un viitor mai bun pentru familiile noastre.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement