Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Anchetă în cazul turmei de oi aflate în stare de putrefacție, în pădurea Bărăbanț. Focar de infecție lângă Alba Iulia

Publicat

oi moarte

În urma articolului publicat de Alba24, referitor la câteva zeci de cadavre de oi, aflate în stare de putrefacție într-o zonă din Alba Iulia, polițiștii locali s-au autosesizat și au demarat o anchetă.

Miercuri seara, un cititor Alba24 a sesizat faptul că în zona pădurii Bărăbanț s-ar afla un adevărat focar de infecție, din cauza unei turme de oi aflate în stare de descompunere.

Joi, în jurul orei 12.00, aceștia au găsit locația, situată la doar 14 minute de mers cu mașina de centrul orașului Alba Iulia, însă într-o zonă greu accesibilă, între Șard și Bărăbanț, lângă pădure.

oi moarte

Potrivit reprezentanților Poliției Locale din Alba Iulia, când oamenii legii au ajuns la fața locului au găsit doar fragmente în stare avansată de descompunere și lână, provenită de la animalele moarte.

CITEȘTE ȘI: FOTO ȘTIREA TA: Turmă de oi în putrefacție, la câțiva kilometri de Alba Iulia. Imaginile groazei în pădurea Bărăbanț

oi moarte

Autoritățile locale vor face cercetări pentru a identifica persoana sau persoanele responsabile. Potrivit unor localnici, oile ar fi aparținut unui cioban din zona Galda de Jos.

UPDATE: Potrivit DSVSA Alba, instituția derulează o anchetă, reprezentanți ai acesteia fiind pe teren alături de celelalte autorități în acest caz, pentru a verifica situația la fața locului.

UPDATE 1: La solicitarea Alba24.ro, Dorin Zdrânc, comisar șef Garda de Mediu Alba, a precizat că, în urma verificării situației în teren, nu au putut fi identificate animalele, având în vedere starea avansată de putrefacție, nefiind găsite crotalii. Primăria Alba Iulia ar urma să continue demersurile în vederea identificării persoanei/persoanelor sau societății căreia i-a fost dată în concesiune pășunea respectivă, dacă este cazul și să dispună măsuri.

La fața locului au fost prezenți reprezentanți ai Poliției Locale, Gărzii de Mediu și DSVSA. Din datele acestora, cel puțin la acest moment, nu ar fi vorba despre un focar de infecție care să pună în pericol sănătatea umană.

Potrivit OUG 195/2005, constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 6.500 lei (RON) la 7.000 lei (RON) pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei (RON) la 30.000 lei (RON) pentru persoane juridice, încălcarea prevederii legale prin care autoritățile administrației publice locale, precum și persoanele fizice și juridice, după caz, sunt obligate să nu degradeze mediul prin depozitări necontrolate de deșeuri de orice fel.

Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax