Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Clădirea maternității din Sebeș va fi dotată cu un lift pentru pacienți și personalul medical. Cât va costa investiția

Publicat

Clădirea maternității din Sebeș va fi dotată în curând cu un lift pentru pacienți și personalul medical. Investiția se ridică la peste 400.000 de lei, fără TVA, fiind prima din cadrul unui proiect mai amplu, prin care se dorește reabilitarea întregii clădiri, atât din punct de vedere arhitectural cât și funcțional. 

Spitalul Municipal Sebeș a lansat miercuri, 8 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru dotarea cu un lift a clădirii în care funcționează maternitatea, în cadrul proiectului „Reabilitare clădire maternitate”.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 407.700,58 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, clădirea maternității este amplasată în curtea Spitalului Municipal Sebeș, în colțul de Sud-Vest a terenului, paralel cu strada Șurianu. Construcția existentă are regimul de înălțime P+2E și a fost edificată în anii 80.

Clădirea a fost construită ca și clădire modernă cu acoperiș terasă, în sistem cadre de beton și zidărie de cărămidă, însă din cauza realizării defectuoase a învelitorii tip terasă și a trecerii timpului, la sfârșitul anilor 90 a fost realizată o șarpantă din lemn și o învelitoare din țiglă ceramică profilată.

Tot atunci, la fațada posterioară (Sud-Est) s-a construit o scară elicoidală din beton, închisă cu tâmplărie metalică cu sticlă armată, folosită pentru evacuare.

Pe fațada principală (Nord-Vest) s-a realizat, tot în aceeași perioadă, o anexă parter, cu funcțiunea centrală termică.

Accesul principal în clădire se face pe fațada de Sud-Est, denumita posterioară deoarece este fațada din curtea Spitalului Municipal.

Tot pe aceasta fațada mai există un acces secundar în zona scării elicoidale folosită pentru evacuare și acces funcțional între niveluri.

Pe fațada de Nord-Vest, denumită fațada principală pentru că este fațada de la strada Șurianu există un acces secundar care va fi folosit pentru evacuare și în rest doar de personalul clădirii.

Pe această fațadă va fi amplasat liftul propus pentru construire.

„Reabilitare clădire maternitate” este un proiect de investiții mai amplu, prin care se dorește reabilitarea întregii clădiri, atât din punct de vedere arhitectural cât și funcțional, astfel încât să se crească gradul de îndeplinire a cerințelor standardelor actuale.

Principalele obiective ale proiectului sunt:

  • Instalarea unui lift
  • Recompartimentări ale cabinetelor, mărirea sălii de opereție, înființarea unei noi săli de operație
  • Reabilitarea finisajelor interoare, în conformitate cu normele actuale
  • Înlocuirea si redimensionarea instalțiilor electrice, sanitare și termice pe toată clădirea
  • Demolarea/desfacerea șarpantei existente
  • Realizarea unui acoperiș de tip terasă cu straturile aferente, astfel încât să fie respectate normele în vigoare
  • Reabilitarea fațadelor prin implementarea unor soluții care conduc și realizarea unui confort termic și eficientizare energetică (instalții de încălzire și climatizare; instalații sanitare; instalații electrice).

Până în acest moment nu au fost executate lucrări din acest proiect.

Licitația lansată miercuri, 8 iunie, urmărește doar amplasarea liftului exterior, în vederea asigurării accesului sporit al angajaților și pacienților.

Lucrarea constă, în principiu, din construcția fundației și a structurii de rezistență din beton armat, amplasarea liftului cu infrastructura metalică aferentă, montarea ușilor de acces din interiorul clădirii, îmbrăcarea casei liftului cu sistem termoizolant și panouri metalice tip Bond, alimentarea cu energie electrică și punerea în funcțiune a liftului.

Liftul va efectua transportul între cele trei nivele ale clădirii. La parter, accesul în lift se va putea face și din exteriorul clădirii.

Suprastructra ascensorului se va prinde articulat de clădirea existentă, la fiecare nivel, în dreptul plăcii de beton armat, cu ancore chimice.

Structura de rezistență propusă pentru ascensor este alcătuită din stâlpi din beton armat. Golurile se umplu cu zidărie din BCA de 15 cm și se îmbracă în termosistem din vată bazaltică de 15 cm.

Se va decupa șarpanta existentă în zona ascensorului pentru a asigura dezvoltarea pe verticală a structurii ascensorului.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate