Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Clădirea maternității din Sebeș va fi dotată cu un lift pentru pacienți și personalul medical. Cât va costa investiția

Publicat

Clădirea maternității din Sebeș va fi dotată în curând cu un lift pentru pacienți și personalul medical. Investiția se ridică la peste 400.000 de lei, fără TVA, fiind prima din cadrul unui proiect mai amplu, prin care se dorește reabilitarea întregii clădiri, atât din punct de vedere arhitectural cât și funcțional. 

Spitalul Municipal Sebeș a lansat miercuri, 8 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru dotarea cu un lift a clădirii în care funcționează maternitatea, în cadrul proiectului „Reabilitare clădire maternitate”.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 407.700,58 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, clădirea maternității este amplasată în curtea Spitalului Municipal Sebeș, în colțul de Sud-Vest a terenului, paralel cu strada Șurianu. Construcția existentă are regimul de înălțime P+2E și a fost edificată în anii 80.

Clădirea a fost construită ca și clădire modernă cu acoperiș terasă, în sistem cadre de beton și zidărie de cărămidă, însă din cauza realizării defectuoase a învelitorii tip terasă și a trecerii timpului, la sfârșitul anilor 90 a fost realizată o șarpantă din lemn și o învelitoare din țiglă ceramică profilată.

Tot atunci, la fațada posterioară (Sud-Est) s-a construit o scară elicoidală din beton, închisă cu tâmplărie metalică cu sticlă armată, folosită pentru evacuare.

Pe fațada principală (Nord-Vest) s-a realizat, tot în aceeași perioadă, o anexă parter, cu funcțiunea centrală termică.

Accesul principal în clădire se face pe fațada de Sud-Est, denumita posterioară deoarece este fațada din curtea Spitalului Municipal.

Tot pe aceasta fațada mai există un acces secundar în zona scării elicoidale folosită pentru evacuare și acces funcțional între niveluri.

Pe fațada de Nord-Vest, denumită fațada principală pentru că este fațada de la strada Șurianu există un acces secundar care va fi folosit pentru evacuare și în rest doar de personalul clădirii.

Pe această fațadă va fi amplasat liftul propus pentru construire.

„Reabilitare clădire maternitate” este un proiect de investiții mai amplu, prin care se dorește reabilitarea întregii clădiri, atât din punct de vedere arhitectural cât și funcțional, astfel încât să se crească gradul de îndeplinire a cerințelor standardelor actuale.

Principalele obiective ale proiectului sunt:

  • Instalarea unui lift
  • Recompartimentări ale cabinetelor, mărirea sălii de opereție, înființarea unei noi săli de operație
  • Reabilitarea finisajelor interoare, în conformitate cu normele actuale
  • Înlocuirea si redimensionarea instalțiilor electrice, sanitare și termice pe toată clădirea
  • Demolarea/desfacerea șarpantei existente
  • Realizarea unui acoperiș de tip terasă cu straturile aferente, astfel încât să fie respectate normele în vigoare
  • Reabilitarea fațadelor prin implementarea unor soluții care conduc și realizarea unui confort termic și eficientizare energetică (instalții de încălzire și climatizare; instalații sanitare; instalații electrice).

Până în acest moment nu au fost executate lucrări din acest proiect.

Licitația lansată miercuri, 8 iunie, urmărește doar amplasarea liftului exterior, în vederea asigurării accesului sporit al angajaților și pacienților.

Lucrarea constă, în principiu, din construcția fundației și a structurii de rezistență din beton armat, amplasarea liftului cu infrastructura metalică aferentă, montarea ușilor de acces din interiorul clădirii, îmbrăcarea casei liftului cu sistem termoizolant și panouri metalice tip Bond, alimentarea cu energie electrică și punerea în funcțiune a liftului.

Liftul va efectua transportul între cele trei nivele ale clădirii. La parter, accesul în lift se va putea face și din exteriorul clădirii.

Suprastructra ascensorului se va prinde articulat de clădirea existentă, la fiecare nivel, în dreptul plăcii de beton armat, cu ancore chimice.

Structura de rezistență propusă pentru ascensor este alcătuită din stâlpi din beton armat. Golurile se umplu cu zidărie din BCA de 15 cm și se îmbracă în termosistem din vată bazaltică de 15 cm.

Se va decupa șarpanta existentă în zona ascensorului pentru a asigura dezvoltarea pe verticală a structurii ascensorului.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Zeci de arbori s-au uscat pe latura de Nord a Cetății din Alba Iulia, la câteva luni de la plantare

Publicat

Zeci de arbori, plantați la sfârșitul anului trecut pe șanțul exterior de pe Latura de Nord a Cetății Alba Carolina, s-au uscat.

Reamintim faptul că noua zonă de relaxare și recreere din Alba Iulia a fost dată în folosință la sfârșitul lunii decembrie 2021, însă termenul de execuție a lucrărilor a fost prelungit cu încă un an, până în decembrie 2022.

Noul parc amenajat printr-o investiție de peste 9,2 milioane de lei, destinat activităților de recreere și relaxare, însumează o suprafață de 2,9 hectare și cuprinde spații verzi, piste de biciclete, alei pietonale, mobilier urban, zone de relaxare, agrement sau petrecere a timpului liber.

Din cei 29.000 mp ai noului parc, peste 26.000 mp sunt spații verzi, în care au fost plantați peste 225 de arbori.

 

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, pe data de 29 decembrie a fost efectuată o recepție parțială, la stadiul executat, pentru a putea fi predat amplasamentul beneficiarului (Primăriei) și deschis publicului.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Cum a răspuns Klaus Iohannis întrebat dacă ar putea fi următorul șef NATO. Ce a zis președintele României

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat în timpul unei conferințe de presă susținută marți, 5 iulie, dacă ar accepta o posibilă numire la conducerea NATO.

Discuția ca actualul președinte al României să devină succesorul actualui șef NATO este de prezentă de ceva vreme în medii politice, atât la nivel național, dar și extern. 

Reporter digi24.ro: În mediile politice interne și externe se discută despre posibilitate ca dumneavoastră să fiți succesorul actualului șef al NATO. Dacă vi se va face o asemenea propunere ținând cont că este posibil să fie făcută în timpul mandatului de președinte, ați accepta-o?

YouTube video

Klaus Iohannis: Dacă mi s-ar face o astfel de propunere aș evalua-o foarte serios și aș face o declarație publică.

Întrebat dacă a avut o discuție cu liderii NATO pe acest subiect, Klaus Iohannis a râs și i-a răspuns reporterului digi24: ”cred ca v-am răspuns exaustiv”.

Președintele României, Klaus Iohannis, susține marți, 5 iulie, o conferință de presă, la Palatul Cotroceni.

Conferința de presă este transmisă live, pe canalul de Youtube al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis și-a început discursul cu fraza ”ultimele săptămâni au fost intense pentru România”. Apoi a început să vorbească despre implicarea României în politica de securitate a Europei.

De asemenea a continuat că în ultimele săptămâni, România a fost reprezentată cu succes în plan extern.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO Klaus Iohannis: Ultimele săptămâni au fost intense pentru România. Ce spune președintele despre securitatea internă

Publicat

Președintele României, Klaus Iohannis, susține marți, 5 iulie, o conferință de presă, la Palatul Cotroceni. 

Conferința de presă este transmisă live, pe canalul de Youtube al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis și-a început discursul cu fraza ”ultimele săptămâni au fost intense pentru România”. Apoi a început să vorbească despre implicarea României în politica de securitate a Europei.

De asemenea a continuat că în ultimele săptămâni, România a fost reprezentată cu succes în plan extern.

Cele mai importante declarații ale președintelui Iohannis

Ultimele săptămâni au fost foarte intense pentru România. Dacă vorbim de politica externă și de securitate au fost săptămâni foarte bune.

Summitul NATO de la Madrid și, cu o săptămână înainte, Consiliul european ne amintim cu plăcere de rezultatele bune care au fost obținute de România pentru România.

Cred că este potrivit să repet că aceste întâlniri au făcut România mai sigură, mai vizibilă și au dovedit un lucru care a fost discutat de multe ori și acum răspunsul e pe măsură. România e un actor foarte implicat în politica europeană și de securitate. Românii sunt mai bine apărați.

Faptul că Ucraina, dar remarcabil și Moldova au primit statutul de candidat la UE și pe acest palier pentru România a fost o evoluție deosebit de bună.

Aceste rezultate nu au venit de la sine și nu au căzut din cer, sunt rezultatul unei echipe mari. Administrația prezidențială, Guvernul, ministerele, reprezentanțele au lucrat, au fost rezultate muncite. Îmi exprim mulțumirea față de toți cei care s-au implicat.

știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

AVARIE MAJORĂ la o conductă: Mai multe localități din Alba rămân miercuri fără apă potabilă pentru o zi. ZONELE VIZATE

Publicat

O avarie majoră s-a produs la o conductă de alimentare cu apă potabilă – DN600, în data de 5 iulie 2022, transmit reprezentanții APA CTTA. Din această cauză, mai multe localități din zonă rămân fără apă potabilă pentru o zi, mai anunță compania. 

Mai exact, miercuri, 6 iulie, se va întrerupe furnizarea cu apă potabilă a localităților: Mihalț, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Sâncel, Șona, Jidvei, Cetatea de Baltă, Valea Lungă, Cenade, Cergau, Roșia de Secaș cu satele aparținătoare.

La reluarea furnizării pot aparea local depășiri ale parametrului turbiditate, iar în acel moment apa trebuie folosită doar în scop menajer anunță reprezentații companiei.

Eventualele perturbații, precum și zona în care apar pot fi sesizate la Dispeceratul Alba Iulia la numarul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax