Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Complexul de Servicii Socio-Medicale „Maria Beatrice”, destinat persoanelor cu dizabilităţi, şi-a deschis porţile

Publicat

Complexul de servicii socio-medicale „Maria Beatrice” din Alba Iulia şi-a deschis porţile pentru copiii cu dizabilităţi din judeţ, dar şi pentru familiile acestora, care vor avea, începând de acum, un spaţiu dotat şi utilat pentru a răspunde nevoilor persoanelor cu probleme.

Complexul are sediul pe strada Lalelelor, nr. 60, la demisolul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia. Serviciul socio-medical este amenajat pe o suprafaţă de 509 metri pătraţi, compartimentată în 10 încăperi, două holuri şi două băi dotate cu toate utilităţile. Asociaţia „Maria Beatrice” a asigurat cheltuielile de amenajare, igienizare şi dotare cu echipamente medicale şi mobilier, iar valoarea acestor investiţii se ridică la suma de 160.000 de lei. Contractul de asociere cu Consiliul Local s-a încheiat pe o perioadă de 10 ani. Primăria Alba Iulia s-a angajat să aloce în fiecare lună suma de 711 lei pentru fiecare copil din cadrul centrului. În prezent, instituţia numără 18 copii cu dizabilităţi, care beneficiază de tratamente complexe de recuperare. Capacitatea totală a centrului este de 25 de persoane.

Complexul de Servicii „Maria Beatrice” are trei compartimente funcţionale:

Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi „Prietenii Mariei Beatrice”, care va asigura servicii sociale de găzduire şi îngrijire, recuperare fizică, în regim de zi pentru 25 de copii cu dizabilităţi neuromotorii, osteoarticulare şi musculare, temporare sau permanente din municipiul Alba Iulia şi zona de dezvoltare AIDA.

Centrul ambulatoriu de recuperare pentru persoane adulte cu handicap care va asigura servicii de recuperare pentru persoane adulte cu handicap, din municipiul Alba Iulia şi judeţul Alba.

Centrul de consiliere pentru copii cu dizabilităţi şi părinţi, care va asigura: servicii de informare, consiliere şi consult medical în cadrul unor programe de prevenţie şi depistare precoce a factorilor de risc în declanşarea afecţiunilor neuromotorii şi osteoarticulare de copii şi tineri, programe de educaţie pentru sănătate pentru familii ale copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi,precum şi grupuri de suport pentru familii care îngrijesc copii cu dizabilităţi.

Pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare a centrului au fost luate în considerare, ca posibile surse, bugetul Consiliului Local, bugetul Consiliului Judeţean, bugetul CJAS pentru serviciile medicale de recuperare decontate în baza contractului de servicii, contribuţii ale părinţilor, donaţii şi sponsorizări.

Unul dintre obiectivele Asociaţiei este acela de a deveni furnizor de servicii medicale de recuperare, pentru a încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi dezvoltarea de activităţi de economie socială pentru unităţi protejate.

[nggallery id=181]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate