Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO: Conferinţa Internaţională de Management, Economie şi Contabilitate, ediţia a VIII-a, la Alba Iulia. Participă specialişti din universităţi şi instituţii din ţară şi străinătate

Publicat

IMG_1841 La Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-a deschis vineri Conferința Internațională de Management, Economie și Contabilitate – ICMEA, ediția a VIII-a. Tema din acest an, “Abordări integrative pentru o creştere economică durabilă, inteligentă şi inclusivă”, este dezbătută în cadrul a șase secțiuni, pe parcursul cărora sunt susținute peste 85 de comunicări științifice. Participă specialişti de la mai multe universități și instituții din țară şi din străinătate.

”Am convingerea că schimbul de informații și rezultatele lucrărilor vor genera efecte pozitive și de durată în domeniul de cercetare în care activați”, a declarat conf. univ. dr. Iuliana Cenar, în deschiderea conferinței.

”Mă bucur foarte mult să revăd pe vechii și actualii noștrii colaboratori, aceiași oameni inimoși care au iubit și au avut încredere în Alba Iulia, au avut încredere în ceea ce se întâmplă în Universitatea <1 Decembrie 1918> și iată că ne sunt aproape în fiecare an și prin prestigiul pe care îl au, prin ceea ce au făcut pentru universitatea noastră, prin tinerii pe care îi au avut lângă dânșii, au pus umărul serios la dezvoltarea părții de științe economice din instituția noastră”, a declarat rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.

De asemenea, acesta a precizat faptul că este foarte importantă socializarea, este important că reușesc să se schimbe idei, mai ales în domeniul economic, fiind sigur de calitatea ridicată a lucrărilor din cadrul conferinței.

Facultatea de Ştiinţe Economice, sub egida Asociaţiei Facultăţilor de Economie din România, a organizat, în cadrul secţiunii Economie şi dezvoltare durabilă, evenimentul omagial „185 de ani de la naşterea lui Dionisie Pop Marţian”.

”Fiind și afiliați la Asociatia Facultăților de Economie din țară, astăzi marcăm 185 de ani de la nașterea primului statistician, renumitul economist Dionisie Pop Marțian, născut la Ponor, în județul Alba. În acest sens avem și o secțiune dedicată acestui renumit om de știință, fiind prima persoană care a realizat un recensământ modern în România, fiind printre altele unul din prefecții lui Avram Iancu de la Revoluția din 1848”, a declarat decanul Facultății de Științe, prof. univ. dr. Maria Popa.

Autorii comunicărilor științifice provin de la cele mai prestigioase universități și instituții din țară, precum Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea de Studii Economice din București, Universitatea ”Petru Maior” din Târgu Mureș, Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Szczecin din Polonia, Institutul de Economie Națională, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Creștină ”Dimitrie Cantemir”, Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, și bineîntețes, Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Evenimentul științific a fost împărțit pe următoarele secțiuni:

– Contabilitate şi audit

– Finanţe şi analiză financiară

– Economie şi dezvoltare durabilă

– Management

– Marketing şi Turism

– Colocviul doctoral

În plenul conferinţei sunt susținute următoarele lucrări ştiinţifice:

– Caracteristicile relaţiilor de creditare din sectorul bancar românesc în perioada de post-aderare, Prof. univ. dr. Gheorghe Zaman, membru corespondent al Academiei Române, Institutul de Economie Naţională, Academia Română, Bucureşti;

– Regionalizare şi creştere durabilă: o abordare inteligentă şi incluzivă orientată spre piaţă, Prof. univ. dr. Călin Vegheş, Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Marketing;

– Impactul transferurilor băneşti asupra potenţialului local de dezvoltare al ţărilor de origine, Prof. univ. dr. Valentina Vasile, Conf. univ. dr. Cristina Boboc, cercetători ştiinţifici Elena Zaman, Ioana Alexandra Login, Institutul de Economie Naţională, Academia Română, Bucureşti

– Structurile de economie socială – Oportunitate pentru susţinerea dezvoltării regionale, Magdalena Bene – Manager proiect, Consiliul Judeţean Alba, Marton Balogh – Fundaţia CIVITAS, Dan Barna – Development Consulting Group DCG SRL.

A VIII–a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Management, Economie şi Contabilitate – ICMEA 2014 este organizată de Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în colaborare cu Institutul de Economie Naţională al Academiei Române, Camera Auditorilor Financiari din România, Asociaţia Facultăţilor de Economie din România, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, Asociaţia Generală a Economiştilor din România, Colegiul Economic „D.P. Marţian” Alba Iulia şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Alba „Transilvania”. Se desfăşoară vineri şi sâmbătă, la UAB.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement