Eveniment
FOTO: Cum va arăta bazinul de înot de la Sebeș. Cât vor costa lucrările de amenajare și când se va finaliza investiția
Investiția pentru construirea unui bazin de înot la Sebeș a ajuns la faza de execuție a lucrărilor. În ședința din 23 mai, consilierii județeni votează actualizarea devizului general al proiectului.
Conform Devizului general întocmit de proiectant, valoarea totală a investiţiei este de 16.136.541,59 lei, din care lucrări de construcții-montaj 9.462.404,73 lei, cu TVA inclus.
Contractul a fost încheiat cu o firmă de construcții din Sibiu, Conlan. Aceasta a început lucrările în Parcul Arini, locația unde va fi amenajat bazinul de înot.
Terenul pe care urmează să fie construit bazinul de înot se află în Parcul Arini, spațiu îndrăgit de promenadă și de petrecere a timpului liber. Acesta are o suprafață de 11.224 mp, fiind situat în vecinătatea drumului național DN 67C – Transalpina.
Obiectivul proiectului este construirea unui bazin de înot pentru comunitatea locală.
Bazin de înot la Sebeș. Cum va fi amenajat
Complexul va cuprinde două corpuri: C2 – bazinul de înot de 25 m x 12,5 m împreună cu plaja bazinului şi un C1 – care conţine spaţiile auxiliare bazinului.
Corpul auxiliar C1 cuprinde
- la parter: zona de recepţie şi de aşteptare, cu vedere direct la bazin, zona administrativă prevăzută cu birouri pentru personal, zona de vestiare, grupurile sanitare, duşurile şi o zonă secundară cu acces direct din bazin, care cuprinde cabinetul de prim ajutor şi un spaţiu de depozitare.
- la subsol: vestiare destinate pentru copii și profesori, împreună cu o sală de antrenament și mai cuprinde o sală de fitness cu vestiare și grupuri sanitare proprii; spațiu tehnic.
Zona administrativă are acces direct din zona de recepție. Tot din zona de recepție se face accesul spre vestiare printr-un hol de acces sau se poate ajunge la subsol printr-o scară interioară, în zona vestiarelor elevilor și profesorilor. S-a realizat astfel o delimitare între vestiarul destinat publicului general și vestiarele pentru elevi și profesori.
Accesul în zona de fitness se poate face fie pe la interior, prin casa scării, fie direct de la exterior prin curtea de lumină. Curtea de lumină are rol multifuncțional. Acolo se pot realiza evenimente multiple de tip cultural sau sportiv.
Din sala de antrenament și sala de fitness, se poate ieși direct în curtea de lumină. Curtea de lumină nu are doar rol funcțional ci și rol de a aduce lumină în spațiile de la subsol.
Bazin de înot la Sebeș. Acces și adâncimea apei
Accesul auto și pietonal se va face din str. Parcul Arini, pe latura de sud-est a parcelei, pe o rampă de acces auto, care are o înclinație de 9% direct în parcarea amenajată.
Bazinul de înot propriu-zis va fi amenajat pe o suprafață de 817,30 mp. Va avea 5 culoare de 2,5 m lățime, cu o adâncime variabilă de la 1,20 la 1,80 m. Cota de 1,80 va fi situată în zona de block-starturi.
Durata estimată de execuție a lucrărilor este de 20 de luni, de la data stabilită prin ordinul de începere.
foto: CJ Alba
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News