Actualitate
FOTO: Discuții despre droguri, accidente rutiere și violență, între liceeni din Apuseni și polițiști de la IPJ Alba
Peste 500 de liceeni din Abrud și Câmpeni s-au întâlnit cu poliţişti şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere, în cadrul unor activităţi ce au avut drept scop informarea şi educarea acestora.
Temele abordate au vizat prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ şi în mediul intrafamilial, prevenirea traficului şi consumului de droguri şi nu în ultimul rând, prevenirea accidentelor rutiere.
Potrivit IPJ Alba, la data de 14 mai 2019, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, au desfășurat activităţi informativ – preventive la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni și la Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni.
Polițiștii, împreună cu liceenii au dezbătut teme care vizează prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ şi în mediul intrafamilial, prevenirea traficului şi consumului de droguri şi nu în ultimul rând, prevenirea accidentelor rutiere.
Elevii au primit explicaţii legate de efectele devastatoare ce pot să le aibă conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.
Aceştia au putut experimenta „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanșate de consumul de droguri (dezorientare, modificarea percepției, deficiențe de vedere, schimbarea culorilor, grad ridicat de incertitudine, senzația de pierdere a controlului) precum şi „ochelarii de alcool”.
Aceştia din urmă simulează o intoxicație puternică cu alcool, în sânge, de aproximativ 1,3 ‰ (obiectele par mai îndepărtate decât sunt în realitate, viziune dublă, vitezele sunt evaluate greşit, vederea este semnificativ mai slabă, timpul de răspuns este mai lung, senzaţia continuă de confuzie / dezorientare şi tulburări de echilibru).
Activitățile desfășurate în unitățile de învățământ din zona Munților Apuseni sunt prevăzute în proiectul „Împreună pentru siguranța tinerilor”, derulat de Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba. Acesta vizează creșterea gradului de siguranță al tinerilor atât în școli cât și în afara acestora.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News