Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO: Elevi de la Colegiul Naţional Militar Alba Iulia participă la faza naţională a concursului de robotică

Publicat

Echipa ArmyBot a Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia va participa, în perioada 23-25 martie, pentru prima dată, la concursul de robotică ,,BRD First Tech Challenge România” la Sala Polivalentă din București. În urma acestei întreceri, echipele câştigătoare vor reprezenta România la faza internațională a competiţiei organizată în Detroit, SUA.

Cei 13 elevi în uniformă, motivaţi şi încrezători, dornici de cunoaştere şi inovaţie vor participa la faza naţională a acestui concurs internaţional, ghidaţi de spiritul competitiv, de dorinţa de a crea ceva măreţ şi conştienţi de faptul că imaginaţia şi creativitatea nu au limite, transmit reprezentanţii colegiului.

Dorinţa participării este dublată de pasiunea pentru informatică, iar acest proiect reprezintă şansa excepţională ca, asemenea unor vânători de comori, să identifice cele mai eficiente şi viabile soluţii, în obţinerea celui mai bun rezultat, respectiv cel mai reuşit robot.

În data de 19 martie, începând cu ora 14.00, la sediul colegiului, echipa ArmyBot va executa un demonstrativ cu robotul creat.

Echipa a fost fondată la începutul lunii octombrie a anului trecut, din dorinţa elevilor de a concura la cel mai mare concurs de robotică pentru licee din România, First Tech Challenge.

Echipa ArmyBot reuneşte 13 elevi ai claselor a X-a si a XI-a, cu aptitudini orientate spre ştiinţele exacte sau arte (deoarece partea de promovare şi marketing reprezintă un aspect important), şi două profesoare (de informatică şi fizică).

Competiţia constă în construirea unui robot de la zero, care să fie capabil să execute un set de sarcini specifice. Acest robot trebuie să fie capabil să funcţioneze atât autonom (pe baza unei preprogramări a senzorilor, camerelor, motoarelor…), cât şi controlat de către doi operatori, numiti driveri.

Competiţia încurajează munca în echipă, dezvoltarea imaginaţiei prin necesitatea de a găsi soluţii la probleme tehnice extrem de variate, dar şi o foarte bună organizare pe partea de management, deoarece echipele trebuie să-şi găsească singure sponsori, iar materialele necesare fiind destul de scumpe.

Totodată, competiţia presupune dobândirea unor cunoştinţe din cadrul unor domenii complexe, care nu se studiază la şcoală: proiectare 3D (pentru că dispunem de o imprimantă 3D şi putem să ne creăm propriile piese), programare Java, mecanică aplicată.

În urma calificării la etapa naţională, 90 de echipe naţionale şi 6 echipe internaţionale (Rusia, Israel, Republica Moldova şi Bulgaria) vor concura la Bucureşti, în perioada 23-25 martie, urmând ca 4 dintre acestea să reprezinte România la campionatul internaţional, care va avea loc la Detroit, SUA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement