Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Expoziție de icoane a elevilor de la Cercul de Pictură pe Sticlă „Ioan Botezătorul” din Alba Iulia, la Drobeta Turnu Severin

Publicat

elevi
colegiul economic Icoanele realizate de elevi de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, la Cercul de Pictură „Ioan Botezătorul” au fost recunoscute și dincolo de granițele județului Alba. În perioada 12-14 decembrie, aceștia și-au promovat, împreună cu prof. coord. Himcinschi Simona, Dobra Lavinia, Basarabă Mihaela și cu restauratoarea Ileana Partenie de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, activitatea pe care o derulează de 5 ani în cadrul Colegiului Economic.
Expoziția de icoane pe sticlă a fost vernisată sâmbătă, în cadrul secției de artă a Muzeului Regiunii Porțile de Fier din Drobeta Turnu Severin. Elevii albaiulieni au îmbărcat straie de sărbătoare pentru a fi la înălțimea momentului și au colindat gazdele, care nu s-au lăsat mai prejos.
Ajutați de elevii de la Colegiul Național Gheorghe Țițeica aceștia au pregătit un frumos colaj de cântece și colinde. Toți elevii au fost recompensați de către organizatori, cu mere, covrigi și suveniruri.
Proiectul a presupus și un workshop cu cadre didactice din Drobeta Turnu Severin care au dorit să deprindă câteva din tainele pictării icoanelor transilvănene. În prag de sărbători, dascălii mehedințeni au avut ocazia să își picteze prima icoană, să facă cunoștință cu principalele școli de pictură din Transilvania, în special cu cea din Maierii Bălgradului.

Scopul general al proiectului a fost stimularea interesului şi a respectului faţă de tradiţiile şi obiceiurile religioase ale poporului român. În plus, activitățile au vizat și dezvoltarea unui parteneriat durabil între Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, Muzeul Național al Porților de Fier şi Muzeul Național al Unirii Alba Iulia care să implice activ elevii şi profesorii în vederea facilitării transferului de bune practici şi stimulării acestora de a participa la activităţi ce contribuie la dezvoltarea lor personală şi profesională pe tot parcursul vieţii.

Expoziția elevilor albaiulieni poate fi vizitată timp de o lună la secția de artă a muzeului mehedințan. Proiectul a fost posibil datorită bunei colaborări dintre partenerul principal, Episcopia Severinului Strehaiei, cu Muzeul Regiunii Porţilor de Fier și cu Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax