Eveniment
FOTO: Multe emoții, lacrimi și surprize în ULTIMA ZI DE LICEU a absolvenților de la Colegiul Economic „D.P.M” din Alba Iulia
Ultima zi de școală pentru absolvenții Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia a fost specială. Cântece, voie bună, porecle din povești, emoții și lacrimi au fost câteva dintre ”condimentele” evenimentului. Atât elevii, cât și profesorii au trecut prin momente care le vor rămâne în memorie pentru mult timp.
Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia s-a „îmbrăcat”, miercuri, în haine de sărbătoare. Elevii din șapte clase au terminat cursurile liceului, în 29 mai, iar ultima zi de școală a fost trăită intens. Pe chipurile absolvenților se citea emoție și probabil pentru prima dată își doreau ca această zi să nu se mai sfârșească. Tinerii și-au pregătit discursurile de acasă și, cu siguranță, deși vroiau să uite de emoții, acestea creşteau cu fiecare minut.
După ora 10.00, fiecare absolvent a intrat în clasă pentru o ultimă oră de dirigenție. O oră în care s-au depănat amintiri, în care fiecare și-a spus punctul de vedere despre profesori sau colegi. Unul dintre diriginți, profesorul Traian Onea, a dorit ca elevii săi să aibă o ultimă zi care să fie diferită. Acesta a strâns tinerii în jurul său și, cu ajutorul unui acordeon, a unui microfon și a două boxe, a uimit asistența cu cântece tradiționale românești, fredonate cu pasiune şi cu însemnătate personală, pentru elevii săi.
De la ora 11.00, în fiecare clasă în care, timp de patru ani, tinerii s-au format, s-au distrat sau au plâns împreună cu colegii, au intrat elevii claselor a XI-a. Cu numeroase surprize, discursuri emoționante, dar și nelipsitele cadouri, absolvenții au lăsat locul în bancă colegilor mai mici. O ultimă strigare de catalog, colegi, în fața dirigintelui, o ultimă clipă emoționantă din liceu.
O oră mai târziu, elevii care a participat la activitățile amintite s-au adunat în curtea școlii pentru „predarea cheii”. Totul a început cu un emoționant discurs susţinut de directorul Dan Anca. Având în vedere ropotele de aplauze ce au însoţit cuvintele sale, poate fi considerat unul dintre cei mai iubiţi directori dintre toți pe care i-a avut acest liceu. Apoi, elevii au cântat „Gaudeamus Igitur”, iar fiecare diriginte al claselor terminale a fost premiat cu o diplomă de excelență oferită de director.
După aceste premii, elevii au ținut morțiș să îi răsplătească și ei pe profesorii care i-au îndrumat în toți acești ani, iar, după chemarea lor în fața careului, fiecare dintre ei au primit câte o mică amintire din partea promoției 2009-2013.
La finalul acestor surprize în lanț, șefii de promoție ai fiecărei clase „au predat” cheia celor care vin „din urmă” şi cu siguranţă abia aşteaptă să se bucure în continuare de viaţa de liceu.
Pentru a vedea galeria foto a evenimentului, accesați pagina de Facebook Alba24.ro.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Anonim
miercuri, 29.05.2013 at 22:41
Din cate am auzit, au fost profesori huiduiti de toti elevii liceului, printre care o amintesc pe d-na profesoara de matematica Alexivici Eugenia. Toata lumea cunoaste problemele dansei vis-a-vis de spiritul didactic. Este o problema foarte grava si cunoscuta la un nivel foarte mare, insa nimeni nu face nimic. Elevii din liceul Economic nu pot face nimic? Este chiar atat de greu de luat masuri atata timp cat este o problema evidenta si cunoscuta?
z.
joi, 30.05.2013 at 20:57
Ai auzit prost,nu au fost huiduiti toti profesorii,au fost huiduiti doar 2-3 si din cate am observat doamna profesoara Alexievici a fost huiduita de un grup mic.
nu conteaza
miercuri, 29.05.2013 at 22:50
promotia…2009-2013
Lalala
joi, 30.05.2013 at 09:41
Problema nu-i numa la Alexievici sau cum o chema,e la majoritatea profesoriilor ce cred ca au „calibrul” mare de tot 😉 Rusine sa le fie!!
Anonim
joi, 30.05.2013 at 12:40
Se pare ca da .. Aceasta problema nu e luată in serios .. Elevii nu sunt luați in serios cand își impartasesc opinia.
Anonim
joi, 30.05.2013 at 13:50
Sunt mulți, însă cei certificați cu probleme care afectează sistemul nervos nu ar mai trebui să le fie permisă predarea în unitățile de învățământ. Rezultatele muncii lor se văd : rata de promovabilitate este în jur de 50%