Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO: Peste 40 de studenţi de la facultăţi cu profil economic din UAB au fost încadraţi pe piaţa muncii prin proiectul „Firma virtuală”

Publicat

Studenţi de la Administrarea Afacerilor, Marketing, Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Finanţe-Bănci, Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor au reuşit să îşi găsească un loc de muncă stabil prin proiectul „Firma virtuală”. Astfel, 48 de studenţi au fost angajaţi atât de cele şase firme partenere în cadrul proiectului, cât şi de alte companii din Alba. Proiectul a presupus un laborator unde studenţii de la aceste specializări au avut ocazia să lucreze utilizând un soft cu diverse programe speciale în domeniul economic.

Proiectul „Firma virtuală – Sistem Interactiv de Învăţare pentru Creşterea Gradului de Ocupare şi Adaptare a Studenţilor pe Piaţa Muncii” a angrenat 136 de studenţi de licenţă şi masterat care au efectuat şi stagii de practică la 6 firme cu profil de activitate turismul, producţia alimentară şi telecomunicaţii.

Din cei 136 de studenţi, au fost înscrişi de la Contabilitate şi Informatică de gestiune – 48 studenţi, Finanţe-bănci – 21 studenţi, Administrarea afacerilor în comerţ, turism şi servicii – 3 studenţi, Auditul şi controlul agenţilor economici – 13 studenţi, Administrarea dezvoltării regionale şi durabile – 10 studenţi, Contabilitatea şi auditul în instituţiile publice – 4 studenţi, Marketing şi promovarea vânzărilor – 31 studenţi, Sistemul informaţional contabil în asistarea deciziilor manageriale – 6 studenţi.

Studenţii care au parcurs stagiul de practică au beneficiat de ore de consiliere profesională şi activităţi practice, realizate de tutori instruiţi în colaborare cu partenerul din străinătate. Activitatea de consiliere a fost organizată pe serii şi grupe de maxim 15 studenţi, fiecare grupă beneficiind de 40 de ore de consiliere profesională. La finalul stagiului de practică, studenţii au beneficiat de burse pentru prezenţa şi activitatea desfăşurată în cadrul proiectului.

Din totalul de tineri care au participat la activităţile proiectului, care au presupus învăţarea unor programe de înregistrare contabilă, aprovizionare sau a unui sistem de achiziţii, un număr de 48 de studenţii au fost încadraţi pe piaţa muncii atât la firmele partenere, cât şi la alte societăţi comerciale din Alba. Alţi 105 îşi continuă studiile în cadrul acestor specializări beneficiază de consiliere şi orientare în carieră.

Programul a fost coordonat de conf. univ. dr Lucia Căbulea, prorectorul Universităţii „1 Decembrie 1918”, dar şi de alte cadre didactice din cdrul instituţiei. Softul folosit de studenţi va fi folosit în continuare de ceilalţi colegi din anii mai mici, care vor urma stagii de practică.

În cadrul acestui proiect, unul dintre partenerii care au un aport în integrarea studenţilor pe piaţa muncii este Infor – Consorzio Interaziendale Per la Formazione, Italia, iar în cadrul conferinţei de finalizare a programului a fost reprezentată de preşedintele companiei, Carlo Colomba.

Suma de finanţare a proiectului este de 1.765.948 şi a fost realizată din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial. Potrivit managerului proiectului, Lucia Căbulea, bugetul a fost folosit în proporţie de 95%. Potrivit acesteia proiectul este implementat în perioada ianuarie 2012- ianuarie 2014.

În final, Lucia Căbulea a concluzionat că proiectul oferă un mediu interactiv de învăţare pentru studenţii de la universitatea albaiuliană şi de acum încolo şi restul tinerilor vor putea să folosească „firma virtuală”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement